Italienska Bröllop
Av: Jacqueline Rova Foto: Giuliano Lustrati

Gift er i landet som andas romantik

Vare sig man vill gifta sig på ett snötäckt berg i Alperna, i det vackra rådhuset i Rom eller med vinden i håret och doften av havet på Amalfikusten så har Italien fullt av oförglömliga platser att gifta sig på. Bröllopskoordinatorn och vigselförrättaren Annika Widen på Italienskabröllop har hela Italien samt Sardinien och Sicilien som sitt arbetsfält.

Annika blev förälskad i landet redan som fjortonåring och efter gymnasiet flyttade hon ner och har sedan dess bott i sitt älskade Italien, mellan Rom och Ostia för att vara mer exakt. En livslång kärlek som bara växer sig starkare för varje år som går.

-          Med sitt vackra väder, den fantastiska smakupplevelsen av all dess goda mat och med de utsökta vinerna som finns här är Italien romantikens land säger Annika när vi träffas över Skype.

-          Människorna här är varma, hjärtliga och otroligt hjälpsamma. I Italien är allting möjligt och landet bjuder på dom mest magiska platserna att gifta sig på. Här finns något för alla och det finns oändligt med aktiviteter att välja mellan för både brudparet och deras gäster att njuta av under deras vistelse tillsammans.

Att välja att gifta sig utomlands i Italien med sina nära och kära blir något utöver det vanliga. Då får de två eller tre dagar tillsammans med sina nära och kära att dela en av dom viktigaste stunderna i livet på. De vigs på en magisk plats och får även några dagars semester tillsammans då de verkligen kan umgås på ett sätt som annars kanske inte skulle kunna låta sig göras.

-          Att börja sitt liv som gifta tillsammans med de man älskar mest är något att verkligen se fram emot, säger Annika.

 

Fotograf Gianluca Adami_WEBB_730

Brudpar på väg till vigsel med medelhavets varma vindar i slöjan. Foto: Gianluca Adami

 

100 bröllop på fem år

År 2015 började Annika arbeta med bröllop och insåg väldigt snabbt att detta var det hon var ämnad till att göra. Redan två år senare startade hon sitt företag, Italienskabröllop, som både bröllopskoordinator och vigselförrättare och med hela Italien, Sardinen och Sicilien som sitt arbetsfält. Hon har nu hunnit med att koordinera över hundra bröllop och har med tiden hittat dom riktiga guldkornen. Både när det kommer till lokala leverantörer och platser. Om hon själv inte kan närvara vid bröllopet har hon ett stort team bakom sig som hon tar hjälp av för att brudparet ska kunna luta sig tillbaka och känna sig trygga. Italienarna är flexibla och hjälpsamma och likaså är Annika. En problemlösare ut i fingerspetsarna.

När Annika berättar om att hon även utför vigslar lyser hennes ögon upp och man kan tydligt höra i hennes passionerade röst hur mycket hon älskar att viga brudpar. Annars är det väldigt vanligt att det är borgmästaren i de olika italienska städerna som viger brudparen.

Att se deras ögon glittra mot varandra när dom möts under vigseln är helt fantastiskt. Att höra deras kärleksförklaring till varandra och se deras gäster le eller torka bort en tår av kärlek är varför jag arbetar med detta

 

Fotograf Giuliano Lustrati_2_WEBB_730

Vigselplats ute i det fria på ett slott från 1300-talet, med hänförande utsikt. Foto: Giuliano Lustrati

 

Var ute i god tid

Om man vill gifta sig i Italien ger Annika rådet om att det kan vara till fördel att börja planera sitt bröllop minst ett år i förväg då festlokalerna ofta blir uppbokade snabbt, att gifta sig i augusti är även ett hett tips då italienarna själva har semester då.

Att gifta sig i Italien kräver lite pappersarbete och man behöver som brudpar komma ner några dagar innan bröllopet för att lämna in originalhandlingarna. Många brudpar väljer annars att gifta sig borgligt i Sverige för att sedan ha en symbolisk eller religiös vigsel i Italien.

Vissa brudpar väljer att börja bröllopsdagarna med en pizzakväll tillsammans med sina gäster vilket brukar vara väldigt uppskattat. Att välja både mat och dryck efter regionen man befinner sig i är ett tips då man får ut det mesta av det italienska köket. Tex bjuder Toscana på utsökta vegan- och vegetariska rätter.

Att åka ut på en aktivitet tillsammans på förmiddagen på bröllopsdagen, kanske ett besök till dom varma källorna för att koppla av en stund, för att sedan komma tillbaka i god tid inför bröllopet är en bra och kul idé. Vigseln brukar ske på eftermiddagen, som sedan följs av en tre timmars italiensk middag för att sedan fira kärleken natten lång.

-          Att vigas runt klockan fem på kvällen är att föredra säger Annika, då det oftast är för varmt mitt på dagen och även för att bröllopsbilderna blir bättre i eftermiddags ljuset.

Att avsluta bröllopshelgen med en god brunch på söndagen tillsammans med alla gästerna är ett mysigt avslut på fantastiska dagarna tre i kärlekens tecken. Då har brudparet och gästerna skapat många oförglömliga minnen tillsammans.

 

Fotograf Valeria Mameli_WEBB_730_2

Annika Widen med ett lyckligt brudpar. Foto: Valeria Mameli

 

Covid-19 projektet - VINN ETT BRÖLLOP I ITALEN!

Tyvärr är Italien ett utav alla länder om drabbats väldigt hårt av Covid-19 pandemin. I Italien stödjer Annika organisationen Emergency, en organisation med läkare grundad av Gino Strada vars volontärer jobbar I hela världen. I skrivande stund ägnar de sig åt Covid-19 patienter i särskilt svåra situationer.

Annika tyckte det var ett väldigt fint initiativ av hennes italienska kollegor att erbjuda sina tjänster till par som arbetar med covid-19 patienter i Italien och vill nu göra samma sak för Sverige och ett svenskt par.

Annika och hennes team bjuder på etthundra timmars arbete för att hjälpa ett lyckligt brudpar att planera sitt bröllop och borgmästaren Agnese Carletti i den Toscanska byn San Casciano dei Bagni, kommer att viga brudparet utan kostnad. Så om du eller någon av dina släktingar eller vänner går i giftastankar och skulle vilja ha ett romantiskt bröllop i vackra Toscana år 2021, så är ni välkomna att skicka in er ansökan till info@italienskabrollop.se senast den 31 augusti 2020. Berätta gärna lite om er själva, om hur ni arbetar med Covid -19 och hur ni skulle önska utforma bröllopet.

 

Läs mer på italienskabrollop.se

På denna länk kan ni läsa mer om detta att gifta sig utomlands

Letar ni efter resor utomlands? Ni finner allt ni beghöver på My Wedding Planner

Relaterade artiklar

Bröllop i alperna

Bröllop i alperna

Letar du efter en drömdestination för ditt bröllop? Då är Schweiz det perfekta valet. Här är varför:  Läs mer »

Strandbröllop - Inspiration

Strandbröllop - Inspiration

Funderar ni på att gifta er på en strand och ha festen utomhus? Här är de bästa tipsen på hur man får det att fungera. Läs mer »

Ski in-vigsel efter skidmålgången!

Ski in-vigsel efter skidmålgången!

Ifjol var det premiär för ski in-vigslar under Vasaloppets vintervecka. Då valde sjutton par att skida vidare till prästen efter sina lopp. I år är det dags att återigen arrangera denna unika vigselmöjlighet. Läs mer »

Idag inträffar ett extra snyggt och populärt bröllopsdatum - 20200202!

Idag inträffar ett extra snyggt och populärt bröllopsdatum - 20200202!

Idag, den 2 februari, inträffar en typ av datum som inte kommer att återkomma på flera tusen år – 20200202. Att gifta sig denna symboliska dag har därför stått högt på mångas lista! Läs mer »

Gift er - i en igloo!

Gift er - i en igloo!

På alla hjärtans dag, den 14 februari 2020 bjuder Pite Havsbad och Iglootel in till en unik möjlighet med drop in-bröllop. Nu har alla kärlekspar möjligheten att gifta sig i detta frusna mästerverk. Läs mer »

Drop in-vigsel på nyårsafton?

Drop in-vigsel på nyårsafton?

För fjärde året i rad håller Masthuggskyrkan öppet för par som vill fira in det nya året som nygifta! Förra året vigdes hela 31 par i kyrkan under loppet av några timmar. Läs mer »

Samkönade vigslar firar tio år!

Samkönade vigslar firar tio år!

För tio år sedan fick Sverige en könsneutral äktenskapslag och Svenska kyrkan beslutade om samkönad vigsel. Svenska kyrkan i Umeå uppmärksammar nu tioårsjubileet med att inbjuda till drop in-vigsel under Umepride. Läs mer »

Unik chans att gifta er i grönskan – i Drömparken

Unik chans att gifta er i grönskan – i Drömparken

I år erbjuder Enköpings kommun er möjlighet till en extra blomstrande kärleksförklaring. Under evenemanget Trädgårdsdagen i september arrangeras drop in-bröllop i den berömda Drömparken. Läs mer »

Gift er hållbart – med ekobröllop på Söder!

Gift er hållbart – med ekobröllop på Söder!

Den 24 augusti arrangeras ekobröllop på Skånegatan. Välj mellan två vigselpaket där klänning, håruppsättning, brudkrona, bukett, sång och fotografering ingår. Eller kan ni enbart komma och viga er – helt kostnadsfritt! Läs mer »

Gift er i Vasaloppsmålet!

Gift er i Vasaloppsmålet!

I vintras vigdes 17 par efter målgången i Vasaloppets vintervecka och anmälningarna för årets sommarvecka har redan börjat droppa in. Anmäl ert intresse till Mora församling som återigen arrangerar bike-in och run-in-vigslar – med start 9 augusti. Läs mer »

Drop in-vigsel i Helsingborgs rådhus

Drop in-vigsel i Helsingborgs rådhus

För att underlätta för kärleken har Helsingborgs stad infört drop in-vigslar. Nästa tillfälle är den 3 augusti och det är bara att träda in och slå till!  Läs mer »

Tawian säger ja

Tawian säger ja

Shane och Marc första gayparet att gifta sig i Asien Läs mer »

Vad gäller vid kyrklig vigsel?

Vad gäller vid kyrklig vigsel?

Vi får många frågor till Allt om Bröllop där svenska brudpar undrar om vett och etikett, traditioner och såklart om vigsel. De flesta undrar ”Vad är det som gäller egentligen?” Läs mer »

Björn Ranelid viger par vid Slussen på pingstafton

Björn Ranelid viger par vid Slussen på pingstafton

Kö till att få vigas av Björn Ranelid vid drop in-bröllop.  Läs mer »

Sommarbröllop med minimal planering på Skansen

Sommarbröllop med minimal planering på Skansen

Den 15:de juni hålls, för tionde året i rad, Drop in-bröllop på Skansen. Par från hela Sverige kommer för att gifta sig med sin stora kärlek eller förnya sina bröllopslöften på ett sommarvackert Skansen.  Läs mer »

De vann en VIP-vigsel på Arlanda

De vann en VIP-vigsel på Arlanda

Sandra och Jonas vann Allt om Bröllops tävling om en VIP-vigsel på Arlandas VIP-avdelning Läs mer »

Vigsel i nyårsnatt - Fira in det nya året som äkta hälft!

Vigsel i nyårsnatt - Fira in det nya året som äkta hälft!

Under nyårsnatten håller stämningsfulla Barkarö kyrka i Västerås nattöppet för giftassugna. Läs mer »

Bröllop utomlands - Så gör ni

Bröllop utomlands - Så gör ni

Att gifta sig utomlands är något alldeles speciellt. Men se till att ni har ordentlig koll på alla regler så att ni slipper en oangenäm överraskning när ni kommer hem – nämligen att ni i lagens mening faktiskt inte är äkta makar!  Läs mer »

Allt om Bröllop firar kärlekens mångfald

Allt om Bröllop firar kärlekens mångfald

Nästa vecka är det dags för Stockholm Pride och vi på Allt om Bröllop kommer att finnas på plats vid drop in-vigslar för att fira mångfaldig kärlek tillsammans med er! Läs mer »

Drop in-vigsel under Stockholm Pride

Drop in-vigsel under Stockholm Pride

Länge leve kärleken! Under den kommande pridefestivalen Europride i Stockholm har par nu chansen att säga ja till den de älskar under en drop in-vigsel.  Läs mer »

Leve Kärleken!

Leve Kärleken!

Äntligen! När Harry och Meghan gifte sig i St George’s Chapel nu i helgen så har vi väl en gång för alla kommit bort från förlegade etikettsregler som tidigare satt krokben för kärleken?  Läs mer »

Bröllop med minimal planering

Bröllop med minimal planering

(ANNONS) 9 juni är det dags för Skansens årliga bröllopsevent med Drop in-bröllop. Detta har blivit en världsomtalad succé!  Läs mer »

Stora bröllop sätter trender

Stora bröllop sätter trender

Kungliga bröllop får stor uppmärksamhet i media och kungligast av alla är det engelska kungahuset.  Läs mer »

Australien röstar ja!

Australien röstar ja!

Nästan 13 miljoner personer gick och röstade för ett lagförslag som ger homosexuella rätten att få gifta sig i Australien. Det har inte varit självklart bland politikerna att detta ska vara tillåtet. Exempelvis är självaste premiärministern, Tony Abbot, öppet emot detta. Känns kanske konstigt att de Läs mer »

Gift er i Las Vegas

Gift er i Las Vegas

Neonskimmer, kasinon och konstant underhållning gör Las Vegas till världens nöjesmetropol. Staden som aldrig sover är också en plats där många väljer att gifta sig. Såhär lyckas ni med Las Vegas-bröllopet. Läs mer »

Kan vi vigas utomlands?

Kan vi vigas utomlands?

Det finns flera vigselalternativ utanför Sveriges gränser. Ni kan vigas i Svenska kyrkan utomlands, på en svensk ambassad eller i en utländsk kyrka eller rådhus. Det finns en mängd regler att följa, se till att ni noggrant har undersökt vad som gäller för just er vigselplats innan ni reser. Var noga Läs mer »

Hur kan vi gifta oss?

Hur kan vi gifta oss?

I Sverige har kyrkliga vigslar varit tradition under en längre tid men fler och fler väljer att gifta sig i andra sammanhang. För att äktenskapet ska bli juridiskt giltigt finns dock några begränsningar. Läs mer »

Vad är en vigsel?

Vad är en vigsel?

Vem som får gifta sig och vad som händer teoretiskt när en vigsel genomförts är inte helt lätt att veta och kan skilja sig från land till land. Det här gäller i Sverige. Läs mer »

Så fixar ni vinterbröllop

Så fixar ni vinterbröllop

Vintermånaderna kan kännas gråa och kalla, men med rätt dekor och accessoarer så försäkrar ni er om en vintervit och gnistrande tillställning. Precis så som man önskar att ett vinterbröllop ska vara – med eller utan snö. Läs mer »

Bästa tipsen för höstbröllopet

Bästa tipsen för höstbröllopet

Höstsäsongen bjuder på ett vackert sensommarsken och härliga röda, gula och orangea nyanser. Läs mer »

