Kärleken till musiken
Av Jacqueline Rova Foto Annie Hyrefeldt

Kärleken till musiken

- skapade Kolibrigruppen

De fyra vännerna från västkusten, Ebba, Magnus, David och Marcus har en gemensam nämnare och det är kärleken och passionen till musiken. Tillsammans startade de bokningsbolaget, Kolibrigruppen, och tonsätter Sveriges bröllop.

Fyra frilansande musiker som via kärleken till musiken har sammanstrålat för att bilda ett bokningsbolag inom musikens värld. Idén föddes 2018 när bokningarna strömmade till de fyra vännerna som insåg att de inte kunde vara på flera platser samtidigt. Då bildades deras bokningsbolag där de förmedlar även andra musiker och artister. Kunderna är alltifrån hotell och restauranger, musikquiz, samt bröllop och event. Bolaget döptes till Kolibrigruppen och har nu ett 40-tal artister, musiker och DJs i sitt stall.

- Vi fyra har olika musikbakgrunder men det vi har gemensamt är vårt kall och passion till musiken. Vi kände inte varandra sedan tidigare utan har i olika omgångar mötts i olika musiksammanhang.

- Vi insåg att vi kompletterar varandra väldigt bra med våra olika kontaktnät, erfarenheter och styrkor. Därför startade vi Kolibrigruppen. Ibland åker vi själva ut och spelar och sjunger, vilket är otroligt roligt, men det är tyvärr inte ofta att vi fyra får spela tillsammans, berättar Ebba.

Bolaget består av Ebba Knutsson, Magnus Heiel Ekeborg, David Malm och Marcus Strandman. Marcus är den kreativa själen som kommer med många idéer till bolaget samt spelar gitarr och sjunger. David har spelat i över tjugo år och tillsammans med en annan tjej spelar han ofta på afterski i fjällen. Magnus är medlem i ett coverband och spelar flitigt på både bröllop och fester, sen är han även en fena på ljud och ljus.

Foto 2019-10-17 13 52 49_webb

Magnus är vårt senaste tillskott i Kolibrigruppen. Magnus driver coverbandet The Babes som är ett av landets svängigaste coverband. På bild Magnus och Sofia från bandet.

Ebba som inriktat sig på intima solistspelningar, och är yngst i gänget, har sedan tolvårsåldern sjungit på bröllop.

- Att få sjunga och spela på bröllop är bland det bästa jag vet. Det är kärleken och glädjens fest och att få vara delaktig och förmedla brudparets känslor som de kanske inte kan säga med ord själva är fantastiskt, berättar Ebba.

bqg0CFYQ_webb

Ebba är en flitigt anlitad solist och sångerska som håller sig i toppskiktet i antal spelningar per år. En tjej med många järn i elden.

Kolibrigruppen tillgodoser brudparens unika och personliga behov med allt inom musikscenen. Från planering, musik, till ljud och ljus vilket ger brudparen en kvalitetssäkring som gör att brudparen kan slappna av och känna sig i trygga händer.

- Eftersom att vi alla fyra spelat och sjungit i olika miljöer och för olika publiker vet vi vad som fungerar både på plats med logistik samt musikmässigt vilket är en stor trygghet för de som bokar musiker till sitt bröllop via oss, säger Ebba.

emma-gustav-bröllopsdag-web-1-154_webb2

Marcus säger aldrig nej till en spelning och lyckas alltid klämma in ett extra bröllopsjobb, musikquiz eller företagsgig.

OFwrufbw_webb

Under vintersäsongen finner du David hålla låda på afterskispelningar i fjällen och på sommaren spelar han på Smögen, en av västkustens vackraste pärlor.

Livemusik sätter en stämning som annars kan vara svårt att nå med hjälp av spellistor på telefonen och är även ett ypperligt sätt att få gästerna att känna sig avslappnade under minglet samt för att få fart på festen.

- Att låta en solist eller ett band framföra en låt som är speciell för brudparet gör det inte bara mer personligt utan det går rakt in i hjärtat hos brudparet, gästerna och även hos musikerna som framför låten, berättar Ebba.

UewtDHiA_webb

Kolibrigruppens bästa tips till brudparen:

  • Utgå inte från vad ni borde göra.

Våga vara personliga och planera allt utifrån vad ni verkligen vill.

  • Använd er av proffsen!

Ta hjälp av de som kan för det är lätt att det kan kännas övermäktigt att planera sitt bröllop.

Läs mer om Kolibrigruppen på www.kolibrigruppen.se samt Instagram: @kolibrigruppen och  Facebook: www.facebook.com/kolibrigruppen.

 

NB-GIF_Liten

Relaterade artiklar

Får jag använda Spotify på mitt bröllop?

Får jag använda Spotify på mitt bröllop?

Många har självklart skapat en egen Spotifylista till sitt bröllop, en till vigseln, en till mingel en till festen etc – men vad händer nu då tjänsten Spotify Business försvinner? Får man inte längre spela musik på sitt eget bröllop?  Läs mer »

Soulsister

Soulsister

Jenny Farkas blev upptäckt av skolans musiklärare när hon sjöng ensam i sin skolas korridor när hon var 14 år och har sedan dess sjungit och stått på scen. Nu är hon flitigt anlitad för bröllop över hela Sverige. Läs mer »

Låttips till brudvalsen

Låttips till brudvalsen

Här har redaktionen gjort ett urval av några låtar som passar bra att valsa er första dans till som nygifta. Läs mer »

Vad är brudvals?

Vad är brudvals?

Att dansa brudvals är en gammal tradition. Förr valde man i huvudsak just klassisk musik som det passar sig att valsa till, men idag väljer många att komplettera brudvalsen med ett läckert dansnummer.  Läs mer »

Musiken på festen: från budget till lyx

Musiken på festen: från budget till lyx

Hur väl ni har planerat för musikunderhållningen på kvällen påverkar hur lyckad bröllopsfesten blir. Var ute i god tid och fundera på vad som passar er bäst. Här listar vi några alternativ i olika prisklasser att välja mellan. Läs mer »

”Dansen är mitt liv!”

”Dansen är mitt liv!”

Att Tony Irving kan svänga på höfterna och har stenkoll på bröllopsvalsen har ni säkert inte missat, men visste du att han också är en hejare på att föra sig i köket? Allt om Bröllop mötte den dansante Let´s dancedomaren som vet precis hur festen blir en tiopoängare. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

VINN THE BRONZING COLLECTION FRÅN ARTDECO- VÄRDE 1 240 KR

Inspirationen för årets bronzing-kollektion tar oss till den italienska staden Ostuni och ett familjeföretag beläget mitt i Città Bianca, där handgjorda och unika keramik- och terrakottaföremål har p....Tävla här

VINN THE BRONZING COLLECTION FRÅN ARTDECO- VÄRDE 1 240 KR

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet