Planering
Planering
Vett & etikett
Vett & etikett
Smycken
Smycken
Foto
Foto
Tema västkustbröllop-Kristin och Simon
Av Jacqueline Rova Foto Claritysweden

Bröllop med temat Västkusten

Kristin och Simon gifte sig på Orust, där vigseln hölls i vackra och pittoreska Mollösund och festen i Nösund precis vid havet. Paret valde därför att ha västkusten som ett tema genom hela bröllopet.

Namn: Kristin Otterstål och Simon Borka Otterstål

Datum: 21 september 2019.

Vigsel: Mollösund och Nösund, Orust.

Festen: Sjöstugan, Nösund, Orust

 

I juli 2018 förlovade sig Kristin och Simon och började planera nästan direkt efter förlovningen då de ville gifta sig redan kommande år. Paret bokade festlokalen redan veckan efter förlovningen. Brudparet skickade ut Save the date i början på december som var ett litet filmklipp och själva inbjudan gick ut någon gång i april-maj.

- Planeringen gick överlag bra, vi höll det relativt strukturerat där vi antecknade i en bok samt hade ett Excel-ark för att få överblick på kostnader och budget. Vi tog ganska snabbt på oss olika roller, Kristin skötte det mer estetiska och jag det logistiska, berättar Simon.

image00002_webb

image00015_webb

Gästlistan var svår att göra då brudparet verkligen ville ha med så många nära och kära som möjligt men någonstans måste man dra gränsen. Till slut landade brudparet på runt 95 gäster,.

- Vilket såhär i efterhand var lite i högsta laget eftersom det är svårt att hinna umgås och prata ordentligt med alla, berättar Kristin.

image00030_webb

Andra gången Kristin prövade brudklänningar var tillsammans med sin mamma, syster och brorsdotter. Det var då hon hittade sin brudklänning.

- Jag drabbades av småpanik någon månad efter att jag köpt klänningen. Då dök tankar upp som "valde jag verkligen rätt?" och "jag borde provat fler", så jag lät den hänga i garderoben rätt länge innan jag provade den igen hemma i min ensamhet. Jag var livrädd för att inte tycka om den helt plötsligt men när jag väl provade den i lugn och ro hemma kändes det jättebra igen, som tur var, berättar Kristin.

image00035_webb

- Vi hade mörk kostym som klädkod för gästerna men jag ville känna mig snäppet vassare, så valet föll på en klassisk smoking i en färg som passade temat, berättar Simon.

image00031_webb

Brudparet tog Kristins efternamn av två anledningar. Det är endast hennes familj som bär det namnet, så Kristin ville gärna behålla det och då Kristin heter Gun i mellannamn och Simon hette Gunnarsson i efternamn skulle Kristins namn således blivit Kristin Gun Gunnarsson.

- Vilket inte kändes helt optimalt, skrattar Simon.

Brudparet tyckte att det var väldigt nervöst och nästan lite surrealistiskt att stå där framme i kyrkan och framför allt att se alla gästerna. Överväldigande och overkligt, men också väldigt fint.

- Det är svårt att veta vad man ska förvänta sig, det är nog svårt att förbereda sig för just det ögonblicket och man får absolut en liten adrenalinkick! Det enda som kanske inte gick som planerat var att jag började trä på Simons ring på höger istället för vänster hand, något som vår präst påpekade direkt och som bidrog till en del skratt bland gästerna, berättar Kristin.

image00016_webb

image00027_webb

Herr och Fru!

image00021_webb

Eftersom de befann sig på västkusten och i ett litet fiskesamhälle, kände Kristin och Simon att det var givet att de skulle ta sig från vigseln till festen via en fiskebåt.

image00010_webb

image00020_webb

image00012_webb

Vid minglet möttes gästerna först av en musselsoppa på bryggan, för att sedan få gå loss på mänger av läckra skaldjur vid middagen som givetvis var dagsfärska. Havskräftorna kokades på plats vid bufféborden och Kristin och Simon får fortfarande kommentarer från gäster om att skaldjuren på deras bröllop är de godaste de någonsin ätit.

- Eftersom skaldjur dessvärre kan vara lite av en vattendelare fick gästerna bocka i på vår hemsida om de önskade vegetariskt alternativ istället, så vi erbjöd även en mindre vegetarisk buffé samt varmrökt lax för de som inte är skaldjurs-fans, berättar Simon.

image00034_webb

image00018_webb

Dukningen gjorde paret själva och hade varit i lokalen ca 1,5 månad innan bröllopet och provdukat. Simons mamma hjälpte paret med att handskriva varje gästs namn på musselskal som användes som placeringskort. På borden trängdes också skaldjursbestick, skalfat och våtservetter. Varje bord döptes efter ett resmål som brudparet gjort, till exempel Capri, Marrakech, Reykjavik och så vidare.

- Honnörsbordet hette Bokmässan eftersom det var i samband med bokmässan 2016 som vi träffades för första gången, berättar Kristin.

Två saker som överraskade lite speciellt under middagen var när Simons pappa plockade fram gitarren och på scen framförde en egenskriven sång som handlade om brudparet, och gästerna ställde sig upp allt eftersom och slöt upp i sången.

- När sista refrängen sjöngs var de runt trettio personer som deltog i sången. Det var otroligt mäktigt och så oväntat, vi får gåshud än idag när vi tänker tillbaka på det!

En andra sak som Kristin fortfarande blir lite knäsvag av att tänka på är när hennes stora musikguru Håkan Hellström dyker upp på storbildsskärmen och gav Kristin och Simon en personlig hälsning och gratulationer

- Alla gäster inklusive Kristin hade hakan nere vid golvet, skrattar Simon och fortsätter. Min vän är nära vän med Håkan.

image00006_webb

Till dessert bjöd brudparet på en bröllopstårta med smak av vit choklad, passionsfrukt och hallon och hembakade kanelbullar.

image00005_webb

image00003_webb

Det blev en skön start på festen med livemusik som sedan byttes ut mot DJ.För att markera att partyt startade efter brudvalsen så hade brudparet bett DJ:n köra igång en houselåt medan serveringspersonalen kom in med brickor fyllda med hotshots.

- Simons pappas band rockade loss och rev av några låtar direkt efter brudvalsen, sedan hade vi en DJ för resten av festen. Vi hade även en popcornmaskin som var väldigt uppskattad, berättar Kristin.

image00028_webb

Kristin och Simons tre bästa tips till blivande brudpar:

Börja planeringen i tid minst ett år innan bröllopet. Även om ni inte planerar ett stort bröllop är det skönt att inte stressa samt sprida ut utgifterna.

Var övertydliga när det kommer till informationen kring bröllopet. Vi skapade en bröllopshemsida där vi samlade all information exempelvis hålltider, platser, boende, OSA, anmälan till tal, vägbeskrivningar och så vidare. För vår del var det ett måste att ha allt samlat, då cirka hälften av alla gäster reste till bröllopshelgen från Stockholm och inte kände till området. Dessutom underlättar det för er som brudpar att slippa få samma frågor hundra gånger, om gästerna själva kan läsa sig till all info på hemsidan.

NJUT när dagen väl kommer. Detta är antagligen det alla brudpar säger i efter hand, men det är så lätt att glömma bort att vara i nuet, så det tåls att upprepas.

Relaterade artiklar

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Sex bröllop. De planerade för två olika versioner men det blev hela sex stycken!  Läs mer »

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021, Louise Ekroth, har äntligen sagt JA till sin kärlek Anders på ett berg mitt emot Kebnekaise. Brudparet skulle gift sig på Kebnekaises glaciär, men i och med att vädret blev dåligt var inte det möjligt och brudparet valde då att gifta sig på ett berg mitt emot där v Läs mer »

Med eller utan gäster!

Med eller utan gäster!

Nina och Andreas hade bokat bröllop och fest förra året, men var tvungna att boka om. I slutet av maj i år bestämdes Nina och Andreas att de skulle viga sig. Med eller utan gäster och med eller utan brudfölje. Tur nog, fick 50 personer närvara på vigseln. Brudparet valde bort sina vänner, och tog  Läs mer »

6-dagars bröllop på Bali

6-dagars bröllop på Bali

Linnea Larm-Svensson gifte sig med sin kärlek I Putu Sumarna på Bali, Nusa Lembongan & Tabanan i år. Brudparet hade ett bröllop som varade i sex dagar tillsammans med ca 50 gäster.  Läs mer »

En vacker skärgårdsvigsel

En vacker skärgårdsvigsel

Regnet hann avta i sista sekund innan det var dags för Malin och Tobias att säga ja till varandra i en utomhusvigsel på Marstrand. Brudgummens pappa stod som präst och ett femtiotal turister blev extra åskådare under dagens pekande moment.  Läs mer »

Ett musikalbröllop

Ett musikalbröllop

Anna och Joakim hade ett bröllop i dagarna tre med temat musikal som byggdes på deras kärlekshistoria. Även om de fick göra vissa ändringar p.g.a. pandemin så blev det ett storslaget bröllop med nittio gäster. Dock med lite mindre missöden som spöregn och en utebliven kock men vad gör det när man ha Läs mer »

De gifte sig två gånger

De gifte sig två gånger

Björn och Caroline hade gjort alla rätt och planerade sitt stora pampiga slott bröllop över ett år i förväg. Allt var bokat och klart när pandemin slog till. Då de insåg att deras planerade bröllop inte skulle kunna gå att genomföra fick de tänka om på nytt, men bröllop skulle det bli! Läs om hur Bj Läs mer »

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Karolina och Daniele fick ändra sina bröllopsplaner vid fem tillfällen pga pandemi. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera. Läs mer »

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

 

VINN EXKLUSIVA PARFYMER

Denna gång kan ni vinna ett kit bestående av två mycket exklusiva, unika, ovanliga dofter. Gjorda på naturliga råvaror i begränsad upplaga. Franska Isabelle Gellé Parfums gör extremt exklusiva dof....Tävla här

VINN EXKLUSIVA PARFYMER

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Bröllopsbloggen
Bröllopsbloggen

Smaker som gifter sig med varandra..

Idag på kontoret hade Sara bakat en kladdkaka eftersom jag fyller år på måndag och är ledig imorgon. Så gott och så snällt! Till det hade vi tre dr...Läs inlägget

Sandra Cederholm
Sandra Cederholm

Vårat bröllopskoncept..

Våra färger: Himmelsblå, Ivory, vitt och mässing. Inlägget Vårat bröllopskoncept dök först upp på Sandra Cederholm. Läs inlägget

Theresa Skjolden
Theresa Skjolden

Sensommardröm inkapslad för evigt!..

Så var hela den här resan slut. Men också början på något nytt. Jag är fru Axo, och vårt bröllop blev så vackert, så vackert…Som en magisk ka...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Toastmaster och Toastmadame ..

Oblyga. Sociala. Naturliga lekledare. Påhittiga. Väluppfostrade. Och strukturerade.  Ja så är två av våra viktigaste personer under bröllopet. Vi h...Läs inlägget

Julia Dannfors
Julia Dannfors

Noors slott!..

Nu var det längesedan jag var inne här och skrev och det är för att allt varit så ovisst om bröllopet ska bli av, hur många vi kan bjuda och Läs me...Läs inlägget

Sarah Müller
Sarah Müller

Bästa dagen i livet!..

Dagen som vi har väntat på i över två år kom äntligen, och vilken dag det var! Allt blev precis som vi hade önskat, och till och med ännu bättre. L...Läs inlägget

Maria Busck
Maria Busck

Fotografering innan vigsel..

Fotografering innan vigsel Hej fina. Hoppas ni mår bra. Tänkte berätta lite om bröllopsdagen, idag med fokus på fotograferingen innan vigsel. Efter...Läs inlägget

Angela Nakitende
Angela Nakitende

NU HÄNDER DET!..

Nu var det MÅNADER sedan jag skrev här sist, tanken med bloggen var från början var ju att hålla er uppdaterade kring vår bröllopsresa. Men som för...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

TILLBAKA PÅ RUTA 1..

Efter mycket funderande fram och tillbaka har vi till slut beslutat oss för att flytta fram bröllopet ett år. Hejdå 2020 – du är ändå inte et...Läs inlägget

annons

Är du intresserad av att hitta ett casino utan konto, klicka här

Information om casinon utan licens hos spelpressen.  Casinon utan licens

Läs allt om casino utan svensk licens i den här guiden

Intresserad av att testa casinon utan licens?
Hos Casinotopp hittar du alla bra casinon utan licens i Sverige.

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet

Chansa inte, välj bara bland casinon med svensk licens utgiven av spelinspektionen i Sverige.