Duka och dekorera
Foto och styling: Ewa Björnsdotter

Duka och dekorera – få till en elegant och sorbet stil

En klassisk stil är inte detsamma som något tråkigt. Här är DIY-temat för de brudpar som önskar uttrycka sig med elegans.

2_test

 

Bjud till bröllop!
Inbjudningskorten sätter tonen och stämningen för bröllopets estetik. En vacker enkel inbjudan med kalligrafi och ett snyggt skrivet kuvert är allt som behövs. Var traditionell och låt gästerna få OSA per post. För mer detaljer kan fler kort skickas med eller så kan man istället göra en bröllopshemsida. Var noga med att skicka med en länk till den sånt fall. Försegla kuvertet med en sigillstämpel. Öva lite innan för att få till det bra. Dessa kommer från bjornsdotterdesignstudio.se sammetsband på rulle kommer från Odd-living.com.

 

3_test

 

Placeringskort
Skriv gästernas namn på små kort och lägg dem på brödtallriken. Duka upp med blommor och gör små stilleben på borden. Här har vi använt roliga träspolar från stromshaga.se. Bordsbuketten består av ranunkler i olika ljusa färger samt vinrött, julrosor, anemoner, nejlikor eucalyptus och annat grönt.

 

4

 

I baren
Personliga detaljer sätter lite extra guldkant på bröllopsfesten. Varför inte hitta på två egna drinkar, kanske era absoluta favoriter och servera dessa i baren. Döp dem gärna och skaffa en snygg skylt att ställa vid baren. Skylt från bjornsdotterdesignstudio.se och sugrör kommer från frulycklig.se. Vill ni göra en egen skylt kan ni använda en griffeltavla. Det finns särskilda flytande pennor till dem att köpa.

 

5

 

Dukningen
Den här klassiska dukningen passar fint på vilken herrgård eller slott som helst. Köp tyg på meter och drapera det mitt på bordet för lite elegant färg. Duka med undertallrik, finns att fynda på loppis eller att hyra. Servetten är rullad och ihopsatt med en bit läderband i mörkbrunt. I läderbandet sitter en liten julros. Övriga blommor i dukningen är - eucalyptus, ranunkler i vitt, ljusljusrosa och vinrött, anemoner och ljusljusgula nejlikor.

 

6

 

More is more
Överdådiga vilda bordsdekorationer är väldigt populärt utomlands och kommer mer och mer i Sverige. Här är den gjord av ranunkler i olika ljusa färger samt vinrött, julrosor, anemoner, nejlikor, eucalyptus och annat grönt.

 

7

 

Bröllopstårtan
Välj en elegant bröllopstårta som följer färgtemat och dekorera med färska blommor, fikon och björnbär på toppen.

 

8

 

Alternativ bordsplacering
Var ska gästerna sitta? Skriv ut namnen och bordsnumret med ett fint teckensnitt. Klipp ut dem och rulla sidorna åt motsatta håll. Lägg på fina fat på ett bord. Ett tips kan vara att lägga namnen i bokstavsordning, eftersom det då är lättare att hitta sitt namn.

 

14

 

Gästgåvor
Låt varje gäst få med sig en fin liten plåtask fylld med små härliga pastiller med smak av ros och hallon, rabarber och hallon, jordgubb eller citron. Dessa kommer från sköna ting skonating.com

 

15

 

Stolsdekor för honnörsbordet
Varför inte göra stolarna vid honnörsbordet lite festligare? Eller åtminstone bruden och brudgummens. Hyr eller köp på loppis två fina gamla stolar. Fäst lite eucalyptus med snöre runt stolsryggen och sätt i några blommor, här har vi använt julrosor. Eucalyptus torkar men ser jättefina ut torkade också. Tips: Be någon fästa blommorna strax innan middagen, annars kanske de vissnar.

 

9

 

DIY: Gör egna servettringar

Att piffa till en vanlig vit servett är guld värt och bidrar verkligen till estetiken. Så varför inte göra en egen läcker servettring av ett läderband med gästernas namn på. Det är både personligt och ett roligt minne för gästen att ta med sig hem som ett minne från bröllopet.

Det här behöver du:

  • Stansar
  • Läderband
  • Fläckjärn
  • Tejp
  • håltagare

Materialet finns att köpa i olika pysselbutiker. Just de här sakerna är inköpta hos pagoni.se.

Såhär gör du:

  1. Klipp av en bit läderband i önskad storlek. Bandet du ser på bilden är 20 cm långt och 2 cm brett. Rulla en provservett och lägg bandet runt för att veta var du ska göra hål. Använd en håltagare (det finns bland annat att köpa på www.pandurohobby.se) och gör ett hål genom läderbandet.
  2. Tryck ihop bandet runt servetten med släta nitar. Dessa kommer från pagoni.se.
  3. För att trycka gästens namn på bandet använder du bokstavsstansar, ett flackjärn och en tejp för stansning. Tejpa längst ner på bandet där du vill att namnet ska stå för att få namnet rakt, och så börjar du att stansa bokstäver precis ovanför tejpens kant. Ta en stans, en hammare och slå på stansen upptill. När du har skrivit alla bokstäver i namnet drar du bort tejpen som du haft som linjal.

 

12

 

DIY: Gör egna knapphålsblommor

Brudgum och marskalkar brukar vanligtvis bära knapphålsblommor eller corsager. De här består av en julros och eucalyptus. Du knyter enkelt ihop dem med ett grått sammetsband och fäster med liten säkerhetsnål. Sammetsband från odd-living.com.

Relaterade artiklar

Dekorera ett bohemiskt bröllop

Dekorera ett bohemiskt bröllop

Låsta Säteri ligger mitt i Sörmlands hjärta med historiska anor. Förr kallades Låsta Säteri för Drottning Kristinas jaktslott då hon ofta besökte säteriet när hon var ute på landsbygden för jakt och avkoppling. Anna Experten Wallin-Sjögren visar hur ni kan dekorera och duka ett vackert bohemiskt brö Läs mer »

Blomstrande höjder- Brudbågen

Blomstrande höjder- Brudbågen

I dessa tider när bröllopet behöver vara mer intimt och med färre gäster är det perfekt med ett bröllop ute i det fria.  Läs mer »

Uthyrningstrenden fortsätter – Indiska börjar hyra ut glas och porslin

Uthyrningstrenden fortsätter – Indiska börjar hyra ut glas och porslin

Som en del av Indiskas hållbarhetsarbete erbjuder de nu en uthyrningstjänst av glas och porslin – både med enkelt vitt och mer färg som bas. Läs mer »

Duka med servetten i fokus

Duka med servetten i fokus

Säg hejdå till tråkiga och opersonliga servettvikningar. Ett band, växt eller en enkel knut runt servetten kan snabbt ta dukningen till en ny nivå.  Läs mer »

Glöm inte att dekorera toaletten

Glöm inte att dekorera toaletten

Lokalen dekoreras flitigt, men många glömmer bort att snygga till toaletten. Här är tipsen som gör även det tristaste badrummet luxuös. Läs mer »

DIY: Fixa festlokalen till bröllopet

DIY: Fixa festlokalen till bröllopet

Ett bröllop behöver inte kosta en förmögenhet. Det viktiga är att ni får just det bröllop som ni drömmer om. Oavsett vad ni väljer för plats och lokal finns det mycket att göra för att ni ska få plats med ”pinterest”-bröllopet i er budget. Läs mer »

Festfixarens bästa tips

Festfixarens bästa tips

Ingen är väl bättre lämpad på att ge tips på hur man skapar den bästa bröllopsfesten än Micael Bindefeld som här ger Allt om Bröllops läsare sina bästa tips för en lyckad fest. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

AOB-2-21

 

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Bröllopsbloggen
Bröllopsbloggen

5 konton att inspireras av på IG

Att skrolla runt och följa olika bröllops konton för inspiration på Instagram älskar jag. Finns så otroligt många fantastiska, kreativa, romantiska konton att följa. Även om man inte vill kopiera Läs mer 5 konton att inspireras av på IG Inlägget ...Läs inlägget

Sarah Müller
Sarah Müller

Hemsida!

När man planerar bröllop så är det så mycket olika delar att organisera och ha koll på, och det är samtidigt många frågor och undringar från ens gäster. När vi Läs mer Hemsida! Inlägget Hemsida! dök först upp på Sarah Müller. Läs inlägget

Lovisa Swärd
Lovisa Swärd

Längesen nu!

Hej! Nu var det ett bra tag sen jag kikade in här. Men som för de allra flesta så har ju denna höst såsom vår varit väldigt märklig. Man glömde Läs mer Längesen nu! Inlägget Längesen nu! dök först upp på Lovisa Swärd. Läs inlägget

Maria Busck
Maria Busck

Frisör och MUA sökes !

Hej på er. Jag och Carl har kommit långt i vår bröllopsplanering och de flesta leverantörerna är bokade sedan länge. Något som jag dock inte lyckats hitta är en frisör Läs mer Frisör och MUA sökes ! Inlägget Frisör och MUA sökes ! dök först upp p...Läs inlägget

Angela Nakitende
Angela Nakitende

Vi är på rätt sida

God fortsättning, redan halvvägs in i januari 2021, det betyder att förhoppningsvis gifter oss i ÅR (om världen vill sig väl). Hoppas ni mår bra och haft det bra under Läs mer Vi är på rätt sida Inlägget Vi är på rätt sida dök först upp på Angela...Läs inlägget

Stefanie Bäfvenberg
Stefanie Bäfvenberg

En liten uppdatering.

Hej alla. Det har verkligen känts motigt att skriva här under en lång tid. Största anledningen har varit för att jag har verkligen inget nytt att komma med. Vi står Läs mer En liten uppdatering. Inlägget En liten uppdatering. dök först upp på Ste...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

TILLBAKA PÅ RUTA 1

Efter mycket funderande fram och tillbaka har vi till slut beslutat oss för att flytta fram bröllopet ett år. Hejdå 2020 – du är ändå inte ett år man vill Läs mer TILLBAKA PÅ RUTA 1 Inlägget TILLBAKA PÅ RUTA 1 dök först upp på Sara-Linnea O...Läs inlägget

Upp