Viktoria & Mattias
Av: Ronja Willners Foto: Lindisima

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll.

Brudpar: Viktoria och Mattias Klefbeck

Vigdes i: Karlsby fäbodar

Datum: 1 augusti 2015

Antal gäster: 71

Bröllopstema: Fäbodbröllop

Klädsel: Kavaj

"Så härligt att få välkomna bruden upp till soldränkt, lövad fäbod för fotografering. Det var svårt att hålla tårarna tillbaka när man inser att man står på det ställe man älskar med den person man älskar mest och allt är precis så man har tänkt sig."

viktoriamattias4

viktoriamattias2

THE LOOK: Med tanke på att vi skulle gifta oss i en lantlig miljö var jag ute efter en ganska enkel look som kändes somrig och romantisk. Det blev en lätt make up med markerade ögon och läppar samt flätat hår med en lös knut. Att hitta rätt klänning är lite av en historia då jag efter timmar av letande efter inspiration visste att jag ville ha en klänning i helspets med djup v-ringning i ryggen samt v-ringad framtill. I Stockholm hittade jag en butik som sydde upp klänningar efter önskemål. Jag hittade ett spetstyg i butiken som jag gillade och gjorde en beställning. 8 veckor senare var klänningen klar och den visade sig vara sydd i fel spets och modellen var inte som jag hade tänkt mig. Jag gav dem en till chans att sy upp en ny men det blev fel ännu en gång. Gråtandes gick jag därifrån, utan brudklänning med endast en månad kvar tills jag skulle stå som brud. Sagan har som tur är ett lyckligt slut då en vän till mig är nära vän med Valerie Aflalo. Vi besökte hennes kontor och där var klänningen! En spetsklänning med djup v-ringning i ryggen, rund hals och korta ärmar samt ett litet släp.

Brudgummens look: Jag var ute efter en enkel, stilfull och somrig look med detaljer som gav ett fint helhetsintryck. Det blev en mörkblå kostym och väst från Tiger of Sweden, vit skjorta från Eaton, fluga och näsduk från Dako, bruna skor och brunt bälte från Tiger of Sweden och manschettknappar Hugo Boss.

viktoriamattias4

viktoriamattias5

Brudbuketten: Brudbuketten var en relativt liten bukett eftersom jag själv är liten och nätt i kroppen. Den bestod utav mycket grönt med inslag av ljusrosa rosor, aprikosfärgade och cremefärgade nejlikor, små miniprästkragar och vit fresia.

En plats utan el och vatten: De två viktigaste punkterna på listan i planeringen var tältbygge och catering då det krävdes en hel del förberedelser eftersom att vigseln skulle hållas i fäboden, en plats utan ström och vatten. Restaurangen som levererade maten grillade på plats och hade förberett en hel del kalla tillbehör redan innan då vi valde att ha kall förrätt samt kall efterrätt för att underlätta. Med hjälp av min far som är elektriker kunde vi få el till både catering, tältbygge, belysning och till vår DJ, berättar Viktoria.

viktoriamattias8

viktoriamattias

Vacker transport: Med hjälp från grannar i fäboden kom vi i kontakt med en familj i Karlsbyheden som hade en liten ponny som utsmyckades med flätad svans och blommor i manen. Tillsammans med barnen kom vi med häst och vagn upp för fäbodgatan till våra gäster som stod och väntade på tunet mellan stugorna.

Personlig beskrivning: I bröllopshäftet som vi tillverkade själva valde vi att ha en kort beskrivning om varje gäst. Det var ett bra och roligt sätt att presentera alla gästerna för varandra samtidigt som det var en "icebreaker" för de som inte kände varandra så väl. Bröllopshäftet framsida var även prydd med en fin kurbits som fick symbolisera Dalarna.

viktoriamattias6

viktoriamattias7

viktoriamattias9

Vigsel & fest i en Dalaidyll: Vi båda har en koppling till Dalarna då Viktoria är från Borlänge och jag är ifrån Falun. Min familj har ett sommarställe i Karlsby fäbodar utanför Falun som min morfar köpte 1924, berättar Mattias. När Mattias friade 2011 var vi helt överens om att vi ville ha bröllopet i fäboden då det är en plats som betyder otroligt mycket för oss båda och miljön är helt fantastisk. En riktig Dalaidyll med röda små stugor, gärdesgårdar, blåbärsris och får som går bredvid och betar på ängen. Fest, dans och middag hade vi på en gammal dansbana som ligger alldeles intill familjens fäbod, fortsätter Viktoria.

Foto: Lindisima/www.lindisima.se


Relaterade artiklar

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

 

Vinn ny doft!

Vinnande dofter! Tävla och vinn senaste dofterna från Le Couvent des Minimes ...Tävla här

Vinn ny doft!

 

Nyhetsbrev

KockRocken catering

Medelhavscatering som skräddarsyr cateringlösningar utifrån kundens prisram och specifika önskemål! ...Läs mer

KockRocken catering

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Stefanie Bäfvenberg
Stefanie Bäfvenberg

Att börja leta efter en perfekt klänning för ett strandbröllop.

I helgen gjorde jag ett första försök till att testa klänningar som kan passa till ett strandbröllop. Jag var på Bröllopsbruket, då jag gillar tanken att återvinna och återanvända det som redan finns. Du kan även sälja vidare din klänning där, så ...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

INTERVJU: BRÖLLOPSSMINK & TIPS

Välkommen till bloggen Debbie! Min vän och MUA (Make Up Artist) för bröllopet <3 Idag ska du få avslöja vilka produkter du använder, hur man undviker att svettas bort sminket och vad du föredrar mellan bronzer och rouge. Hur många bröllop har ...Läs inlägget

Sofia REdmo
Sofia REdmo

Bröllopsstress

Som rubriken lyder, så känner jag i dagsläget. Då är det ändå 251 dagar kvar till dagen D. Men det är så pass många beslut, mycket pengar, olika viljor och visioner som ska spela in. Motgångar och tråkiga besked som gör att man tappar lusten att p...Läs inlägget

Hitta din lokala bröllopsleverantör hos My Weddingplanner!

Letar du efter brudklänningar, blommor, ringar eller en koordinator? Här hittar du alla företag som kan hjälpa dig med ditt bröllop på just DIN ort!

AccessoarerAccessoarer

Foto: Natalia Kabliuk 

Bakverk/KonfektyrBakverk/Konfektyr

Foto: Shebeko 

BlommorBlommor

Foto: Lina Roos 

BrudgummenBrudgummen

Foto: Max Alm-Norell 

BrudkläderBrudkläder

Foto: Lina Roos 

BröllopskonsulterBröllopskonsulter

Foto: Alex Andrei 

CateringCatering

Foto: Birgersdotter 

DansskolorDansskolor

Foto: Emelie Petré 

Ekonomi/JuridikEkonomi/Juridik

Foto: Floral Deco 

FestlokalerFestlokaler

Foto: Frida Rönnholm 

FesttillbehörFesttillbehör

Foto: Tatiana Chekryzhova 

Foto/FilmFoto/Film

Foto: Floral Deco 

FrisyrFrisyr

Foto: Ladie C 

HotellHotell

Foto: Max Alm-Norell 

Hyr till festenHyr till festen

Foto: Birgersdotter 

InbjudningarInbjudningar

Foto: Frida Rönnholm 

MusikMusik

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

MöhippaMöhippa

Foto: IVASHstudio 

PlaneringPlanering

Foto: Max Alm-Norell 

PresenterPresenter

Foto: Birgersdotter 

Ringar/SmyckenRingar/Smycken

Foto: Mårten Levin 

SkönhetSkönhet

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

Slott/HerrgårdSlott/Herrgård

Foto: Max Alm-Norell 

SvensexaSvensexa

Foto: Birgersdotter 

TransportTransport

Foto: Lina Roos 

Tärna / NäbbTärna / Näbb

Foto: Birgersdotter 

VigselplatsVigselplats

Foto: Birgersdotter 

Upp