Ordna vårbröllopet

Ordna vårbröllopet

Våren är den säsong som bjuder på ljus, efterlängtade vårblommor och smakrika primörer. Fortfarande är det en hel del brudpar som väljer att gifta sig under vårmånaderna och framförallt då under vårens högtider såsom pingst, även om det var ännu vanligare förr. Läs mer »

Lyckas med sommarbröllopet

Lyckas med sommarbröllopet

Prunkande trädgårdar, gröna gräsmattor, solen och värmen har gjort sommarsäsongen till förstahandsvalet för många skandinaviska brudpar. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

Aob1-20121

 

Vinn Rituals

Allt detta kan du vinna: The Ritual of Sakura duschskum, kroppskräm, kroppsskrubb och kroppssmist. Värde på produkter: 645 kr ...Tävla här

Vinn Rituals

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Bröllopsbloggen
Bröllopsbloggen

Bröllop på länk..

Pandemin har verkligen fått kreativiteten att flöda och tur är det att tekniken är så bra som den är. Dessa tider har fått oss alla att tänka lite ...Läs inlägget

Sandra Cederholm
Sandra Cederholm

23 Juni 2020 – Bridesmaid proposal!..

Yes, ni läste rätt. 11 dagar efter att han friat, så friade jag till mina tärnor. Jag visste direkt vilka jag ville fråga. Oavsett om du vet direkt...Läs inlägget

Theresa Skjolden
Theresa Skjolden

Graverad vigselring och tyll i tankarna!..

Hej på er, hoppas ni mår bra! Jag har fått tillbaka den vackra vigselringen i 18K guld med diamanter. Jag lämnade in den för putsning och gravering...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Drömklänning..

Okej! Let’s talk dresses Bröllopsklänningen kommer bli det svåraste att fixa. Inte för att det är brist på inspiration utan för att det är så...Läs inlägget

Julia Dannfors
Julia Dannfors

21 08 21..

Coolt. Fint. Praktiskt. Jag var inte jätteintresserad av ett fint datum i början (är inte det nu heller för den delen men är ju superkul att det bl...Läs inlägget

Sarah Müller
Sarah Müller

Resa till Sverige..

Nu är det inte långt kvar tills vi åker till Sverige för att träffa bröllopsleverantörer och fixa det sista. Vi hoppas på att resan går bra då det ...Läs inlägget

Lovisa Swärd
Lovisa Swärd

Längesen nu!..

Hej! Nu var det ett bra tag sen jag kikade in här. Men som för de allra flesta så har ju denna höst såsom vår varit väldigt märklig. Man glömde Läs...Läs inlägget

Maria Busck
Maria Busck

100 dagar kvar..

Hej på er. Idag är det exakt 100 dagar kvar till vårt bröllop. Så häftigt. Det är också exakt 13 år sedan vi blev ett par. Mycket att fira idag Läs...Läs inlägget

Angela Nakitende
Angela Nakitende

Vi har ett nytt datum..

Det är väl dags att komma tillbaks här,  men helt ärligt så har jag varit lite otaggad på detta. Vi skulle ha gift oss i slutet av maj, men tyvärr ...Läs inlägget

Stefanie Bäfvenberg
Stefanie Bäfvenberg

En liten uppdatering...

Hej alla. Det har verkligen känts motigt att skriva här under en lång tid. Största anledningen har varit för att jag har verkligen inget nytt att k...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

TILLBAKA PÅ RUTA 1..

Efter mycket funderande fram och tillbaka har vi till slut beslutat oss för att flytta fram bröllopet ett år. Hejdå 2020 – du är ändå inte et...Läs inlägget

annons

Är du intresserad av att hitta ett casino utan konto, klicka här

Information om casinon utan licens hos spelpressen.  Casinon utan licens

Läs allt om casino utan svensk licens i den här guiden

Intresserad av att testa casinon utan licens?
Hos Casinotopp hittar du alla bra casinon utan licens i Sverige.

Här hittar du information casino online utan konto

Upp