Maria & Fredrik
Av: Ronja Willners Foto: Turturduva

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i dimmiga pasteller.

Brudpar: Maria och Fredrik Petersson

Vigdes i: "Svinahuset" på Agneshills Gård i Gessie.

Datum: 29 april 2017

Antal gäster: 67

"För oss var det viktigt med en avslappnad tillställning utan för många onödiga måsten. Så vi hade en tavla vid ingången till vigseln med texten: Här sitter man var man vill. Gärna på en stol men på vilken sida den står på är inte viktigt."

mariafredrik2

mariafredrik3

THE LOOK: När det var dags att välja klänning kändes det mer som att klä ut sig än att klä upp sig. Det viktigaste var att jag skulle känna mig bekväm i klänningen, det skulle gå att både sitta och dansa i den så jag inte behövde byta klänning under dagen. Jag provade totalt sju klänningar men valde den första jag tog på mig och när den fick spets påsydd nederst på klänningen älskade jag den. Det blev en lång ivory klänning från Proms & Weddings med spets upptill och tyllkjol nedtill, långa ärmar, v-ringning och knappar längs ryggen. Jag älskar den romantiska boho-looken och var ute efter en lite "slarvig" uppsättning med en fläta på sidan och blommor i håret, vilket Linda Jönsson på Face By Linda ordnade åt mig och jag har aldrig känt mig så vacker. Under vigseln hade jag även min mammas brudslöja vilket hon blev väldigt rörd över.

Brudgummens look: Jag ville ha en klassisk look som håller länge med tanke på att jag skulle kunna använda kostymen även efter bröllopet. Det blev en tredelad marinblå kostym från Frackhuset i Lund. Under vigseln hade jag bara skjorta och kavaj och under middagen bytte jag om till skjorta och väst. Jag hade även köpt en blommig skjorta som överraskning till Maria.

First look: Vi hade vår "first look" i trädgården men eftersom att det regnade något otroligt denna dag blev det inte så känslosamt och romantiskt som vi tänkt oss. Det var mest springandes med paraplyer för att inte förstöra smink, frisyrer eller kameror, så vi skrattade rakt ut när vi såg varandra för första gången, berättar Maria.

mariafredrik4

mariafredrik6

Vigselringarna: Fredrik friade med sin mammas gamla ring med en vacker diamant som jag gärna ville ha i min nya ring. Då jag inte är en "ring-tjej" valde jag att skaffa en ring som kunde symbolisera både en förlovnings- och vigselring. På Dahlgren est 1918 i Malmö träffade jag en guldsmed och efter tre möten med många skisser kom vi fram till bästa lösningen för ringen. Den blev en vitguldsring med en stor morganit i mitten med två diamanter, en på varje sida var av Fredriks mammas var en utav dem, omringade av snirkliga hjärtan i vitguld. Fredrik valde en bred och tung vitguldsring, organiskt "bankad" och därför lite ojämn i strukturen.

Brudbuketten: Min favoritblomma är en dimmlila ros och när min syster hittade sin tärnklänning som var i just den färgen var färgtemat spikat. Det blev en spretig bohemisk bukett som bestod av rosor i två dimmlila nyanser, ljusrosa pioner, lite vitt och eukalyptus.

mariafredrik

mariafredrik7

mariafredrik4

mariafredrik8

Skippade alla måsten: Vi bjöd bara närmsta familjen, några utvalda släktningar och resten var härliga vänner. Vi ville ha människor runt omkring oss som vi tycker om att vara med och kommer minnas dagen bäst med i framtiden. Så vi skippade alla "måsten" och "bör" och bjöd in de vi ville dela dagen med istället.

Avslappnad vigsel: Agneshill som är ett omgjort svinhus med träbjälkar, trägolv och putsade väggar var den perfekta lokalen för vår vigsel. För att undvika känslan av ett altare längst fram så skapade jag en blomstervägg med glasburkar hängande i gammelrosa jutesnöre från en av bjälkarna. I varje burk fanns snittblommor i toner av lila, rosa, vitt och grönt. Det blev alldeles magiskt levande. Jag har alltid älskat stråkar och anlitade två violinister som spelade vår ingångslåt Canon in D major av Pachelbel framme vid blomsterväggen. Vår borgerliga vigsel innehöll både personliga berättelser om oss och sång från barnens kusin. Efter vigseln kastade gästerna rosblad över oss som de tidigare fått i en strut gjord av gamla notblad.

mariafredrik11

mariafredrik9

Foto: Turturduva/www.turturduva.se

Relaterade artiklar

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

 

Vinn ditt Önskebröllop!

Tävlingen Allt om Bröllops Önskebröllop är precis vad det låter som; du kan vinna ett helt bröllop där allt du kan önska dig ingår! Tävlingen startar 24e januari - Håll utkik!...Tävla här

Vinn ditt Önskebröllop!

 

Nyhetsbrev

Kenzan tours AB

VÄLKOMMEN TILL KENZAN TOURS Vi är en annorlunda resebyrå! Vår målsättning är att arrangera de allra bästa resorna till Afrika, Sydamerika, Indiska Oceanen, Fjärran Östern och delar av Asien. Vi arra....Läs mer

Kenzan tours AB

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Stefanie Bäfvenberg
Stefanie Bäfvenberg

Att börja leta efter en perfekt klänning för ett strandbröllop.

I helgen gjorde jag ett första försök till att testa klänningar som kan passa till ett strandbröllop. Jag var på Bröllopsbruket, då jag gillar tanken att återvinna och återanvända det som redan finns. Du kan även sälja vidare din klänning där, så ...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

INTERVJU: BRÖLLOPSSMINK & TIPS

Välkommen till bloggen Debbie! Min vän och MUA (Make Up Artist) för bröllopet <3 Idag ska du få avslöja vilka produkter du använder, hur man undviker att svettas bort sminket och vad du föredrar mellan bronzer och rouge. Hur många bröllop har ...Läs inlägget

Sofia REdmo
Sofia REdmo

Bröllopsstress

Som rubriken lyder, så känner jag i dagsläget. Då är det ändå 251 dagar kvar till dagen D. Men det är så pass många beslut, mycket pengar, olika viljor och visioner som ska spela in. Motgångar och tråkiga besked som gör att man tappar lusten att p...Läs inlägget

Hitta din lokala bröllopsleverantör hos My Weddingplanner!

Letar du efter brudklänningar, blommor, ringar eller en koordinator? Här hittar du alla företag som kan hjälpa dig med ditt bröllop på just DIN ort!

AccessoarerAccessoarer

Foto: Natalia Kabliuk 

Bakverk/KonfektyrBakverk/Konfektyr

Foto: Shebeko 

BlommorBlommor

Foto: Lina Roos 

BrudgummenBrudgummen

Foto: Max Alm-Norell 

BrudkläderBrudkläder

Foto: Lina Roos 

BröllopskonsulterBröllopskonsulter

Foto: Alex Andrei 

CateringCatering

Foto: Birgersdotter 

DansskolorDansskolor

Foto: Emelie Petré 

Ekonomi/JuridikEkonomi/Juridik

Foto: Floral Deco 

FestlokalerFestlokaler

Foto: Frida Rönnholm 

FesttillbehörFesttillbehör

Foto: Tatiana Chekryzhova 

Foto/FilmFoto/Film

Foto: Floral Deco 

FrisyrFrisyr

Foto: Ladie C 

HotellHotell

Foto: Max Alm-Norell 

Hyr till festenHyr till festen

Foto: Birgersdotter 

InbjudningarInbjudningar

Foto: Frida Rönnholm 

MusikMusik

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

MöhippaMöhippa

Foto: IVASHstudio 

PlaneringPlanering

Foto: Max Alm-Norell 

PresenterPresenter

Foto: Birgersdotter 

Ringar/SmyckenRingar/Smycken

Foto: Mårten Levin 

SkönhetSkönhet

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

Slott/HerrgårdSlott/Herrgård

Foto: Max Alm-Norell 

SvensexaSvensexa

Foto: Birgersdotter 

TransportTransport

Foto: Lina Roos 

Tärna / NäbbTärna / Näbb

Foto: Birgersdotter 

VigselplatsVigselplats

Foto: Birgersdotter 

Upp