Slottsbröllop-en dröm

Slottsbröllop

- En dröm som kan bli sann

Att checka in på ett slott för vigsel och fest i slottets stora pampiga salar är för många drömmen om det optimala bröllopet. Följ med Allt om Bröllop då vi kikar in på tio olika slott runt om i Europa där just denna dröm kan slå in.

BELVOIR CASTLE - Ett kärleksslott

RachaelConnertonPhotography_BelvoirCastleMarch19_001081_webb

DET ALLRA FÖRSTA slottet här i hjärtat av England, mellan Nottingham och Grantham, uppfördes på 1200- talet, det nuvarande Belvoir Castle är det fjärde i ordningen och uppfört av den 5:e hertigen och hertiginnan av Rutland. I deras 1800-talstappning är stilen romantisk kryddad med tinnar och torn. Belvoir som betyder vacker ut­sikt används idag både som privat hem och har även figurerat i många filmer såsom Da Vinci koden.

Här arrangeras också alla typer av bröllop från traditionella sagobröllop, temabröllop vid vattnet och romantiska bröllop i den prunkande trädgården. Både kyrkliga och civila ceremonier går att anordna. Någon egentlig hotellverk­samhet bedrivs inte på slottet men vid fester som ett bröllop finns möjlighet att hyra 14 rum för er och era gäster.

- Vi arrangerar mellan 20-30 bröl­lop varje år och vårt mål är att det ska bli än flera. Det finns faktiskt lediga datum redan i år för den som ännu inte hittat rätt ställe, berättar Charlotte Cobley, Marketing Manager på Belvoir Castle.

Adress: Grantham, Storbritannien Läs mer: belvoircastle.com dröm

SUDELEY CASTLE - Bröllop i slottsträdgården

SudeleyCastleHR_webb

INTE LÅNGT UTANFÖR London hittar vi Sudeley Castle, och slottet som står här idag daterar tillbaks till mitten av 1400-talet. Här bodde drottning Katherine Parr, den sista av Henry den VIII sex fruar. Idag är det Elizabeth, Lady Ashcombe som bor här och äger slottet, och det är tack vare henne som det är möjligt att gifta sig här.

- Vi kan arrangera alla typer av bröl­lop. Vi har en vacker kyrka för traditio­nell vigsel, tre olika rum i olika storlekar för ceremonier, en prisbelönt trädgård för den som vill gifta sig utomhus. Samt att vi även har möjlighet att arrangera stora bröllop, berättar Astrid, Head of Weddings at Sudeley.

Inte fler än 20 bröllop hålls här om året. Detta för att brudparen tillsam­mans med slottet ska kunna skapa ett personligt bröllop in i minsta detalj. Möjlighet att övernatta inom slottsom­rådet finns i 16 små fina stenhus samt i en gammal bondgård med plats för 14 personer.

Adress: Gloucestershire, Winchcombe, Storbritannien Läs mer: sudeleycastle.co.uk

PALACIO DE PENA - Palats på en kulle

01_National_Palace_of_Pena_credits_PSML_WilsonPereira_webb

HÄR UPPE PÅ de skogsklädda Sintra­bergen strax utanför Lissabon ligger Palacio de Pena, eller Penapalatset som vi skulle säga på svenska. Palat­set uppfördes av kung Ferdinand II av Portugal och stod färdigt 1854. Stilen är romanticism och sedan 1995 är hela området här inklusive slottet klassat som ett världsarv av Unesco.

I slutet av 1900-talet renoverades slottet och målades även om i dess ursprungliga färgskala. Färgstarkt minst sagt och inte bara positivt mot­taget av lokalbefolkningen. År 2000 tog statliga Parques de Sintra över förvaltningen för att skydda och bevara området som utöver stora landområ­den även inkluderar flera andra slott, kloster och kapell.

- Vi arrangerar inte några bröllop här, men det går att hyra in sig i på palatset för en bröllopsceremoni. För att få till ett fint bröllop rekommen­derar vi att paret tar hjälp av en lokal bröllopskoordinator, säger Inês Pereira ansvarig för kommunikation och infor­mation på Parques de Sintra.

Adress: Estrada da Pena, Sintra, Portugal Läs mer: parquesdesintra.pt

ASHFORD CASTLE - Ett medeltida slott på Irland

Oak Hall_webb

I GREVSKAPET MAYO på Irlands västkust hittar vi Ashford Castle intill sjön Lough Corrib. Ett med­eltida slott som byggdes 1228 och idag drivs som hotell som även välkomnar bröllop. Hyr hela slottet och njut av tidsresan tillbaka till medeltiden, men denna gång med nutida komfort.

- Vi erbjuder två olika bröllops-paket, Intimate Wedding och Exclusive Wedding, beroende på hur många ni är, berättar Sharon Biggins, Event Manager på Ashford Castle.

Skillnaden på de två paketen handlar om hur många gäster ni är och vilka rum som passar bäst för drinkar, middag och fest. Totalt finns 83 hotellrum samt en stuga, Hideaway Cottage, maximalt kan ni vara ett sällskap på 168 personer. Ett krav för att få ha sitt bröllop här är nämligen att samtliga gäster övernattar. Hyran för slottet är 25 000 Euro och till detta kommer kostnader för boende, mat, under­hållning etc. Boka gärna upp till två år i förväg!

- Här kommer ni att vara det enda bröllopsparet på slottet. Om vädret tillåter är det även möjligt att ha vigselceremonin utomhus med utsikten över sjön och slot­tet som en kuliss, avslutar Sharon Biggins.

Adress: Cong. County Mayo, Irland Läs mer: ashfordcastle.com

 

KOOKEDAL SLOT COPENHAGEN - Magnifik bröllopsfest

Banquet hall Taffelsal_webb

MELLAN HELSINGÖR OCH Köpen­hamn ligger sedan 1746 Kokkedal Slot, ett slott som ursprungligen uppfördes i holländsk renässansstil. I samband med att nya ägare kom in i bilden 1846 byggdes huvudbygg­naden ut i nationalromantisk stil. Slottet har en spännande historia med grevar, baroner och drottning Sophie Magdalene och en hovdam i persongalleriet. Efter en omfattande renovering drivs slottet sedan 2011 som hotell. Här finns också egen golf­bana och ett spa.

Inbäddad i en pampig slottsmiljö erbjuds små bröllop för 30 personer till stora exklusiva bröllop för 100- 110 gäster. Vigsel kan ske i slottets trädgård eller i kyrka eller i Rådhuset i Köpenhamn. Middagen serveras gärna i den maffiga Taffelsalen.

- Vi håller mellan 30-40 bröllop här under året framförallt på freda­gar och lördagar. Önskar man boka ett speciellt datum kan det vara bra att boka 1,5-2 år i förväg, säger Mar­lene Rovsing Ketting, marknadsdirek­tör på Kookedal Slot Copenhagen.

Självklart är det möjligt att boka hela slottet för sig själv inklusive alla 59 rum. Allt ni behöver kan ni sedan boka från smink, hår, spabehand­lingar, fotograf och DJ och eldshow. En lyxig slottsupplevelse som gärna kompletteras med en helikoptertur då brudparet reser vidare till sin smek­månad.

Adress: Kokkedal Allé, Horsholm, Danmark Läs mer: kokkedalslotcopenhagen.dk

HOTEL SCHLOSS LEOPOLDSKRON - Ett rokokoslott som imponerar

Aussen_030_bearbeitet_webb

FÖR ATT BEKRÄFTA sin familjs status beslutade Leopold Anton Frieherr von Firmian, Prince Archbishop of Salzburg att på 1700-talet uppföra Scholss Leo­poldskron strax utanför Salzburg. Och i detta rokokoslott levde han resten av sitt liv. Slottet gick sedan i arv till hans släkting greve Laktanz som använde slottet till att förvara sin magnifika konstsamling med verk av bland andra Rembrandt, Rubens och Titian. Greven är numera känd som en av de första som sponsrade Leopold Mozart och hans son Wolfgang Amadeus.

Ett stycke klassisk musik passar ypperligt här under bröllopet! Att hålla bröllop här är populärt och möjlighe­terna är många. Från en civil ceremoni dagtid till en stor bröllopsfest där allt är inkluderat för upp till 130 gäster.

- Vill ni ha ert bröllop här rekom­menderar jag att ni bokar så tidigt som möjligt. De populäraste datumen tar snabbt slut. Men vi arrangerar även bröllop under vintern och då är det oftast lättare att få det datum man önskar, säger Karin Pfeifenberger, Director of Sales and Marketing på Hotel Schloss Leopoldskron.

Adress: Leopoldskronstraße 56-58, Salzburg, Österrike Läs mer: schloss-leopoldskron.com

CHÂTEAU CHALLAIN - Ett sagoslott i Loiredalen

133 (1)_webb

I LOIREDALEN HITTAR vi Château de Challain, ett sagoslott med tinnar och torn i nygotisk stil. Slottet stod klart 1854 och var då ett privat residens. Idag är Château Challain ett av de finaste slot­ten i området för bröllopsparet.

- Vi arrangerar mellan 40-50 bröl­lop varje år, vi försöker hålla oss till det antalet för att vara säkra på att vi lever upp till brudparens högt ställda för­väntningar och för att hålla den höga nivån som vi är internationellt kända för, berättar Cynthia Nicholson, bröl­lopskoordinator och ägare av Château Challain.

Det är romantiskt så det förslår. Att man här även har ett eget kapell med ett tak som är handmålat i guld ger den rätta kungliga touchen - gör att det är lätt att förstå att det är populärt att gifta sig här. Lägg till fantastisk mat, fina viner och 23 lyxiga sviter för er och era gäster.

Här finns möjlighet att hålla ett bröl­lop med upp till 120 gäster. Château Challain har även en egen bröllops­koordinator som ser till att förverkliga era planer. Bjud på ett fyrverkeri, anlita ett jazzband eller varför inte ha en konstnär på plats som målar porträtt i akvarell. Adress: 1 Route de Candé, Challain-la. Potherie, Frankrike Läs mer: chateauchallain.com

CHÂTEAU D´ARTIGNY - Parfymörens slott

28014598-H1-Art_Grand_Salon_webb

BELLE EPOQUE ÄR stilen på detta fina slott som stod färdigt 1928. Slottet uppfördes av den framgångsrike och välkände parfymören Francois Coty i hjärtat av Loiredalen. Här finner vi tidstypiska och fina element såsom slottsträdgård, marmorstatyer och fresker med trompe l´oeil-effekt.

Francois Coty bodde halvårsvis tillsammans med sin familj på slottet. När han flyttade in följde en stab på 40 personer med för att passa upp på honom. Efter hans död 1936 konfiske­rades slottet på grund av skulder. Histo­rien härefter bjuder på att den franska marinen huserade i slottet vartefter tyska trupper ockuperade slottet. Efter kriget hamnade slottet åter i familjen Cotys ägor.

Château d´Artigny var 1961 det för­sta slottet i området som öppnades upp för allmänheten. Till att börja med var det den stora vinkällaren som lockade. Idag drivs slottet som ett 5-stjärnigt ho­tell och erbjuder inkvartering i 56 rum och sviter. För den som vill boka bröllop finns olika typer av paket för mellan 25-300 gäster. Allt skräddarsys utifrån parets önskemål.

Adress: 92 Rue de Monts, Montbazon, Frankrike Läs mer: grandesetapes.com/ chateau-hotel-artigny-loire

HLUBOKÁ CASTLE - Ett tjeckiskt renässansslott

5. InteriÇr - rann° sal¢n_webb

I BÖHMEN I södra Tjeckien, en del som mellan 1198-1918 var ett kungarike även känt som Habs­burgska riket, finner vi idag landets allra populäraste slott för bröllop, Hluboká Castle. Slottet uppfördes under andra halvan av 1200-talet i renässansstil och har en magisk utsikt över landskapet.

- Vi har inga speciella bröllops­paket här, men det går att hyra in sig på slottet för en bröllopscere­moni i slottsträdgården eller i den stora bröllopssalen, "wedding hall" inomhus, berättar, Václav Vlažný, informationsansvarig på Hluboká Castle.

Vill ni gifta er här bokar ni in er via National Heritage Institute. Alla månader utom maj är bok­ningsbara och det går att boka i upp till sex månader i förväg. Priset för ceremonin varierar beroende på om någon av er kommer från Tjeckien och beroende på dag. Allra dyrast är det för två utlän­ningar att gifta sig en lördag, då kostar vigseln här omkring 4 500 kronor!

- Vi brukar ha omkring 150 bröl­lop varje år, varav majoriteten hålls i vår wedding hall, avslutar Václav Vlažný.

Adress: Hluboká nad Vltavou, Tjeckien Läs mer: zamek-hluboka.eu

DROMOLAND CASTLE - Skräddarsytt slottsbröllop

HL EI-1031 (1)_webb

EFTER EN HALVTIMMES bilresa från Limerick på västra Irland är ni framme vid Dromoland Castle. Ett slott som idag består av tre byggnader från 1500-talet och en huvudbyggnad från 1835. Historien är lång och brokig, men idag finner vi här ett 5-stjärnigt hotell med fantastisk golf, ett fint spa och framförallt fantastiska möjligheter för bröllop. Hotellet är även medlem i Historic Hotels Worldwide.

- Vi skräddarsyr alla våra bröllop här tillsammans med brudparet. Vi ordnar riktiga sagobröllop där hemkänsla, komfort och historia vävs in, förklarar Marie Chawke, Director of Business Development på Dromoland Castle.

Valfriheten är stor och här erbjuds allt från ett exklusivt Destination Wedding, vilket innebär att ni hyr hela slottet, till bröllop för 280 personer i den stora bankettsalen, till mindre bröllop för 2-70 personer. Vill ni inte ha en sittande middag går det att istället äta ute och välja en barbecue, en buffé eller ett trädgårdsparty. Att ha vigsel-ceremonin utomhus är också populärt.

- Vill ni gifta er här är det bra att boka tidigt, men det beror lite på när under året ni vill komma. Vissa bokar ett till två år i förväg, andra bara några månader innan, berättar Marie Chawke.

Adress: Dromoland, Newmarket-on- Fergus, Co. Clare, Irland Läs mer: dormoland.ie

Läs mer:

Så hittar ni drömlokalen

Säg JA till ett slottsbröllop

Relaterade artiklar

Platser med det lilla extra

Platser med det lilla extra

Vill ni bjuda på ett bröllop som ni sent ska minnas? Här tipsar vi om några bröllopsplatser med det lilla extra. Läs mer »

Hyr er egna villa i Italien

Hyr er egna villa i Italien

Drömmer ni om ett destination wedding? Varför inte hyra er egna villa? Mellan Toscana och Umbrien, i Italien, ligger Casa Bruciata som fått sitt namn, bränt hus, då den ursprungligen var en fästning som brann under andra hälften av 1300-talet. Läs mer »

Allt om Bröllop besöker Sigtunahöjden

Allt om Bröllop besöker Sigtunahöjden

Följ med när Allt om Bröllops redaktör, Jacqueline, besöker olika festlokaler och personer inom bröllopssverige. Denna gång besöker hon Sigtunahöjden, som arbetar efter ledorden hållbarhet och utveckling.  Läs mer »

Fjällbröllop i världsklass

Fjällbröllop i världsklass

Fjällbäcken Logde är en juvel mitt i Funäsfjället med utsikt över Mittåkläppen och Anåfjället. Här får brudpar, tillsammans med sina gäster, en upplevelse utöver det vanliga som de kommer minnas för resten av sina liv, precis som det bör när det vankas bröllop. Fjällbäcken Lodge erbjuder, förutom en Läs mer »

Bästa lokalen för bröllopsfesten

Bästa lokalen för bröllopsfesten

19 tips på fantastiska platser du kan boka för ditt bröllop. Från norr till söder!  Läs mer »

Pimpa Pappersbruket för Bröllop

Pimpa Pappersbruket för Bröllop

En tom lokal? Inga problem! Här skapar vi en rustik, vingtagelook i ett gammalt pappersbruk.  Läs mer »

Så fixar ni lantligt ladugårdsbröllop

Så fixar ni lantligt ladugårdsbröllop

Är ni ute efter en romantisk och lantlig miljö? Att gifta sig och hålla bröllopsfesten i en rustik lada är perfekt för de brudpar som älskar DIY-temat. Läs mer »

Fina presenter till gästerna

Fina presenter till gästerna

Med fokus på bröllopsgästerna -överraska era gäster med det lilla extra som visar er uppskattning.  Läs mer »

Så lyckas ni med bordsplaceringen

Så lyckas ni med bordsplaceringen

En lyckad bordsplacering kräver en viss eftertanke. Utgå från en traditionell placering eller bryt mot alla regler! Läs mer »

Så hittar ni drömlokalen

Så hittar ni drömlokalen

Tips från bröllopskoordinator Lisa Larsson som delar med sig av sina bästa tips för att hitta drömlokalen. Läs mer »

7 vackra bordsdekorationer till bröllopet

7 vackra bordsdekorationer till bröllopet

Dekorationer till festen är en viktig del för känslan och ett personligt bröllop. Här har vi samlat 7 vackra och roliga bordsdekorationer som kommer att ta dukningen till en ny nivå. Allt sitter i detaljerna!  Läs mer »

Gift dig på ett kungligt slott!

Gift dig på ett kungligt slott!

(ANNONS) På fyra av Sveriges kungliga slott finns möjligheten att boka vigsel i historiska kyrkorum och kapell, skapade av tidens främsta arkitekter. Vackert belägna runt Mälaren skapar slotten en unik inramning till er vigsel.  Läs mer »

Säg JA i slottsmiljö

Säg JA i slottsmiljö

Att gifta sig på ett slott eller en herrgård är för många en dröm men här kan den gå i uppfyllelse! Vi har listat de sju bästa ställena för för ditt drömbröllop - Alla förvånande nära Stockholm City  Läs mer »

Dekorera efter tema

Dekorera efter tema

Dekorera er utomhusfest med rustika och pastelliga detaljer. Eller varför inte bjuda in till ett härligt sommarbröllop med influenser av vintage och natur? Eller vill ni hellre skapa ett kärleksfullt bröllop med retrokänsla? Här får ni tips för att skapa tre härliga teman på er bröllopsfest.  Läs mer »

Höstfint på ett kick

Höstfint på ett kick

Använd naturpapper till festprogram och bordsplaceringskort och ställ små blomsterkrukor i vanliga papperspåsar som du sedan dekorerar - då har du fått en höstig känsla med några enkla knep. Se mer i bildspelet ovan.  Läs mer »

Lyckas med bordsplaceringen

Lyckas med bordsplaceringen

En lyckad bordsplacering kräver en viss eftertanke. Utgå från en traditionell placering eller bryt mot alla regler! Läs mer »

Så hittar ni stilen

Så hittar ni stilen

Få gånger i livet ställs man inför så många val som under bröllopsplaneringen. Sätter ni från början upp tydliga riktlinjer för er själva blir besluten enklare. Läs mer »

Tänkvärt vid bordsplacering

Tänkvärt vid bordsplacering

Här är några saker att tänka på när det kommer till bordsplacering.  Läs mer »

Gör ljus av mormorsporslinet

Gör ljus av mormorsporslinet

Söker ni vintagekänslan och är lite pyssliga så är det tacksamt att omvandla loppisfynden till festdekor. Gamla muggar blir lätt snygga ljus.  Läs mer »

Checka av lokalen

Checka av lokalen

När ni letar festlokal är det viktigt att veta vad ni ska titta efter. Förutom att hitta en lokal som passar er och temat finns några praktiska detaljer att ta hänsyn till. Vi har checklistan ni bör ha med när ni spanar efter er festlokal. Läs mer »

Låt gästerna skriva

Låt gästerna skriva

Alla gäster kommer inte hinna säga allt de vill till er på själva bröllopsdagen så låt dem skriva det till er, att läsa när mer tid finns. Läs mer »

Fyra tokiga festlokaler

Fyra tokiga festlokaler

Är ni det udda paret som vill väcka uppmärksamhet med er bröllopsfest? Då har vi samlat några tokiga alternativ för er som vill ha ett humoristiskt bröllop. Läs mer »

Värna om det lokala - välj bygdegård

Värna om det lokala - välj bygdegård

Bygdegården är ett budgetvänligt alternativ till er festlokal. Här finns alla möjligheter att få skapa er bröllopsscen från grunden. I Sverige finns fler än 1 400 bygdegårdar, en av dem är Hyssna bygdegård sydost om Göteborg. Läs mer »

Trist med tält?

Trist med tält?

Inte alls! Har ni en stor mark att tillgå, men ingen lokal? Då kan ett bröllopstält vara lösningen för er. Här kan ni bygga upp er festlokal precis som ni vill ha den. Med hjälp av textil, belysning och dekorationer får ni en lyxig festlokal. Läs mer »

Vigs i slottsparken

Vigs i slottsparken

Efter många år av förfrågningar så slår nu vackra Engsholms slott upp portarna för vigslar och bröllopsfester. Här möts gästerna av klassisk slottsmiljö och prunkande slottsträdgårdar. Läs mer »

Så ljussätter ni festen

Så ljussätter ni festen

Så här fixar du ljus som håller för hela kvällen och natten! Läs mer »

Så väljer ni festlokal

Så väljer ni festlokal

Ett av de första valen ni bör göra är var ni vill ha bröllopsfesten någonstans. Det finns en mängd olika typer av festlokaler att välja mellan, här är de vanligaste. Läs mer »

Test: vilken lokal passar er?

Test: vilken lokal passar er?

Valet av bröllopslokal är avgörande för vilken ton ni sätter på bröllopet. Men hur ska ni kunna välja? Med hjälp av vårt snabba test hittar ni enkelt er bästa plats! Läs mer »

Frågor till festlokalen

Frågor till festlokalen

När ni påbörjar er bröllopsplanering är festlokalen ett av de första valen ni bör göra. För att undvika otrevliga överraskningar finns det ett par frågor att ställa när ni bokar er lokal. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

VINN THE BRONZING COLLECTION FRÅN ARTDECO- VÄRDE 1 240 KR

Inspirationen för årets bronzing-kollektion tar oss till den italienska staden Ostuni och ett familjeföretag beläget mitt i Città Bianca, där handgjorda och unika keramik- och terrakottaföremål har p....Tävla här

VINN THE BRONZING COLLECTION FRÅN ARTDECO- VÄRDE 1 240 KR

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet