Morgongåva
I samarbete med Vanbruun

Morgongåva

Gåvan morgonen efter bröllopet

Morgongåva kallas den gåva som man ger till sin partner, dagen efter bröllopet. Men vad brukar man egentligen ge i morgongåva?

Det skiljer lite mellan kvinnor och män vad det gäller morgongåva. Till brudgummen brukar man vanligtvis köpa något klassiskt så som manschettknappar, klocka eller kanske en väska. Till bruden är det vanligt att ge något som symboliserar bröllopet och vad passar då bättre än tidlösa smycken skapade för generationer? Nedan ger Vanbruun sina bästa rekommendationer till bruden.

Tennisarmband - Ett glimrande diamantarmband

Diamantarmband med diamanter infattade i en lång rad kallas för tennisarmband. Läs historien bakom varför det heter tennisarmband här. Det är ett smycke som är lyxigt och tidlöst och finns tillgängligt i olika Caratvikter.

tennis-bracelet-097_WEBB

 

Pamela - Solitärörhängen med sex klor

Dessa klassiska och eleganta diamantörhängen är de mest sålda i vår online boutique. Då de är så klassiska så passar de perfekt som morgongåva att bära i många år framöver. Sex klor skapar symmetri i samband med de runda diamanterna och går att välja i olika Caratvikter.

Pamela 2 x 1.0 Ct-2_WEBB

 

Pamela - Diamanthalsband med sex klor

Vi rekommenderar även Pamela som diamanthalsband som har samma design och matchar örhängena på ett vackert sätt. Halsbandet har, likt örhängena, sex klor som håller fast diamanten och finns i både vitguld, gulguld, roséguld samt platina. En fantastiskt fin morgongåva som aldrig går ur tiden.

Pamela 1.0 Ct PX6525-4-2_WEBB

 

Alliansringar - Glittrande diamantringar med flera diamanter

Evighetsringen som alliansringen också kallas är en ring med diamanter infattade runt ringen. Det kan vara både runt hela ringen eller halva ringen. De finns i både romantiska stilar, så som vår alliansring Ester eller Luna, och mer raka stilar så som vår ring Linda eller Sofia. En alliansring är väldigt fin att bära på högerhanden eller varför inte addera ytterligare en ring till förlovnings- och vigselringen. Du kan läsa mer om alliansringar här.

Alliansringar_WEBB

 

Emily - Solitärörhängen med fyra klor

Lika klassiska som våra diamantörhängen Pamela men med fyra klor istället. Det blir mer fokus på diamanten på grund av de fyra klorna istället för sex. Emily är väldigt tidlösa, passar till alla tillfällen och finns tillgängliga i många olika Caratvikter.

 

Emily 2 x 0.75 Carat-2-2_WEBB

 

Emily - Diamanthalsband med fyra klor

Precis som med Pamela kan man kombinera örhängena Emily med diamanthalsbandet Emily vilket ger en väldigt fin kombination. Det är en magiskt glimrande morgongåva som kommer att leva vidare i generationer.

Emily 0.75 Ct PX-3914-9-2_WEBB

 

Denna artikel presenteras i samarbete med:

2019-01-24_13-57-22

Relaterade artiklar

Årets morgongåvor

Årets morgongåvor

Traditionellt så ska en gåva ges från brudgum till brud dagen efter vigsel. Detta var en ekonomisk säkerhet för kvinnan i händelse av mannens frånfälle eller vid skilsmässa. Men ta ut svängarna och gör det mer personligt och roligt istället. Här kommer några förslag av det mer ovanliga slaget. Läs mer »

Klocka som morgongåva? Nu håller Kaplans specialauktion för Omega!

Klocka som morgongåva? Nu håller Kaplans specialauktion för Omega!

Den 19 oktober håller Kaplans en klockauktion helt inriktad på Omegaklockor – ett perfekt tillfälle för att hitta gåvan till klockkonnässören. Läs mer »

Sommartips på morgongåvor

Sommartips på morgongåvor

Här kommer tips på verkligt fina kärlekspresenter till både brud och brudgum!  Läs mer »

Morgongåvor till din brud

Morgongåvor till din brud

Det tillhör traditionen att den nyblivna bruden får en fin gåva av sin make, morgonen efter bröllopet. Här är några sådana med hög vill-ha faktor! Läs mer »

Wow-smycken vi älskar!

Wow-smycken vi älskar!

Här är våra morgongåve-favoriter! Det ska vara färg och bling bling i vår.  Läs mer »

Morgongåva: bruden i underkläder

Morgongåva: bruden i underkläder

Funderar du på vad du ska ge din nyblivne make i morgongåva? Överraska honom med vackra fotografier på dig själv i underkläder. Läs mer »

Undersök diamantens kvalitet

Undersök diamantens kvalitet

Vill du ge din älskling en dyrgrip i morgongåva kan det vara läge att kika på lite diamanter. Här nedan listar vi de fyra kriterier som en diamant värderas och prissätts utifrån.  Läs mer »

Få koll på pärlorna

Få koll på pärlorna

Pärlor är en riktig klassiker när det kommer till morgongåvor. Här går vi kort igenom några viktiga punkter som kan vara bra att tänka på när det kommer till pärlor.  Läs mer »

Vad är morgongåva?

Vad är morgongåva?

Att ge en morgongåva är en uppskattad tradition och idag är det vanligtvis ett smycke. Men förr kunde bruden få ett helt hus eller en åker.  Läs mer »

Tips på morgongåva

Tips på morgongåva

Dagen efter er stora dag kommer ni att vakna upp trötta, lyckliga och alldeles nygifta. Så här hittar du rätt present till din älskling. Läs mer »

Tips på morgongåva för henne

Tips på morgongåva för henne

Fått idétorka när det gäller morgongåvan? Lugn, vi har tipsen! Läs mer »

Morgongåva till honom

Morgongåva till honom

Hitta den perfekta morgongåvan till din nyblivna make. Älskar han vintageprylar eller funkar det bättre med en klassisk gåva som han kan använda på jobbet? Här listar vi fyra snygga favoriter!  Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

Vinn edt från Molton Brown

Den nya Molton Brown-doften är en engelsk kreation för en fräsch sommar med noter av hallon, litchi, pion, rosépeppar och cederträ-mysk. Parfymören Vanessa Prudent blev inspirerad av gastronomi och n....Tävla här

Vinn edt från Molton Brown

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet