MathildaAnders
Av: Ronja Willners Foto: Lina Roos

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.

Brudpar: Mathilda Johnson och Anders Johnson
Vigdes i: Lunkaberg B&B i Skillinge, Österlen
Datum: 3 september 2016
Klädsel: Kavaj
Antal gäster: ca 30

"Vigseln skedde i Lunkabergs trädgård vid ett äppelträd omgivet av vackra blommor och utsikt över öppna landskap och även lite havsutsikt. Beskrivningen av vårt bröllop var 'en trädgårdsfest som råkar vara ett bröllop'."

 

_D9A0662

mathildaanders

_D9A0703

 

Att välja brudklänning
Jag ville att min look skulle spegla känslan av ett trädgårdsbröllop samt stället vi valt - lantligt och enkelt. I Jönköping hittade jag butiken Design Mani, där jag fick hela stället för mig själv och hjälp hela tiden. Det blev en väldigt mysig upplevelse tillsammans med min mamma. När jag testade den lilla simlpa klänningen med smala axelband och en spännande ringing så visste jag att detta var den jag skulle ha. Över hade jag en cover-up i spets med något högre hals för att få till en klassisk look. I håret hade jag en blomsterkrans med rosmarin, lavendel och eucalyptus. Ett par puderrosa kilklackar från Rizzo fick pryda mina fötter då klackar inte var att tänka på då vi vigdes i ute i trädgården.

Brudgummens look
Jag var ute efter en snygg och klassisk look och bar en mörkblå kostym tillsammans med bruna skinnskor, bourgundy-röd fluga och näsduk som matchade Mathildas naglar. Samma morgon som bröllopet fick jag även en fin klocka i brunt läder av Mathilda.

 

_D9A0977

 

Brudbuketten
Någon kilometer från Lunkaberg ligger butiken och workshopsverkstaden Mothergoose. Emmi som är florist där tog med sig mig ut i hennes trädgård och vi pratade om vilken känsla och vilka blommor jag gillade och inte gillade. Utifrån det fick hon fria händer att skapa min bukett och det som hon inte hade hemma beställde hon hem. Det blev en bukett med puderlila och persiokafärgade rosor, björnbärskvistar, rosmarin, tistel och eucalyptus. Emmi skapade även en blomsterkrans till mig och brudnäbben, corsagen och servettbinderierna, berättar Mathilda.

Vigselringarna
Jag har fortfarande ingen vigselring då jag älskar min förlovningsring som är en solitär diamantring med sex klor i rött guld från Rivoir, så den får även agera som vigselring. Anders ring är enkel och har lätt rundade kanter i rött guld, det var viktigt för honom att den inte var för bred och grov.

 

_D9A1053

_D9A1113

mathildaanders3

_D9A1088

 

Unik vigselplats
Året vi planerade bröllopet var något av det roligaste vi varit med om. Vi visste att vi ville gifta oss på Österlen men inte på ett typiskt bröllopställe. Det skulle kännas unikt och vi hittade Lunkaberg som var så vackert i sig själv, vilket gjorde att vi sparade mycket tid och pengar på dekorationen.

Lantlig dukning utan traditionella måsten
I orangeriet på Lunkaberg hade vi dukat upp långbord utan några traditionella honnörsbord eller bordsplacering. Vi la stor omsorg vid placeringen så att alla skulle sitta bredvid folk de har något gemensamt med och kunde ha roligt hela kvällen. Dukningen gick i lantligt tema, långborden täcktes med naturfärgade dukar. Vår florist hade gjort ett fint binderi kring alla tygservetter med en kvist rosmarin, lavendelblomma och namnetikett som fick agera bordsplacering. Namnetiketterna hade vi köpt i enkelt naturfärgat papper och stämplade allas namn med bokstavsstämplar. Vi bad även alla våra gäster att ta med sig ljusstakar i mässing till bordsdekorationen.

Meny
Vi valde att lägga en stor del av vår budget på maten och vår tanke med menyn var att den skulle smaka typiskt för säsongen och Österlen. Maten lagades på plats av kocken Linus från En gaffel kort som gjorde en hit med att presentera alla rätter vid servering inför gästerna.

Förrätt: Stor pilgrimsmussla med havtorns inkokt jorärtskocka, havtorns sirap, jordärtskockschips samt havskräftssoppa.
Huvudrätt: Rådjursytterfilé stekt med Karl-Johans svamp, kryddstekt rådjursstek, lingoninkokta svartrötter, svartrotskräm samt karameliserad lingonsky serveras med mielle feuille-potatis.
Dessert: Vitchokladbrüllé med grönkardemumma, grön äppelsorbet, kompott av äpple samt mini citrondrömmar och vaniljpulver.

 

_D9A1222

_D9A0464

mathildaanders2

_D9C8382

 

Smekmånad i Toscana
Vi började i Florens där vi tog oss vidare i en hyrd cabbe ner till Greve som ligger i vindistriktet Chianti där vi bodde på en B&B som även producerade sina egna viner och olivoljor. Vi åkte vidare till Volterra och avslutade med att åka till ön Elba för ren sol och bad, berättar Anders.

Foto: Lina Roos


Relaterade artiklar

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

 

Vinn ny doft!

Vinnande dofter! Tävla och vinn senaste dofterna från Le Couvent des Minimes ...Tävla här

Vinn ny doft!

 

Nyhetsbrev

Frökenknopp

De allra bästa bröllopsblommorna är en bukett och blomsterarrangemang designade av Fröken Knopp – just för er....Läs mer

Frökenknopp

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Stefanie Bäfvenberg
Stefanie Bäfvenberg

Att börja leta efter en perfekt klänning för ett strandbröllop.

I helgen gjorde jag ett första försök till att testa klänningar som kan passa till ett strandbröllop. Jag var på Bröllopsbruket, då jag gillar tanken att återvinna och återanvända det som redan finns. Du kan även sälja vidare din klänning där, så ...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

STAYCATION – BRÖLLOPSSVIT M. G OCH MED TÄRNORNA

Nu närmar sig årsskiftet med stormsteg! Det är och kommer vara full fart på jobbet fram tills jul, vilket tyvärr tar det mesta av min energi. På kvällarna försöker jag ladda upp mina batterier och spenderar mycket tid i soffan framför pinterest, d...Läs inlägget

Sofia REdmo
Sofia REdmo

Bröllopsstress

Som rubriken lyder, så känner jag i dagsläget. Då är det ändå 251 dagar kvar till dagen D. Men det är så pass många beslut, mycket pengar, olika viljor och visioner som ska spela in. Motgångar och tråkiga besked som gör att man tappar lusten att p...Läs inlägget

Hitta din lokala bröllopsleverantör hos My Weddingplanner!

Letar du efter brudklänningar, blommor, ringar eller en koordinator? Här hittar du alla företag som kan hjälpa dig med ditt bröllop på just DIN ort!

AccessoarerAccessoarer

Foto: Natalia Kabliuk 

Bakverk/KonfektyrBakverk/Konfektyr

Foto: Shebeko 

BlommorBlommor

Foto: Lina Roos 

BrudgummenBrudgummen

Foto: Max Alm-Norell 

BrudkläderBrudkläder

Foto: Lina Roos 

BröllopskonsulterBröllopskonsulter

Foto: Alex Andrei 

CateringCatering

Foto: Birgersdotter 

DansskolorDansskolor

Foto: Emelie Petré 

Ekonomi/JuridikEkonomi/Juridik

Foto: Floral Deco 

FestlokalerFestlokaler

Foto: Frida Rönnholm 

FesttillbehörFesttillbehör

Foto: Tatiana Chekryzhova 

Foto/FilmFoto/Film

Foto: Floral Deco 

FrisyrFrisyr

Foto: Ladie C 

HotellHotell

Foto: Max Alm-Norell 

Hyr till festenHyr till festen

Foto: Birgersdotter 

InbjudningarInbjudningar

Foto: Frida Rönnholm 

MusikMusik

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

MöhippaMöhippa

Foto: IVASHstudio 

PlaneringPlanering

Foto: Max Alm-Norell 

PresenterPresenter

Foto: Birgersdotter 

Ringar/SmyckenRingar/Smycken

Foto: Mårten Levin 

SkönhetSkönhet

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

Slott/HerrgårdSlott/Herrgård

Foto: Max Alm-Norell 

SvensexaSvensexa

Foto: Birgersdotter 

TransportTransport

Foto: Lina Roos 

Tärna / NäbbTärna / Näbb

Foto: Birgersdotter 

VigselplatsVigselplats

Foto: Birgersdotter 

Upp