MalinPatrick
Av: Ronja Willners Foto: Lindisima

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma.

Namn: Malin Svendsen Kristensen & Patrick Kartevoll
Vigdes i: Utomhus på Görvälns Slott Slott
Datum: 23 augusti 2014
Bröllopstema: The Great Gatsby

"Vi besökte Görvälns Slott den 17 maj, på Norges nationaldag, och gick runt på området i strålande sol för att se på konstverken. När vi gick förbi en häst med sina två föl kom tårarna till Malin, då visste vi att detta var det rätta stället."


MalinPatrick

MalinPatrick-142

MalinPatrick-190-beskuren

MalinPatrick-226

 

Att välja brudklänning
Det som inspirerade mitt val av klänning var klädseln under "The Great Gatsby"-tiden. Jag ville ha en vit klänning men inte den typiskt klassiska och enkla modellen. I Stockholm på White Birds tappade jag andan när ägaren visade mig en klänning bestående av fjädrar och spets. Under vigseln bar jag en hatt tillsammans med en vacker slöja och ett par vita pumps. Efter vigseln bytte jag om till ett hårband för att slippa den långa slöjan och ett par låga skor. Accessoarerna fick bli ett enkelt armband och vigselringen då klänningen var så vacker i sig själv.

Brudgummens look
Jag var ute efter en klassisk look och bar en klassisk smoking från Tombolini. Jag hade beställt matchande manschetter med initialerna till mig, min far, styvfar och marskalk i samma typsnitt som menyerna. Tyvärr kom dessa inte fram i tid, utan blev en gåva vi fick efter bröllopet, säger Patrick.

 

MalinPatrick2

MalinPatrick-107

 

Vigselringarna
Vi inspirerades av min syster som hade en ring från Ole Lynggaard. På Isachsen Smykkestuido i Oslo designade vi varsin kurvad ring i gult guld, Malin valde även att ha några små diamanter på sin ring, berättar Patrick.

Brudbuketten
Inspiration till min brudbukett hittade jag på Pinterest där jag såg en bukett med lavendel-färgade rosor som jag utgick från. Buketten gjordes av en florist i Sverige men i och med att vi bor i Norge så kunde vi inte se buketten förens under själv bröllopsdagen.

 

M-P-alla-1679

MalinPatrick-812

 

Save the date
Precis innan jul skickade vi ut Save the Date-kort i form av en glaskula med fjädrar och pappersremsor där det stod: "Once in a while (right in the middle of an ordinary life) love gives us a fairtytale - Save the date 31. Aug 2014". Som tur var hade jag en uppmärksam svärmor som märkte rätt fort att vi hade skrivit fel datum. Ingen av gästerna hade hunnit att boka resan än, men det blev ett litet oväntat sms som gick ut till alla i samband med julhälsningen. Senare fick alla gäster en officiell inbjudan med program, klädkod och annan praktisk information, berättar Malin.

Slott med vackert boutiquehotell
Vi ville ha ett bröllop som både vi och våra gäster sent skulle glömma. Då Norge bara har ett litet utbud av herrgårdar och slott letade vi efter lokal i Danmark och Sverige istället. Med hjälp av vår bröllopskoordinator Wedding in Sweden hittade vi Görvälns Slott, ett vackert ställe med boutiquehotell och restaurang. Då vi hade gäster med resväg på 50-100 mil var det viktigt att ha allt på samma ställe. Det var en stor fördel att anlita Wedding in Sweden på grund av avståndet från oss hemma i Norge. Vi hade många samtal via Skype och kunde snabbt fixa de ändringar som uppstod, berättar Malin.

Lära-känna-fest
Kvällen innan bröllopet samlade vi alla våra gäster för en "lära-känna-fest". Våra vänner och familj delades upp i olika lag och det tävlades för fullt i lekar och spel. Det blev en väldigt uppskattad kväll som skapade många nya relationer och satte standarden för den kommande festen.

Barnfri vigsel
Vi valde att ha ett barnfritt bröllop då vi själva inte har några egna barn. Vi vet att det kan skapa problem men skojade till det och skrev "No kids, but dogs are allowed" på inbjudan.

 

MalinPatrick3

MalinPatrick-294

MalinPatrick-317

MalinPatrick-342

MalinPatrick-367

MalinPatrick-420

 

MalinPatrick-817

MalinPatrick4

 

Foto: Lindisima

Relaterade artiklar

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

 

Vinn lyxig vinkylare

Perfekta presenten när ni ska på fest nu i sommar!...Tävla här

Vinn lyxig vinkylare

 

Nyhetsbrev

Körunda Golf & Konferenshotell

Ett speciellt minne.. Låt känslorna styra, det är din fest. Det är med stor respekt och stolthet vi har haft äran att dela glädjen med oräkneliga par som bestämt sig för att dela livet tillsammans......Läs mer

Körunda Golf & Konferenshotell

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Sofia REdmo
Sofia REdmo

Den perfekta herrgården

Efter att säkerligen besökt tio olika herrgårdar och samma antal slott så hittade vi äntligen platsen som vi båda kände var rätt. Dock tror jag att vi båda nästan hade gett upp och var nära på att bara ta någonting tills denna herrgård dock upp. D...Läs inlägget

Hitta din lokala bröllopsleverantör!

Letar du efter brudklänningar, blommor, ringar eller en koordinator? Här hittar du alla företag som kan hjälpa dig med ditt bröllop på just DIN ort!

AccessoarerAccessoarer

Foto: Natalia Kabliuk 

Bakverk/KonfektyrBakverk/Konfektyr

Foto: Shebeko 

BlommorBlommor

Foto: Lina Roos 

BrudgummenBrudgummen

Foto: Max Alm-Norell 

BrudkläderBrudkläder

Foto: Lina Roos 

BröllopskonsulterBröllopskonsulter

Foto: Alex Andrei 

CateringCatering

Foto: Birgersdotter 

DansskolorDansskolor

Foto: Emelie Petré 

Ekonomi/JuridikEkonomi/Juridik

Foto: Floral Deco 

FestlokalerFestlokaler

Foto: Frida Rönnholm 

FesttillbehörFesttillbehör

Foto: Tatiana Chekryzhova 

Foto/FilmFoto/Film

Foto: Floral Deco 

FrisyrFrisyr

Foto: Ladie C 

HotellHotell

Foto: Max Alm-Norell 

Hyr till festenHyr till festen

Foto: Birgersdotter 

InbjudningarInbjudningar

Foto: Frida Rönnholm 

MusikMusik

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

MöhippaMöhippa

Foto: IVASHstudio 

PlaneringPlanering

Foto: Max Alm-Norell 

PresenterPresenter

Foto: Birgersdotter 

Ringar/SmyckenRingar/Smycken

Foto: Mårten Levin 

SkönhetSkönhet

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

Slott/HerrgårdSlott/Herrgård

Foto: Max Alm-Norell 

SvensexaSvensexa

Foto: Birgersdotter 

TransportTransport

Foto: Lina Roos 

Tärna / NäbbTärna / Näbb

Foto: Birgersdotter 

VigselplatsVigselplats

Foto: Birgersdotter 

Upp