Morgongåva
I samarbete med Vanbruun

Morgongåva

Gåvan morgonen efter bröllopet

Morgongåva kallas den gåva som man ger till sin partner, dagen efter bröllopet. Men vad brukar man egentligen ge i morgongåva?

Det skiljer lite mellan kvinnor och män vad det gäller morgongåva. Till brudgummen brukar man vanligtvis köpa något klassiskt så som manschettknappar, klocka eller kanske en väska. Till bruden är det vanligt att ge något som symboliserar bröllopet och vad passar då bättre än tidlösa smycken skapade för generationer? Nedan ger Vanbruun sina bästa rekommendationer till bruden.

Tennisarmband - Ett glimrande diamantarmband

Diamantarmband med diamanter infattade i en lång rad kallas för tennisarmband. Läs historien bakom varför det heter tennisarmband här. Det är ett smycke som är lyxigt och tidlöst och finns tillgängligt i olika Caratvikter.

tennis-bracelet-097_WEBB

 

Pamela - Solitärörhängen med sex klor

Dessa klassiska och eleganta diamantörhängen är de mest sålda i vår online boutique. Då de är så klassiska så passar de perfekt som morgongåva att bära i många år framöver. Sex klor skapar symmetri i samband med de runda diamanterna och går att välja i olika Caratvikter.

Pamela 2 x 1.0 Ct-2_WEBB

 

Pamela - Diamanthalsband med sex klor

Vi rekommenderar även Pamela som diamanthalsband som har samma design och matchar örhängena på ett vackert sätt. Halsbandet har, likt örhängena, sex klor som håller fast diamanten och finns i både vitguld, gulguld, roséguld samt platina. En fantastiskt fin morgongåva som aldrig går ur tiden.

Pamela 1.0 Ct PX6525-4-2_WEBB

 

Alliansringar - Glittrande diamantringar med flera diamanter

Evighetsringen som alliansringen också kallas är en ring med diamanter infattade runt ringen. Det kan vara både runt hela ringen eller halva ringen. De finns i både romantiska stilar, så som vår alliansring Ester eller Luna, och mer raka stilar så som vår ring Linda eller Sofia. En alliansring är väldigt fin att bära på högerhanden eller varför inte addera ytterligare en ring till förlovnings- och vigselringen. Du kan läsa mer om alliansringar här.

Alliansringar_WEBB

 

Emily - Solitärörhängen med fyra klor

Lika klassiska som våra diamantörhängen Pamela men med fyra klor istället. Det blir mer fokus på diamanten på grund av de fyra klorna istället för sex. Emily är väldigt tidlösa, passar till alla tillfällen och finns tillgängliga i många olika Caratvikter.

 

Emily 2 x 0.75 Carat-2-2_WEBB

 

Emily - Diamanthalsband med fyra klor

Precis som med Pamela kan man kombinera örhängena Emily med diamanthalsbandet Emily vilket ger en väldigt fin kombination. Det är en magiskt glimrande morgongåva som kommer att leva vidare i generationer.

Emily 0.75 Ct PX-3914-9-2_WEBB

 

Denna artikel presenteras i samarbete med:

2019-01-24_13-57-22

Relaterade artiklar

Klocka som morgongåva? Nu håller Kaplans specialauktion för Omega!

Klocka som morgongåva? Nu håller Kaplans specialauktion för Omega!

Den 19 oktober håller Kaplans en klockauktion helt inriktad på Omegaklockor – ett perfekt tillfälle för att hitta gåvan till klockkonnässören. Läs mer »

Sommartips på morgongåvor

Sommartips på morgongåvor

Här kommer tips på verkligt fina kärlekspresenter till både brud och brudgum!  Läs mer »

Morgongåvor till din brud

Morgongåvor till din brud

Det tillhör traditionen att den nyblivna bruden får en fin gåva av sin make, morgonen efter bröllopet. Här är några sådana med hög vill-ha faktor! Läs mer »

Wow-smycken vi älskar!

Wow-smycken vi älskar!

Här är våra morgongåve-favoriter! Det ska vara färg och bling bling i vår.  Läs mer »

Morgongåva: bruden i underkläder

Morgongåva: bruden i underkläder

Funderar du på vad du ska ge din nyblivne make i morgongåva? Överraska honom med vackra fotografier på dig själv i underkläder. Läs mer »

Undersök diamantens kvalitet

Undersök diamantens kvalitet

Vill du ge din älskling en dyrgrip i morgongåva kan det vara läge att kika på lite diamanter. Här nedan listar vi de fyra kriterier som en diamant värderas och prissätts utifrån.  Läs mer »

Få koll på pärlorna

Få koll på pärlorna

Pärlor är en riktig klassiker när det kommer till morgongåvor. Här går vi kort igenom några viktiga punkter som kan vara bra att tänka på när det kommer till pärlor.  Läs mer »

Vad är morgongåva?

Vad är morgongåva?

Att ge en morgongåva är en uppskattad tradition och idag är det vanligtvis ett smycke. Men förr kunde bruden få ett helt hus eller en åker.  Läs mer »

Tips på morgongåva

Tips på morgongåva

Dagen efter er stora dag kommer ni att vakna upp trötta, lyckliga och alldeles nygifta. Så här hittar du rätt present till din älskling. Läs mer »

Tips på morgongåva för henne

Tips på morgongåva för henne

Fått idétorka när det gäller morgongåvan? Lugn, vi har tipsen! Läs mer »

Morgongåva till honom

Morgongåva till honom

Hitta den perfekta morgongåvan till din nyblivna make. Älskar han vintageprylar eller funkar det bättre med en klassisk gåva som han kan använda på jobbet? Här listar vi fyra snygga favoriter!  Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

aob-3-2020

 

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Bröllopsbloggen
Bröllopsbloggen

AoB testar Hårspa

Hej vänner hur mår ni? Idag var det ruskigt kallt när jag lämnade barnen på dagis, förlåt menar förskolan men dagis låter mer lekfullt. Jag behöver införskaffa en varm mössa, vantar och en vinter jacka för de två jag har nu har jag haft i flera år...Läs inlägget

Sarah Müller
Sarah Müller

Vår festlokal

Ganska kort efter förlovningen så åkte vi till Sverige för att kolla på olika festlokaler till bröllopet.Vi visste att vi ville gifta oss i Skåne då min familj bor där, så vi bokade in ett tiotal visningar under 2 veckor. Alla var väldigt olika va...Läs inlägget

Lovisa Swärd
Lovisa Swärd

Dejtnight

Tänkte att ni ska få veta vad vi göra på våra dejtnights när vi planerar bröllopet. Vi börjar med att göra det mysigt hemma, tända ljus, köper oftast hem någon plockmat eller dylikt som är mysigt att äta på länge. Efter att vi ätit och surrat igen...Läs inlägget

Maria Busck
Maria Busck

Första motgången och boende för våra gäster

Hej på er. Nu har vi äntligen ordnat boende för våra gäster. Men först tänkte jag berätta om vår första motgång i bröllopsplaneringen. Vi gifter oss på Hofra Bed & Breakfast i Delsbo, Hälsingland. Det ligger ute på landet kan man säga, utan ko...Läs inlägget

Angela Nakitende
Angela Nakitende

Vilken hashtag?

Lite längre fram tänkte jag visa er hur vår bröllopssida ser ut. Med tanke på att vi har ett bröllop utomlands under flera dagar kändes det sjävklart att vi behövde en sida för det. Är det något jag älskar att pilla med är det detaljer och design....Läs inlägget

Linda Sturesson
Linda Sturesson

Äktenskapsförord?

J har sina skivor, några gitarrer och en katt. Jag har barn, en lägenhet, mina bokmanus och några signerade böcker. Därför skrev vi ett äktenskapsförord. Det var självklart även om vi såklart har tänkt att vara tillsammans för all framtid och evig...Läs inlägget

Stefanie Bäfvenberg
Stefanie Bäfvenberg

En liten uppdatering.

Hej alla. Det har verkligen känts motigt att skriva här under en lång tid. Största anledningen har varit för att jag har verkligen inget nytt att komma med. Vi står fortfarande på 0 när det kommer till att planera om hela bröllopet. Den 18/7 skull...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

TILLBAKA PÅ RUTA 1

Efter mycket funderande fram och tillbaka har vi till slut beslutat oss för att flytta fram bröllopet ett år. Hejdå 2020 – du är ändå inte ett år man vill minnas, och Hej 2021! Jag ser fram emot att lära känna dig.  Sist vi hördes – fö...Läs inlägget

Sofia Redmo
Sofia Redmo

Det börjar närma sig

Hej! Nu är vi bara 36 dagar ifrån den stora dagen, förstår ni?! Jag är så förväntansfull och samtidigt stressad, men konstigt vore det väl annars.   Vi har enats om utomhusvigsel om vädret tillåter och jag tror att det mesta börjar falla på p...Läs inlägget

Upp