zmartas bröllopscoach ger tips_3
I samarbete med Zmarta.se Foto Unsplash.com

Statistiken visar att bröllopen är på väg tillbaka 2021!

Att pandemin satt sina spår på antal bröllop under 2020 och 2021 är tydligt vilket även visar sig i snittbeloppet på vad som belånats till bröllop. Under början av 2020 var intresset att låna till bröllop högt med nivåer som till och med kom att passera 2019. I maj, 2020, var det rekordlåga nivåer men sedan restriktionerna lättades 1 Juli 2021 visar det att nivån är på väg tillbaka som det var innan pandemin. Allt om Bröllop har pratat med Zmartas bröllopscoach Caroline Wedberg.

Tyvärr blev 2021 inte som många av oss hade hoppats på utan även under böjan av detta år var det många brudpar som valde att boka om sina bröllop, med anledning av olika restriktioner. Enligt statistik från Zmarta lånade brudparen i snitt 54 000 kronor i Malmö under första halvan av 2021, under samma period 2020 låg snittet på hela 200 000 kronor, vilket är en minskning med -73 %.

- Brudpar som fortfarande ville gifta sig hittade nya kreativa sätt att gifta sig på och gjorde det småskaligt medan de som väntar på de större bröllopen valde att boka om. Vilket visar sig tydligt i hur mycket som lånas till bröllop under dessa 1,5 år av pandemi, berättar Zmartas bröllopscoach Caroline och fortsätter. 97 000 kronor är det vanliga snittet på hur mycket som lånas till bröllopet i Sverige men jämför man med Södertäljetrakten så ligger snittet betydligt högre med ett snitt på 158 000 kronor. Ser man till 2020 låg snittet på 233 000 kronor, för Södertäljeborna, så att det sjunkit 2021 är tydligt.

Här lånar man högst snittbelopp 2021:

  1. Södertälje 158 000 kr
  2. Göteborg 142 000 kr
  3. Malmö 54 000 kr
  4. Spånga 53 000 kr

Här lånar man högst snittbelopp 2020:

  1. Södertälje 233 000 kr
  2. Malmö 200 000 kr
  3. Helsingborg 112 000 kr
  4. Göteborg 83 000 kr

Början av 2020 lånades det fortfarande högt med en peak under februari månad med en nivå som var bättre än 2019. Men under maj och juni vände det och det blev en bottennivå med -37 % jämfört med samma period 2019.

- Vanligtvis är maj och juni de mest populära månaderna att gifta sig, efter dem kommer juli och augusti. Vi ser att efter att restriktionerna lättade den 1 Juli är intresset för att låna till bröllop på väg till nivåer som vi hade innan pandemin. Förhoppningen av att återigen kunna genomföra de större bröllopen snart bidrar nog till detta berättar Caroline.

Läs mer på regeringens hemsida under Privata sammankomster (Viktigt är att själv se efter vilka restriktioner som gäller).

leonardo-miranda-dvF6s1H1x68-unsplash (1)_webb

I maj, 2020, var det rekordlåga nivåer men sedan restriktionerna lättades 1 Juli 2021 visar det att nivån är på väg tillbaka som det var innan pandemin.

Är det något speciellt man bör tänka på när det gäller att finansiera sitt bröllop?

- Gör upp en budget för hur just ert drömbröllop ska se ut. Titta noggrant på kostnader och jämför allt som ni lägger era pengar på för att hitta prisvärda alternativ. Vi på Zmarta tycker ju om att jämföra och vill aldrig att någon ska betala mer än nödvändigt oavsett vad det gäller. Med en bra planering lånar man inte mer än man behöver, vilket är bra säger Caroline och fortsätter. 2021 kan vara ett bra år om du väljer att låna för att delvis finansiera ditt bröllop. Den effektiva snitträntan har minskat med -8.65 % jämfört med samma period föregående år. Med hjälp av Zmartas tjänst får du svar från upp till 35 stycken långivare och du kan därefter själv välja vilken ränta och villkor som passar dig bäst.

Relaterade artiklar

Från planering till bröllopsnatten

Från planering till bröllopsnatten

Är det dags att börja planera för den stora dagen? Kul! Att planera bröllop är väldigt roligt och pirrigt – men det kan också komma med en del huvudvärk. Kanske framför allt när de ekonomiska aspekterna kommer på tal. Här gäller det att vara väl förberedd! Här delar Advisa, experterna på privatekon Läs mer »

Så förbereder ni er för livet ihop

Så förbereder ni er för livet ihop

Snart dags för bröllop? Förutom att förbereda vigsel, middagen och festen är det nu också läge att förbereda er för livet ihop. Det många missar att tänka på är nämligen att ett äktenskap även är ett stort juridiskt steg som kan påverka både ekonomi och arvsrätt. Helena Koos, senior jurist på Lexly, Läs mer »

Pengar vanligaste orsaken till konflikt vid en separation

Pengar vanligaste orsaken till konflikt vid en separation

Pengar är det vi bråkar mest om när vi gör slut och kvinnor går ofta fattigare ur relationen än män. Genom att ha en kontinuerlig dialog om ekonomin kan man undvika det. Läs mer »

Vikten av att skriva äktenskapsförord

Vikten av att skriva äktenskapsförord

Ett äktenskapsförord låter inte så romantiskt men ger er en möjlighet att fundera på er ekonomi. Det kan liknas vid en försäkring, ingen tecknar en försäkring för att de tror att de kommer att behöva den, men om olyckan är framme är det exakt vad du behöver. Hos Aatos är det möjligt att skapa äktens Läs mer »

Kan man försäkra sitt bröllop mot Corona?

Kan man försäkra sitt bröllop mot Corona?

Tänk om en olycka är framme på självaste bröllopsdagen och allt måste ställas in. Kan man försäkra sig mot detta? Vad gäller vid Corona?  Läs mer »

Låna till bröllopet?

Låna till bröllopet?

Tyck till -Vi vill veta vad ni tycker! Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

Vinn två fantastiska vårdofter

Denna gång kan ni vinna ett kit med två mycket exklusiva dofter! - En för brud och en för brudgum Totalt värde: 2 500 kr!! ...Tävla här

Vinn två fantastiska vårdofter

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet