Bästa bröllopfesten
Av Jens Christiansen Foto ovan: Benny Ottosson

Bästa lokalen för bröllopsfesten

19 tips på fantastiska platser du kan boka för ditt bröllop. Från norr till söder!

Det finns otroligt många fina platser att fira sitt bröllop på.

Vissa platser har till och med sitt eget kapell. Oavsett om ni vill duka själv, vill ha ett romantiskt slottsbröllop eller vill ha festen på en fjälltopp så finns det en lokal för er. Det är omöjligt att täcka in alla dessa fantastiska platser och lokaler som finns men vi tänkte ge er ett litet axplock som kan inspirera

Slottsbröllop

Många drömmer och att få ha sin bröllopsfest på just ett ståtligt slott eller herrgård. Sverige är rikt på bägge delar.

 

Thorskogs Slott

Caroline_Linus_2_BennyOttosson

Foto: Benny Ottosson

Sagoslott känt från tv-programmet Stjärnorna på Slottet.

Slottet är beläget i en underbar engelsk park 30 minuter norr om Göteborg med Svartedalens trolska urskog som närmsta granne. Med tinnar och torn, vackra personligt inredda rum och salonger, utsökt mat, förtrollande omgivningar och guldkant på tillvaron väntar en upplevelse utöver det vanliga. Här arrangeras allt från små intima bröllop med de allra närmsta till stora fester med upp till 130 personer och 83 sängplatser.

www.thorskogsslott.se

 

Örenäs Slott

.hilda_fredrik_wedding_8september_2018_fotograf_annalauridsen_kullafoto_WEBB

Foto: Anna Lauridsen

Slott i Skåne med extra allt

Straxt utanför Landskrona ett stenkast från Danmark och världen ligger ett gemytligt slott med tio rum på slottet med en grandios bröllopsvit. För litet? Lugn! Totalt finns här 115 rum så de klarar av alla önskemål. Egen slottsrestaurang, hamnkrog och slottspark med utsikt ut över sundet. Finns det en utomhuspool? Japp! Badtunnor? Yes! Här finns som sagt allt.

www.orenasslott.com

 

Fjelldalens Slott

fjelldalensslott_aalltombrollop.com_Webb

Hyr ett eget slott och fixa festen själv

Strax utanför Halmstad ligger Fjelldalens Slott som specialiserat sig på bröllop. Stallet har förvandlats till en 400kvm stor festlokal som ni själva eller tillsammans med slottet dekorerar för bröllopsfesten. Mat, dryck och serveringspersonal kan hyras in eller så får ni stå för det själva. En unik möjlighet att kunna få arrangera en fest på i slottsmiljö.

www.fjelldalensslott.se

 

Sundbyholms Slott

sunbyholmslott_alltombrollop.com_webb

Slottet vid Mälaren

Sundbyholms Slott ligger naturskönt vid Mälaren i Eskilstuna nära Västerås, Örebro, Stockholm …Hit kan du anlända med egen båt och lägga till vid slottets gästhamn. Här kan man har bröllopsfest för allt från 10-250 personer. Läs mer om slottet längre fram i tidningen.

www.sundbyholms-slott.se

 

Herrgårdar & Praktfulla byggnader

Vill man göra det lite mer intimt men fortfarande ståtligt så finns det en uppsjö varianter att välja på.

 

Ronnums Herrrgård

Ronnums_Herrgård_730

Ronnums Herrgård ligger i naturskön miljö i Vargön - vid Vänerns sydspets mellan Trollhättan och Vänersborg, och precis vid foten av Halleberg och Hunneberg.  På sommaren är Ronnums Herrgård som vackrast. Då grönskar det i parken och det är svårt att hitta en mer romantisk plats. Å andra sidan, Ronnum i vinterskrud uppfyller de flesta drömmar att gifta sig i vitt omgiven av nyfallen vit snö och transporteras i häst och släde.

Med Ronnums vackra omgivningar blir er bröllopsmiddag eller fest något att minnas. De hjälper er med allt från Champagne i trädgården vid ankomst till middag och även övernattning åt era gäster. Möjlighet till separat middagssal och festsal efter middagen.

Välj mellan våra olika boendealternativ. Flertalet av deras rum finns i huvudbyggnaden och sviterna ligger samlade i två annex framför herrgården. I varje svit finns en bastu eller Jacuzzi och gott om plats för att koppla av och vila ut.

www.ronnum.se

 

Ulvhäll

ulvhäll-herrgård-exteriör_alltombrollop.com_webb

Ulvhälls Herrgård är en verkligt praktfull gård vid Mälaren intill Strängnäs. Ligger mycket vackert och huset är lagom stort och lagom intimt. Här kan du hyra hela huset bara för fest, inkvartera dig själv och dina gäster i herrgårdens 13 rum, beställa god mat och serveringspersonal eller göra allt själva.  Här råder stor flexibilitet. Dryck tar du med själv hit då de inte har utskänkning av alkohol. Läs mer om vad de har att erbjuda på deras hemsida

www.ulvhall.se

 

Lovik

Lovik_alltombrollop.com__webb

En grosshandlarvilla på Lidingö utan för Stockholm med egen brödfabrik. Högsta kvalité men fortfarande mycket intimt. Har en paviljong på tomten som lockar till vigsel. Tar upp till 100 personer på sittande bröllopsmiddag

www.lovik.se

 

Fjällen

Älskar ni vinter, snö och skidor? Eller mountainbike och vandrar gärna i fjällen? Då finns det allt från pyttesmå kåtor till stora hotell att tillgå

 

Buustamons Fjällgård

vinter_buustamon

Namnet är välkänt för alla som brukar vistats i Åre.  Buustamons Fjällgård har inte bara ett enastående läge uppe i fjällen utan även en restaurang med omskriven mat, hotell för 38 personer, eget bränneri för brännvin och självklart en relaxavdelning med utomhusbad.  Intimt och oförglömligt. Tar ca 100 personer vid klassisk dukning av bröllopsmiddag

www.buustamonsfjallgard.se

 

Storhogna Högfjällshotell

storhogna-fjallbrollop_alltombrollop.com_

Vackert beläget 725 meter över havet i Vemdalen.  Storhogna Högfjällshotell är ett av våra större tips, de tar emot 158 gäster på hotellet och dukar upp för 220 gäster i vinterträdgården. Maten är omskriven och fått höga betyg. Extra knorr blir det om ni bokar fjällvistet som bröllopssvit, med egen bastu och bubbelbad utomhus vid foten av fjället

www.storhogna.se

 

Fjällnäs

Fjallnas_730

Sveriges äldsta fjällhotell ligger i Tänndalen och erbjuder numera enastående upplevelser för alla årstider. De har verkligen satsat för att skapa något utöver det vanliga oavsett när du väljer att vara här. De stoltserar med att ha arrangerat bröllop i över 100 år men nu för tiden så har de, speciellt för bröllop byggt Aula Capella, ett kapell utan religionstillhörighet där både vigselakt och bröllopsfest kan äga rum. Tar upp till 90 personer vid sittande middag. Inne i restaurangen ytterligare 120.  97 personer kan bo här och en speciell bröllopssvit finns såklart.

www.fjallnas.se

 

Sjö och hav

Är dina första sommarminnen från kusten med sol och salta bad? Älskar att segla och har förkärlek till båtar och hav? Längs Sveriges kuster finns det gott om vackra ställen att ha en ståtlig fest på men varför inte ha lite vattenkontakt inne i staden?

 

Salt och Sill

salt_o_sill_alltombrollop_webb

Äkta Bohuslänskänsla på Klädesholmen

Susanna och Partik har drivit Salt och Siill i snart 20år och det går från klarhet till klarhet. Här har du bröllop på brygga bland sjöbodar och dukar upp till bröllopsfest för 100 personer i nya festlokalen och bor över på hotellet. Litet bröllop? Boka Sillsalteriet och ha bröllop i sjöbod för 20 personer. Unikt!

www.saltosill.se

 

Lidö Värdshus

Lidö_alltombrollop_foto_jenny_ohman_

Foto: Jenny Öhman

En egen skärgårdsö

Vill ni ha ett äkta skärgårdsbröllop så är Lidö är den perfekta platsen Här kan man ha bröllop i mindre byggnader så väl som upp till 140 sittande gäster i paviljongen till Lidö Värdshus som är en av skärgårdens trevligaste krogar.  Olle och Hugo på Lidö Herrgård fixar allt ni behöver ha så at ni kan ha både vigsel och festen ute i skärgården. Det finns ca 100 bäddar på ön, så att alla gäster kan sova över.

www.lidovardshus.com


Lantliv

Öppna landskap, ängar och vida vyer? Klappar ditt hjärta för lite jordnära och lantlig idyll? Sverige är fullt av lador och lokaler att hyra och inreda själva. Men här år ett par av våra favoriter

 

Munkaskogsgård, Habo

Lustfyllt_alltombrollop

På Munkaskogsgård kan ni har ett lustfyllt bröllop intill Vättern i riktigt lantlig miljö. "Ladan" som de kallar sin fina brölloplokal är riktigt fin och inte direkt en gammal lada. Pimpa festen själv eller så fixar Christine er med allt ni behöver.

www.lustfylltihabo.se

 

Villa Långbers, Tällberg

Villa_långbers_Tällberg_alltombrollop

Naturen kring Siljan och Tällberg är vykortsvacker och utflyktsmålen många. Ta en paus i vardagen och kom till Villa Långbers. Hotellet ligger på toppen i Tällberg med en makalös milsvid utsikt över Tällbergs bygd och Siljan.  Fantastiska solnedgångar året runt. Vackra nyrenoverade rum. En vackrare plats att fira bröllop eller andra högtider kan man knappast välja. Toppen av Tällberg erbjuder en romantisk inramning som är lika vacker i sommargrönska som i gnistrande vit snö.

Här kan man ha litet som stort bröllop. Upp till 100 personer vid sittande bord och varför inte boka hela gården för er själva över en helg? Alla gäster kan bo över! Naturen är lika vacker oavsett årstid här.

www.villalangbers.se

 

Lindäng, Österlen

lindäng_alltombrollop

På vackra Österlen strax utanför Simrishamn ligger gården Lindäng som Kim och Katja köpte 2007 och har restaurerat upp med varsam hand. Här kan du hyra deras lada och bo i hönshuset.  Utsikten ut över fält och hav är typisk Österlensk. Ni dekorerar ladan så som ni vill och upp till 90 personer kan sitta ner vid en bröllopsmiddag. Antingen gör ni allt själva här eller så hör ni med värdparet på gården om vad som kan köpas in.

 

Lasäter, Nyköping

Lasäter_alltombrollop_730

Mitt på landet utanför Nyköping ligger en klassisk bondgård med röda ladugårdsbyggnader, hästar och vackra fläderbuskar. Här kan ni hyra Festladan för er bröllopsfest och övernatta i Gästhuset som tar upp till 12 personer. Brudparet får sin egen svit i ett angränsande torp intill.  Festladan tar ca 80 personer för bröllopsmiddag.  Ni tar med egen mat, dryck och dekor eller hyr in med hjälp från ägarna på gården. Tips är att bjuda gästerna på gårdens egna fläderbubbel.

www.lasater.se

 

Annorlunda

Vill du stick ut? Söker en rå industrilokal? Vill ha något udda, speciellt och roligt men vill inte tumma på kvalitén? Att göra sitt bröllop personligt är den starkaste trenden de senare åren.  Och här kommer några förslag

 

Winterviken

the-dining-hall-set-for

Foto: Alicia Swedenborg

Fem minuter utanför tullarna i Stockholm ligger Winterviken som är en gammal dynamitfabrik från Alfred Nobels dagar med bevarade trägolv, tegelväggar och 10 meter i takhöjd. Rustik men varm känsla på en cool lokal. Här kan ni duka en bröllopsmiddag för upp till 500 sittande gäster i Stora Salen. Det måste vara något slags rekord. Men här finns även Krutlagret och Etaget, lokaler som kan göra om till sällskap av mindre storlek. Hit kan du även ta dig med båt då de har egen ångbåtsbrygga. Här köper du ett helt paket med mat, dryck och serveringspersonal. Maten är signerad Markus Aujalay, känd kock från tv som även vunnit titeln Årets Kock.

www.winterviken.se

 

Färgfabriken

fasad_framsida_webb

I en gammal renoverad fabrikslokal 5 minuter utanför Stockholms tullar ligger en av Sveriges coolaste lokal för fest. Här kan man verkligen låta fantasin flöda och skapa den mest missevärda festen. Färgfabriken har firar 25 år som festlokals i år som med sin råa industrilook blivit riktigt populär. Här finns även en restaurang, bar och förutom den stora fabrikslokalen ytterligare en festlokal på vinden med eget kök och läcker utsikt ut över Stockholms vatten.

www.fargfabriken.se

 

Fjärilshuset

Fjärilshuset_alltombrollop

Det finns en tropisk regnskog mitt i Hagaparken i Stockholm där det inte bara flyger de mest fantastiska fjärilar från hela världen utan numera även är hem för riktiga hajar i gigantiska akvarium. I denna exotiska miljö är kan ni ha er bröllopsfest. En fest som kommer vara unik i er umgängeskrets! Fjärilshuset ligger vackert mitt i Haga så här finns stora möjligheter att vara ute sommartid.

www.fjarilshuset.se

 

LETAR DU LOKAL TILL DITT BRÖLLOP?

- Du finner fler lokaler på My Wedding Planner!

myweddingplanner-banner-smal

Relaterade artiklar

Platser med det lilla extra

Platser med det lilla extra

Vill ni bjuda på ett bröllop som ni sent ska minnas? Här tipsar vi om några bröllopsplatser med det lilla extra. Läs mer »

Hyr er egna villa i Italien

Hyr er egna villa i Italien

Drömmer ni om ett destination wedding? Varför inte hyra er egna villa? Mellan Toscana och Umbrien, i Italien, ligger Casa Bruciata som fått sitt namn, bränt hus, då den ursprungligen var en fästning som brann under andra hälften av 1300-talet. Läs mer »

Slottsbröllop

Slottsbröllop

Att checka in på ett slott för vigsel och fest i slottets stora pampiga salar är för många drömmen om det optimala bröllopet. Följ med Allt om Bröllop då vi kikar in på tio olika slott runt om i Europa där just denna dröm kan slå in.  Läs mer »

Allt om Bröllop besöker Sigtunahöjden

Allt om Bröllop besöker Sigtunahöjden

Följ med när Allt om Bröllops redaktör, Jacqueline, besöker olika festlokaler och personer inom bröllopssverige. Denna gång besöker hon Sigtunahöjden, som arbetar efter ledorden hållbarhet och utveckling.  Läs mer »

Fjällbröllop i världsklass

Fjällbröllop i världsklass

Fjällbäcken Logde är en juvel mitt i Funäsfjället med utsikt över Mittåkläppen och Anåfjället. Här får brudpar, tillsammans med sina gäster, en upplevelse utöver det vanliga som de kommer minnas för resten av sina liv, precis som det bör när det vankas bröllop. Fjällbäcken Lodge erbjuder, förutom en Läs mer »

Pimpa Pappersbruket för Bröllop

Pimpa Pappersbruket för Bröllop

En tom lokal? Inga problem! Här skapar vi en rustik, vingtagelook i ett gammalt pappersbruk.  Läs mer »

Så fixar ni lantligt ladugårdsbröllop

Så fixar ni lantligt ladugårdsbröllop

Är ni ute efter en romantisk och lantlig miljö? Att gifta sig och hålla bröllopsfesten i en rustik lada är perfekt för de brudpar som älskar DIY-temat. Läs mer »

Fina presenter till gästerna

Fina presenter till gästerna

Med fokus på bröllopsgästerna -överraska era gäster med det lilla extra som visar er uppskattning.  Läs mer »

Så lyckas ni med bordsplaceringen

Så lyckas ni med bordsplaceringen

En lyckad bordsplacering kräver en viss eftertanke. Utgå från en traditionell placering eller bryt mot alla regler! Läs mer »

Så hittar ni drömlokalen

Så hittar ni drömlokalen

Tips från bröllopskoordinator Lisa Larsson som delar med sig av sina bästa tips för att hitta drömlokalen. Läs mer »

7 vackra bordsdekorationer till bröllopet

7 vackra bordsdekorationer till bröllopet

Dekorationer till festen är en viktig del för känslan och ett personligt bröllop. Här har vi samlat 7 vackra och roliga bordsdekorationer som kommer att ta dukningen till en ny nivå. Allt sitter i detaljerna!  Läs mer »

Gift dig på ett kungligt slott!

Gift dig på ett kungligt slott!

(ANNONS) På fyra av Sveriges kungliga slott finns möjligheten att boka vigsel i historiska kyrkorum och kapell, skapade av tidens främsta arkitekter. Vackert belägna runt Mälaren skapar slotten en unik inramning till er vigsel.  Läs mer »

Säg JA i slottsmiljö

Säg JA i slottsmiljö

Att gifta sig på ett slott eller en herrgård är för många en dröm men här kan den gå i uppfyllelse! Vi har listat de sju bästa ställena för för ditt drömbröllop - Alla förvånande nära Stockholm City  Läs mer »

Dekorera efter tema

Dekorera efter tema

Dekorera er utomhusfest med rustika och pastelliga detaljer. Eller varför inte bjuda in till ett härligt sommarbröllop med influenser av vintage och natur? Eller vill ni hellre skapa ett kärleksfullt bröllop med retrokänsla? Här får ni tips för att skapa tre härliga teman på er bröllopsfest.  Läs mer »

Höstfint på ett kick

Höstfint på ett kick

Använd naturpapper till festprogram och bordsplaceringskort och ställ små blomsterkrukor i vanliga papperspåsar som du sedan dekorerar - då har du fått en höstig känsla med några enkla knep. Se mer i bildspelet ovan.  Läs mer »

Lyckas med bordsplaceringen

Lyckas med bordsplaceringen

En lyckad bordsplacering kräver en viss eftertanke. Utgå från en traditionell placering eller bryt mot alla regler! Läs mer »

Så hittar ni stilen

Så hittar ni stilen

Få gånger i livet ställs man inför så många val som under bröllopsplaneringen. Sätter ni från början upp tydliga riktlinjer för er själva blir besluten enklare. Läs mer »

Tänkvärt vid bordsplacering

Tänkvärt vid bordsplacering

Här är några saker att tänka på när det kommer till bordsplacering.  Läs mer »

Gör ljus av mormorsporslinet

Gör ljus av mormorsporslinet

Söker ni vintagekänslan och är lite pyssliga så är det tacksamt att omvandla loppisfynden till festdekor. Gamla muggar blir lätt snygga ljus.  Läs mer »

Checka av lokalen

Checka av lokalen

När ni letar festlokal är det viktigt att veta vad ni ska titta efter. Förutom att hitta en lokal som passar er och temat finns några praktiska detaljer att ta hänsyn till. Vi har checklistan ni bör ha med när ni spanar efter er festlokal. Läs mer »

Låt gästerna skriva

Låt gästerna skriva

Alla gäster kommer inte hinna säga allt de vill till er på själva bröllopsdagen så låt dem skriva det till er, att läsa när mer tid finns. Läs mer »

Fyra tokiga festlokaler

Fyra tokiga festlokaler

Är ni det udda paret som vill väcka uppmärksamhet med er bröllopsfest? Då har vi samlat några tokiga alternativ för er som vill ha ett humoristiskt bröllop. Läs mer »

Värna om det lokala - välj bygdegård

Värna om det lokala - välj bygdegård

Bygdegården är ett budgetvänligt alternativ till er festlokal. Här finns alla möjligheter att få skapa er bröllopsscen från grunden. I Sverige finns fler än 1 400 bygdegårdar, en av dem är Hyssna bygdegård sydost om Göteborg. Läs mer »

Trist med tält?

Trist med tält?

Inte alls! Har ni en stor mark att tillgå, men ingen lokal? Då kan ett bröllopstält vara lösningen för er. Här kan ni bygga upp er festlokal precis som ni vill ha den. Med hjälp av textil, belysning och dekorationer får ni en lyxig festlokal. Läs mer »

Vigs i slottsparken

Vigs i slottsparken

Efter många år av förfrågningar så slår nu vackra Engsholms slott upp portarna för vigslar och bröllopsfester. Här möts gästerna av klassisk slottsmiljö och prunkande slottsträdgårdar. Läs mer »

Så ljussätter ni festen

Så ljussätter ni festen

Så här fixar du ljus som håller för hela kvällen och natten! Läs mer »

Så väljer ni festlokal

Så väljer ni festlokal

Ett av de första valen ni bör göra är var ni vill ha bröllopsfesten någonstans. Det finns en mängd olika typer av festlokaler att välja mellan, här är de vanligaste. Läs mer »

Test: vilken lokal passar er?

Test: vilken lokal passar er?

Valet av bröllopslokal är avgörande för vilken ton ni sätter på bröllopet. Men hur ska ni kunna välja? Med hjälp av vårt snabba test hittar ni enkelt er bästa plats! Läs mer »

Frågor till festlokalen

Frågor till festlokalen

När ni påbörjar er bröllopsplanering är festlokalen ett av de första valen ni bör göra. För att undvika otrevliga överraskningar finns det ett par frågor att ställa när ni bokar er lokal. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

VINN THE BRONZING COLLECTION FRÅN ARTDECO- VÄRDE 1 240 KR

Inspirationen för årets bronzing-kollektion tar oss till den italienska staden Ostuni och ett familjeföretag beläget mitt i Città Bianca, där handgjorda och unika keramik- och terrakottaföremål har p....Tävla här

VINN THE BRONZING COLLECTION FRÅN ARTDECO- VÄRDE 1 240 KR

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet