MathildaAnders
Av: Ronja Willners Foto: Lina Roos

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.

Brudpar: Mathilda Johnson och Anders Johnson
Vigdes i: Lunkaberg B&B i Skillinge, Österlen
Datum: 3 september 2016
Klädsel: Kavaj
Antal gäster: ca 30

"Vigseln skedde i Lunkabergs trädgård vid ett äppelträd omgivet av vackra blommor och utsikt över öppna landskap och även lite havsutsikt. Beskrivningen av vårt bröllop var 'en trädgårdsfest som råkar vara ett bröllop'."

 

_D9A0662

mathildaanders

_D9A0703

 

Att välja brudklänning
Jag ville att min look skulle spegla känslan av ett trädgårdsbröllop samt stället vi valt - lantligt och enkelt. I Jönköping hittade jag butiken Design Mani, där jag fick hela stället för mig själv och hjälp hela tiden. Det blev en väldigt mysig upplevelse tillsammans med min mamma. När jag testade den lilla simlpa klänningen med smala axelband och en spännande ringing så visste jag att detta var den jag skulle ha. Över hade jag en cover-up i spets med något högre hals för att få till en klassisk look. I håret hade jag en blomsterkrans med rosmarin, lavendel och eucalyptus. Ett par puderrosa kilklackar från Rizzo fick pryda mina fötter då klackar inte var att tänka på då vi vigdes i ute i trädgården.

Brudgummens look
Jag var ute efter en snygg och klassisk look och bar en mörkblå kostym tillsammans med bruna skinnskor, bourgundy-röd fluga och näsduk som matchade Mathildas naglar. Samma morgon som bröllopet fick jag även en fin klocka i brunt läder av Mathilda.

 

_D9A0977

 

Brudbuketten
Någon kilometer från Lunkaberg ligger butiken och workshopsverkstaden Mothergoose. Emmi som är florist där tog med sig mig ut i hennes trädgård och vi pratade om vilken känsla och vilka blommor jag gillade och inte gillade. Utifrån det fick hon fria händer att skapa min bukett och det som hon inte hade hemma beställde hon hem. Det blev en bukett med puderlila och persiokafärgade rosor, björnbärskvistar, rosmarin, tistel och eucalyptus. Emmi skapade även en blomsterkrans till mig och brudnäbben, corsagen och servettbinderierna, berättar Mathilda.

Vigselringarna
Jag har fortfarande ingen vigselring då jag älskar min förlovningsring som är en solitär diamantring med sex klor i rött guld från Rivoir, så den får även agera som vigselring. Anders ring är enkel och har lätt rundade kanter i rött guld, det var viktigt för honom att den inte var för bred och grov.

 

_D9A1053

_D9A1113

mathildaanders3

_D9A1088

 

Unik vigselplats
Året vi planerade bröllopet var något av det roligaste vi varit med om. Vi visste att vi ville gifta oss på Österlen men inte på ett typiskt bröllopställe. Det skulle kännas unikt och vi hittade Lunkaberg som var så vackert i sig själv, vilket gjorde att vi sparade mycket tid och pengar på dekorationen.

Lantlig dukning utan traditionella måsten
I orangeriet på Lunkaberg hade vi dukat upp långbord utan några traditionella honnörsbord eller bordsplacering. Vi la stor omsorg vid placeringen så att alla skulle sitta bredvid folk de har något gemensamt med och kunde ha roligt hela kvällen. Dukningen gick i lantligt tema, långborden täcktes med naturfärgade dukar. Vår florist hade gjort ett fint binderi kring alla tygservetter med en kvist rosmarin, lavendelblomma och namnetikett som fick agera bordsplacering. Namnetiketterna hade vi köpt i enkelt naturfärgat papper och stämplade allas namn med bokstavsstämplar. Vi bad även alla våra gäster att ta med sig ljusstakar i mässing till bordsdekorationen.

Meny
Vi valde att lägga en stor del av vår budget på maten och vår tanke med menyn var att den skulle smaka typiskt för säsongen och Österlen. Maten lagades på plats av kocken Linus från En gaffel kort som gjorde en hit med att presentera alla rätter vid servering inför gästerna.

Förrätt: Stor pilgrimsmussla med havtorns inkokt jorärtskocka, havtorns sirap, jordärtskockschips samt havskräftssoppa.
Huvudrätt: Rådjursytterfilé stekt med Karl-Johans svamp, kryddstekt rådjursstek, lingoninkokta svartrötter, svartrotskräm samt karameliserad lingonsky serveras med mielle feuille-potatis.
Dessert: Vitchokladbrüllé med grönkardemumma, grön äppelsorbet, kompott av äpple samt mini citrondrömmar och vaniljpulver.

 

_D9A1222

_D9A0464

mathildaanders2

_D9C8382

 

Smekmånad i Toscana
Vi började i Florens där vi tog oss vidare i en hyrd cabbe ner till Greve som ligger i vindistriktet Chianti där vi bodde på en B&B som även producerade sina egna viner och olivoljor. Vi åkte vidare till Volterra och avslutade med att åka till ön Elba för ren sol och bad, berättar Anders.

Foto: Lina Roos


Relaterade artiklar

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

Senaste-numret

 

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Bröllopsbloggen
Bröllopsbloggen

Intervju i Lars Wallins ateljé

Igår var vi hos Lars Wallin i hans ateljé i Sthlm för att få en exklusiv intervju som kommer upp både på vår sajt och i vår utgåva som släpps i September. Lars firar trettio år som designer i år och släpper sin biografi i september. (Boken gick i ...Läs inlägget

Maria Busck
Maria Busck

Vad betyder bröllop för mig?

Jag ska vara ärlig nu. Jag har drömt om att gifta mig sedan jag var ett litet barn. Ni vet när man såg filmer och karaktärer blev förälskade och fick sina drömbröllop. När jag var tonåring hade jag olika mappar på min dator där jag sparade bröllop...Läs inlägget

Linda Sturesson
Linda Sturesson

Bröllopsresa, var god dröj …

Som ”bröllopsresa” tog vi in på ett hotell i Stockholm en natt. Avslappnat. Mysigt. Den längre bröllopsresan ställde vi in, men vi planerar att återuppta planerandet så snart vi vet hur världen ter sig. Just nu börjar länder öppna upp,...Läs inlägget

Stefanie Bäfvenberg
Stefanie Bäfvenberg

En strimma av hopp.

När jag och Jesper uppdaterade våra nära och kära om att vi valt att ställa in bröllopet i USA i sommar var jag så orolig över responsen. Vi förstår att många redan fixat med semestrar, köpt flygbiljetter och fixat med boende. Ingen hade sett mer ...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

TILLBAKA PÅ RUTA 1

Efter mycket funderande fram och tillbaka har vi till slut beslutat oss för att flytta fram bröllopet ett år. Hejdå 2020 – du är ändå inte ett år man vill minnas, och Hej 2021! Jag ser fram emot att lära känna dig.  Sist vi hördes – fö...Läs inlägget

Sofia REdmo
Sofia REdmo

Vigsel i Kyrkan eller utomhus

Jag har alltid drömt om att gifta mig i kyrkan. Jag har bakgrund som klassiskmusiker och har spelat och sjungit på fler bröllop än jag kan räkna. Jag alltid drömt om att själv få stå där en dag och göra entré. I och med rådande situation så börjar...Läs inlägget

Upp