smartphoto

5 tips - lyckas med bröllopets alla detaljer!

(Annons) Ska du gifta dig i år? Eller har du fått äran att vara brudtärna, toastmadame/värdinna eller på annat sätt vara delaktig i ett bröllop? Att planera ett bröllop är något av det största du kan göra, samtidigt kan det vara lite skrämmande. Det är många detaljer som ska sättas och ingenting får lämnas åt slumpen. Hos smartphoto.se hittar du allt du behöver för att skapa ett enhetligt och snyggt bröllop - allt från Save-the-date till festdekorationer och placerings- och tackkort. Ta del av fem enkla och smarta tips på hur du gör er stora dag extra speciell!

Denna artikel har producerats i samarbete med smartphoto

1. Ett personligt Save-the-date-kort

smartphoto_allt_om_brollop_artikel_bild2

Att snabbt se till att alla gäster sätter en stor bock i kalendern för er bröllopsdag är något av det första du ska göra, näst efter att bestämma datum och boka vigselplats och festlokal. Det är även nu som du sätter den röda tråden och skapar känslan du vill ge för resten av er bröllopsplanering och under själva dagen. Det handlar om att sätta ditt bröllops grafiska profil, där detaljer i designen och färger kommer igen på allt material, från inbjudan till menykort, placeringskort och tackkort. Låter det svårt och tidskrävande? Det behöver det inte vara. Fotoproducenten smartphoto har redan gjort jobbet åt dig. Börja med att skapa ett Save-the-date-kort, det enda du behöver göra är att hitta din favorit bland alla bröllopsdesigns. Välj din favorit, ladda upp din bild och du är klar! Tips: Vill du att ditt kuvert ska sticka ut från övriga brev i lådan? Fäst ett dekorationsklistermärke eller en personlig adressetikett med ett eget budskap och/eller bild.

Psst: Extra tips till dig som är brudtärna och planerar för möhippan! Missa inte t-shirten Team bride!

smartphoto_allt_om_brollop_artikel_bild3

2. Bröllopsinbjudningar - ett steg närmare den stora dagen

När alla detaljer för dagen är satta är det dags att skicka ut en inbjudan med all information era gäster behöver. När börjar vigseln? Hur tar de sig lättast till kyrkan eller vigsellokalen? Finns det en ordnad transport mellan vigseln och festlokale och vart anmäler de tal? Allt detta ska nu samlas och få plats i er inbjudan. Använd nu samma design som era Save-the date-kort, men välj ett annat format och en annan storlek på ditt kort för att skapa kontrast mellan det enklare Save-the-date-kortet och den mer lyxigare inbjudan. Skapa till exempel ett fotokort med 6 sidor där du blandar bilder med den text ni behöver. Eller skapa ett vikt kort och lägg i ett enkelt fotokort för att få plats med all information gästerna behöver.

smartphoto_allt_om_brollop_artikel_bild4

3. Med foto-accessoarer förgyller du enkelt festen
Sätt en personlig och unik touch på bröllopsfesten med foto-accessoarer!
Använd samma design som till inbjudningskorten när du skapar placeringskort och bordsdekorationer. Skäm bort gästerna med personliga godisaskar på varje plats. Det är det där lilla extra som gör festen oförglömlig!  Skapa dina egna flasketiketter och placera ut på borden.
Tips: Tryck vigselprogrammet i ett vikt fotokort i stående format och dela ut innan vigseln, enkelt för gästerna att följa med i programmet. Det samma gäller middagen där menyn kan tryckas i ett snyggt kort och gästerna enkelt kan se vad de har att se fram emot.

smartphoto_allt_om_brollop_artikel_bild5

4. Alla är värda ert största tack
När ni landat hemma igen efter bröllopsresan så kvarstår en viktig uppgift, nämligen att få möjlighet att tacka era gäster som var med och förgyllde dagen! Här finns det många sätt att visa er uppskattning. Först är det såklart själva kortet.  Välj ut den bröllopsbild du tycker visar just den glädje ni kände under den stora dagen och skriv en personlig text. Vill du uppmärksamma några personer som har betytt extra mycket för att ert bröllop blev precis så underbart som ni hade hoppats? Ge dem en gåva och slå in den i vackert omslagspapper smyckat med presentetikett med bilder från er stora dag. Tips: Har ni tagit en bild på alla era gäster? Framkalla den bästa bilden på gästen på fotopapper och skicka med när ni skickar ut tackkorten. Mycket uppskattat bland bröllopsgäster!

smartphoto_allt_om_brollop_artikel_bild6

5. Spara era bröllopsminnen på bästa sätt!
Det kommer att tas tusentals fantastiska bilder under er stora dag. Se till att ni även får ta del av era gästers bilder. Kanske finns något av guldkornen bland just dessa? Se sedan till att visa upp dina bilder - inte bara spara dem digitalt. Sätt ihop en vacker fotobok från hela dagen, allt från förberedelserna till bröllopsvalsen och njut av er bröllopsdag tillsammans igen och igen. Skapa väggkonst av detta magiska ögonblick i ert liv och smycka era väggar. Ni kommer inte att ångra er!

smartphoto_allt_om_brollop_artikel_bild7

smartphoto_allt_om_brollop_artikel_bild8

 

Stort lycka till med alla förberedelser till ert bröllop och glöm inte att njuta och vara i nuet under den stora dagen!

 

  • Söker du mer inspiration för att skapa ett oförglömligt bröllop, besök smartphoto

 

 


Relaterade artiklar

Med öga för detaljer, inspirerande trycksaker.

Med öga för detaljer, inspirerande trycksaker.

Det finns så många val och valmöjligheter inför bröllopet. Vilket färgtema ska användas och hur ska trycksakerna designas? Starka färger, natur eller mjuka pasteller, blommigt eller stilrent, minimalistiskt eller more is more? Läs mer »

Så väljer det perfekta inbjudningskortet

Så väljer det perfekta inbjudningskortet

Save-the-Date, inbjudningskort, placeringskort, menyer, tackkort…. Listan kan göras lång på allt som ett brudpar kan tänkas behöva inför, på och efter sitt bröllop. Företaget Calligraphen är störst i Norden på inbjudningskort så vi bad Inggun Engström på Calligraphen att ge sina bästa tips och råd p Läs mer »

10 kreativa skyltar till bröllopet att inspireras av

10 kreativa skyltar till bröllopet att inspireras av

Skapa skyltar med kreativa och gulliga meningar, roliga uttryck till hjälpsamma anvisningar så blir de både praktiska för era gäster och kommer samtidigt bjuda på ett gott skratt. Här är några av våra favoriter att inspireras av! Läs mer »

Festdekor med vill-ha-faktor!

Festdekor med vill-ha-faktor!

(ANNONS) Alla vill ha en personlig stil på sitt bröllop. Men det innebär (tack och lov!) inte längre sena pysselkvällar och handstämplade inbjudningskort och menyer. Klicka hem dessa partyfavoriter idag. Enkelt, snabbt och snyggt.  Läs mer »

Så funkar save the date-kort

Så funkar save the date-kort

Den amerikanska traditionen med att skicka ut brev med kort information om vad som komma skall och när det ska ske har blivit allt mer populär i Sverige. Vi förklarar vad som gäller med save the date-kort. Läs mer »

Det ska med på inbjudan

Det ska med på inbjudan

Inbjudningarna är den första kontakten gästerna får med ert bröllop och det som sätter prägeln på vilken typ av bröllopsfirande ni ska ha. Lägg därför lite extra tid på dem och se till att all information finns med i kuvertet. Läs mer »

Checklista trycksaker

Checklista trycksaker

Det finns mycket information kring ert bröllop som ni bör förmedla till gästerna. Genom att tillverka trycksakerna i samma tema skapar ni ett enhetligt intryck. Här får du en gedigen checklista över trycksaker! Läs mer »

Tryck ordet

Tryck ordet

Låt era trycksaker till bröllopet få en personlig prägel med charmigt stämpeltryck.  Läs mer »

Skapa minnen med gästerna

Skapa minnen med gästerna

Klä en anteckningsbok i enlighet med bröllopstemat och lägg gästboken någonstans där alla kan hitta den. Låt toastmastern informera alla gäster om att de kan skriva små meddelanden till er.  Läs mer »

Gör egna glasunderlägg

Gör egna glasunderlägg

Underlägg att ställa flaska eller glas på är en diskret dukningsdetalj som hjälper till att hålla den röda tråden. Enkelt att göra själva. Läs mer »

Meny + brödpåse = sant!

Meny + brödpåse = sant!

Bröllopspyssel behöver inte bli dyrt om ni har lite fantasi. En brödpåse kan bli en rustik meny. Läs mer »

Fixa flaskdekor

Fixa flaskdekor

Gör dukningen extra personlig med egna etiketter på flaskorna. Det går att beställa skräddarsydda etiketter men att göra egna ger det där lilla extra. Läs mer »

Fixa menysnurra

Fixa menysnurra

Vill ni göra en annorlunda meny är en snurra en rolig idé och piffar dessutom upp den enkla tallriken. Kika i bildspelet ovan så ser du hur du gör!  Läs mer »

Fixa egna servetter till festen

Fixa egna servetter till festen

Att göra en snygg servettring behöver inte vara så avancerat. Den här snygga servetten tillverkar ni enkelt på knappt tio minuter. Bläddra i bildspelet ovan och se hur man gör! Läs mer »

Viktiga saker i inbjudan

Viktiga saker i inbjudan

Tre viktiga saker att tänka på när ni ska skicka ut inbjudan till ert bröllop. Läs mer »

Snabbfixa gästgåvor

Snabbfixa gästgåvor

Ett bra sätt att få alla gäster att känna sig lite extra sedda och välkomna är att ge dem en symbolisk gåva. Gör ni den själva kan den också bli en del i bordsdekoren.  Läs mer »

Så gör ni en menyask

Så gör ni en menyask

Välj en dukningsdetalj som du lägger lite extra tid på för ett välgenomtänkt intryck. Varför inte lägga menyn i en ask som matchar temat? Här ovan kan du se hur du gör en menyask! Läs mer »

När ska det OSA:s?

När ska det OSA:s?

Hur många gäster som kommer på bröllopet är viktigt att veta för att ni ska kunna planera ordentligt. Be gästerna OSA, som betyder "om svar anhålles", i tid.  Läs mer »

Mera mustascher

Mera mustascher

Mustascher är en attiralj som är mycket användbar på bröllopsfesten. Låt det bli en rolig detalj på exempelvis drinkpinnar och servetter och fyll naturligtvis ett fotobås med en hel lösmustaschgarderob! Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

aob-3-2020

 

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Bröllopsbloggen
Bröllopsbloggen

AoB testar Hårspa

Hej vänner hur mår ni? Idag var det ruskigt kallt när jag lämnade barnen på dagis, förlåt menar förskolan men dagis låter mer lekfullt. Jag behöver införskaffa en varm mössa, vantar och en vinter jacka för de två jag har nu har jag haft i flera år...Läs inlägget

Sarah Müller
Sarah Müller

Vår festlokal

Ganska kort efter förlovningen så åkte vi till Sverige för att kolla på olika festlokaler till bröllopet.Vi visste att vi ville gifta oss i Skåne då min familj bor där, så vi bokade in ett tiotal visningar under 2 veckor. Alla var väldigt olika va...Läs inlägget

Lovisa Swärd
Lovisa Swärd

Dejtnight

Tänkte att ni ska få veta vad vi göra på våra dejtnights när vi planerar bröllopet. Vi börjar med att göra det mysigt hemma, tända ljus, köper oftast hem någon plockmat eller dylikt som är mysigt att äta på länge. Efter att vi ätit och surrat igen...Läs inlägget

Maria Busck
Maria Busck

Första motgången och boende för våra gäster

Hej på er. Nu har vi äntligen ordnat boende för våra gäster. Men först tänkte jag berätta om vår första motgång i bröllopsplaneringen. Vi gifter oss på Hofra Bed & Breakfast i Delsbo, Hälsingland. Det ligger ute på landet kan man säga, utan ko...Läs inlägget

Angela Nakitende
Angela Nakitende

Vilken hashtag?

Lite längre fram tänkte jag visa er hur vår bröllopssida ser ut. Med tanke på att vi har ett bröllop utomlands under flera dagar kändes det sjävklart att vi behövde en sida för det. Är det något jag älskar att pilla med är det detaljer och design....Läs inlägget

Linda Sturesson
Linda Sturesson

Äktenskapsförord?

J har sina skivor, några gitarrer och en katt. Jag har barn, en lägenhet, mina bokmanus och några signerade böcker. Därför skrev vi ett äktenskapsförord. Det var självklart även om vi såklart har tänkt att vara tillsammans för all framtid och evig...Läs inlägget

Stefanie Bäfvenberg
Stefanie Bäfvenberg

En liten uppdatering.

Hej alla. Det har verkligen känts motigt att skriva här under en lång tid. Största anledningen har varit för att jag har verkligen inget nytt att komma med. Vi står fortfarande på 0 när det kommer till att planera om hela bröllopet. Den 18/7 skull...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

TILLBAKA PÅ RUTA 1

Efter mycket funderande fram och tillbaka har vi till slut beslutat oss för att flytta fram bröllopet ett år. Hejdå 2020 – du är ändå inte ett år man vill minnas, och Hej 2021! Jag ser fram emot att lära känna dig.  Sist vi hördes – fö...Läs inlägget

Sofia Redmo
Sofia Redmo

Det börjar närma sig

Hej! Nu är vi bara 36 dagar ifrån den stora dagen, förstår ni?! Jag är så förväntansfull och samtidigt stressad, men konstigt vore det väl annars.   Vi har enats om utomhusvigsel om vädret tillåter och jag tror att det mesta börjar falla på p...Läs inlägget

Upp