sex bröllop
Av Jacqueline Rova Foto Anna Lundgren

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Sex bröllop. De planerade för två olika versioner men det blev hela sex stycken!

Jaclyn och André, förlovade sig i maj, 2019, och planerade för två bröllop. Ett bröllop i Kanada under julimånad och ett i Sverige i augusti, 2020. Pandemin ändrade brudparets planer drastiskt och inom loppet av två år, hade brudparet planerat för sex olika bröllop, i olika årstider, i olika länder och med olika kyrkor och platser.

Brudparets vision om hur deras bröllop skulle bli var långt ifrån hur det blev i verkligheten. Jaclyn och André hade först planerat att de skulle gifta sig i Galtströms Kyrka i Njurunda, en liten landsortskyrka i ett litet pittoreskt samhälle. De såg framför sig ett mindre bröllop med sina närmaste vänner och familj. Bröllopsfesten var planerd på en herrgård där allting skulle vara anordnat och tagits hand om av personal. På grund av Covid ändrades planerna i avseende antal gäster och platsen för vigseln samt bröllopsfesten. Mycket var osäkert in i det sista eftersom att brudparet inte var säkra på om Jaclyns familj i Kanada skulle kunna närvara vid deras Svenska bröllop.

- Så även om bröllopsplaneringen som helhet var en process i över två års tid blev planeringen för just detta bröllop något vi fick göra på två månader. Vi satte fart så fort vi fick klartecken i juli att min familj kunde komma, berättar Jaclyn och fortsätter. Det viktigaste för oss var att få ha vår familj och närmaste vänner på vår stora dag runt oss. Så vi bestämde oss för att anordna bröllopsfesten hemma.

Bröllopsfotograf Stockholm helloalora Allt Om Bröllop_15_webb

Vigsel fick brudparet genomföra i en större kyrka nära där de bor, Njurunda Kyrka.

- Det blev inte den pittoreska känslan men Njurunda kyrka väger upp för det då den är fantastiskt vacker och storslagen, berättar Jaclyn.

Att anordna bröllopsfesten och planera för att ha den hemma hos brudparet blev det stora arbetet. Brudparets sommar och de två månaderna fram till vigseln blev en hektisk tid.

- Vi arbetade dagligen med att kontakta leverantörer för tält, catering, blomsterarrangemang med mera, samtidigt som vi försökte komma fram till hur vi ville att vår estetiska profil skulle se ut och vad bröllopsfesten skulle innehålla. Vi hade aldrig kunnat tro att det skulle ta sådan tid som det gjorde, säger Jaclyn.

- Vi hade stor hjälp av våra familjer och vänner, men trots det kändes det som att vi inte skulle hinna bli klara i tid. Eftersom vi valde att ha med många personliga detaljer och saker vi själva gjort var det såklart något som gjorde att det blev mer tidskrävande än om vi valt en mer enkel inriktning. Vi tillverkade till exempel en vägg för champagneglasen inför brudskålen, spel samt en portalingång till tältet bland annat, berättar Jaclyn.

Bröllopsfotograf Stockholm helloalora Allt Om Bröllop_1_webb

Både Jaclyn och André är väldigt nära med sina familjer och därför var det viktigt för brudparet att inkludera dem i sitt brudfölje. Jaclyn hade sin syster Ellie och Andrés syster Line som brudtärnor.

- Det kändes bra att få ha Andrés syster Line som en av mina tärnor då hon verkligen känts som en egen syster till mig sedan jag och André träffades. Min andra två tärnor är båda nära vänner från mitt arbete vilka blivit likt en familj efter flytten till Sverige för åtta år sedan.

Bröllopsfotograf Stockholm helloalora Allt Om Bröllop_9_webb

André tillsammans med sina marskalkar.

- Fötutom mina bägge bröder var även två av mina barndomsvänner, som fortfarande är mina allra närmaste vänner, också marskalkar, berättar André.

Brudparet hade bestämt att de ville ha merparten av sina bröllopsfoton tagna ute i sommarhuset. Eftersom det är en speciell plats för André och hans familj men även för brudparet.

- Där hade vi en av våra första dejter och det var även där André friade. Det ligger precis vid havet med dramatiska klippor, en fin sandstrand och med vacker natur vilket gjorde att vi visste att vi ville ha våra foton tagna där, berättar Jaclyn.

Bröllopsfotograf Stockholm helloalora Allt Om Bröllop_2_webb

First look med brudens far.

Bröllopsfotograf Stockholm helloalora Allt Om Bröllop_6_webb

- Eftersom vi förlovade oss för över två år sedan, köpte jag jag en klänning i Kanada, där jag kommer ifrån, tillsammans med min mor och syster den senaste gången jag var hemma 2019. När Covid slog till hade jag inte min klänning här, eftersom den var kvar i Kanada, så jag behövde köpa mig en ny. Min nya brudklänning passade mig mycket bättre än den första jag ursprungligen köpte, berättade Jaclyn.

Bröllopsfotograf Stockholm helloalora Allt Om Bröllop_11_webb

Brudbuketten budades hela vägen från Kanada för den speciella dagen.

- Min brudbukett var med vita och rosa rosor, brudslöja och mycket grönt. Det levererades till mig dagen före bröllopet från en nära vän till mig från Kanada. På grund pandemin kunde hon inte närvara vid bröllopet. Jag använde hennes bukett som en påminnelse om att hon var där med mig, berättade Jaclyn.

Paret såg varandra första gången på bröllopsdagen vid deras "first look". Jaclyn kom ut tillsammans med sin familj och André stod då och väntade ute på klipporna vänd ut mot havet.

- Jag kommer ihåg att jag var både nervös och otroligt förväntansfull för att få se Jaclyn, berättar André

- När Jaclyn lade sin arm på min axel och jag vände mig om var det svårt att hålla tillbaka tårarna.

Bröllopsfotograf Stockholm helloalora Allt Om Bröllop_14_webb

 

- Vigseln var så fin och glädjen i att ha våra närmaste närvarande gjorde att vi kommer att komma ihåg den stunden för alltid. Vi hade även sett till att de som inte hade möjlighet att närvara, framförallt släkt och vänner från Kanada, kunde följa vigseln live över en länk på Zoom, berättar Jaclyn.

När brudparet vandrade ut från kyrkan och vigsel var över fick de en kort stund med varandra där de både blev känslosamma.

- Glädjen över att vi till slut äntligen var gifta och att väntan på den här dagen så länge och all anspänning vi samlat på oss släppte där och då, berättar Jaclyn.

Bröllopsfotograf Stockholm helloalora Allt Om Bröllop_18_webb

Hanterverksöl, ett annorlunda och kul val av dryck på bröllop.

Brudparet hade förberett små strutar med blomblad från deras egen och sina familjers trädgårdar, för gästerna att sedan kasta på brudparet efter vigseln. Efter ytterligare foton utanför kyrkan var det dags för alla att åka mot bröllopsfesten.

- Gästerna fick ett litet försprång och välkomnades av våra toastmasters och av vår serveringspersonal. Där kunde man spela några av spelen vi tillverkat, dricka någon av ölsorterna André bryggt eller svalka sig med ett glas champagne från champagneväggen, berättar Jaclyn.

När de nygifta kom hem till sitt hus samlade de alla gäster på sin uteplats för en skål.

- Det kändes fint att få berätta för alla hur glada vi var att få ha alla där och få dela dagen tillsammans med dem. Vi fick därefter möjligheten att mingla runt och tala en stund med alla innan det sedan skulle vara dags att sätta sig ner i tältet för middag, berättar André.

Brudparet hade bestämt tillsammans med sitt brudfölje att de alla skulle dansa in i tältet parvis till en speciell sång för varje par, något som fick igång gästerna.

- Vi dansade in sist av alla och valde också då att ha vår första dans. Tältet vi hade i vår trädgård var tillräckligt stort för att rymma allihopa sittande samtidigt som vi kunde ha ett dansgolv, vilket var perfekt. Vår första dans var till Michael Bubles- Everything, vilket alltid varit vår låt, berättar Jaclyn.

Bröllopsfotograf Stockholm helloalora Allt Om Bröllop_17_webb

Bröllopsfotograf Stockholm helloalora Allt Om Bröllop_19_webb

Tältbröllop i sin egen trädgård.

Jaclyn och André ville inte att middagen skulle sluta allt för sent utan att de skulle kunna starta festen tidigt och att själva dansgolvet skulle bli kvällens mittpunkt.

- Runt klockan 21 startade festen på riktigt med dans. När vi gjorde oss klara för att lämna festen efter midnatt var vi båda så lyckliga för hur fantastisk dagen blev och hur full av kärlek och gemenskap den var. Det kändes verkligen som att det inte kunnat bli bättre. Även om vår vision från vårt bröllop initialt låg långt bort från hur det i själva verket blev hade vi inte velat ändra på det, berättar Jaclyn.

Bröllopsfotograf Stockholm helloalora Allt Om Bröllop_13_webb

Jaclyn och Andrés bästa tips till blivande brudpar:

  1. Våga vara personliga. Vi gjorde vår egen rabarbersnaps, serverade icewine med ursprung från Jaclyns hemstad i Kanada. Gästerna fick signera på vårt favoritvin som gästbok och vi hade engångskameror för borden för att fånga dagen från gästerna perspektiv.
  2. Hitta en låt som får er att glömma bort alla bekymmer och stress som kommer med att planera ett bröllop. Vår låt var "Stand By You" av Rachel Platten. Om någon av oss kände sig överväldigad under planeringen, kunde den andra spela vår låt för att ta oss ner på jorden igen. Tanken var att påminna oss om att den viktigaste saken av allt var att vi skulle gifta oss med varandra.
  3. Försök att ta några stunder under bröllopsdagen när ni kan gå undan lite själva Vi planerade in några minuter efter vigseln samt innan vi satt oss ner för middagen.

bröllopsfotograf Stockholm Allt Om Bröllop_helloalora (1)_webb

Fotografen Anna Lundgren.

- Jag är en aktiv fotograf, du hittar mig överallt under en bröllopsdag. Stående på saker, hukande, cirkulerande runt mitt brudpar, ständigt i rörelse med bästa vinklarna och ljuset i sikte. Ibland diskret iakttagande utan att märkas för att fånga de där flyktiga stunderna som passerar så snabbt. Ibland dirigerande för att fånga first look, brudföljet eller gästerna på bästa sätt. När mina brudpar är lite äventyrliga och inte rädda för att testa idéer blir jag glad i hela själen. Det är en otrolig ära att få vara en del av två människors bröllopsdag och jag är en romantiker som skrattar högljutt och gråter diskret under bröllopsdagen. Då jag reser väldigt mycket, både i jobb och privat, är jag van att möta människor från olika länder, bakgrund och att passa in i olika konstellationer.
- En rolig anekdot från Jaclyn och Andrés bröllop är att mittemot mig vid middagen satt tre tjejer från en liten stad i Ontario, Peterborough, där jag tidigare arbetat, och min bordsherre hade bott i Hong Kong där jag studerade under universitetstiden. Även om brudparet såklart hade ett finger med i bordsplaceringen, älskar jag hur bröllop får världen att komma samman. Hur människor som aldrig tidigare möts har så mycket gemensamt när man pratar en stund, berättar Anna.



Relaterade artiklar

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Agni och Tejinder hade väldigt höga förväntningar på sin bröllopsdag då de planerade att slå på stort efter indiska traditioner. Dessvärre fick paret skjuta upp bröllopet ett flertal gånger och ta tillbaka sin inbjudan från ett flertal av sina gäster på grund av restriktioner av pandemin. Men tack v Läs mer »

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson gifte sig 17 juni 2022 i Köpenhamns stadshus. Det var ett intimt bröllop med 20 gäster. Läs mer »

Destinations bröllop i södra Frankrike

Destinations bröllop i södra Frankrike

Max friade i november 2019 till sin kärlek Angela och två år senare gift de sig i södra Frankrike. Men 2,5 vecka före bröllopet skakades hela deras planering om och paret behövde byta lokal.  Läs mer »

Drömbröllop på Santorini

Drömbröllop på Santorini

Under en utflykt till Oia för att se den omtalade solnedgången tittade Mimmi ut över de vackra klipporna med de små vita husen med de blå kupolformade taken. Hon vände sig sedan mot sin mamma och sa med en bestäm röst att hon en dag skulle gifta sig där, på Santorini, med sin kärlek Kevin. Vilket ef Läs mer »

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Allt om Bröllops omslagsbrud Camilla Eriksson sa JA till sin soulmate Martin ute på vackra Krägga Herrgård. Trots den rådande pandemin och med ett gästantal som först var tänkt att vara 70 gäster var de tvungna att nästintill halvera antalet gäster. Men inte ens ösregn kunde stoppa de två från att v Läs mer »

Två kontinenter sammanstrålar

Två kontinenter sammanstrålar

Det tog åtta månader för Tanvi och Patrik att planera sitt bröllop. De skickade ut digitalt Save the Date i mars, och efter det gick planeringen väldigt långsamt då brudparet inväntade information om hur restriktionerna skulle bli till sommaren. Att få till ett Svenskt-Indiskt bröllop i Sverige visa Läs mer »

Sommarbröllop i 30 graders värme

Sommarbröllop i 30 graders värme

Trots en högriskgraviditet stoppade det inte brudparet Ann-Katrin och Tobias från att viga sig tillsammans med sina nära och kära i Månsarps kyrka och avsluta bröllopet med en stor fest med dans in på natten.  Läs mer »

Att ställa in

Att ställa in

Det ända som blev som Sofia och Viktor först planerat var att det skulle bli en bröllopshelg och inte enbart en bröllopsdag. Brudparet gifte sig på Viktors föräldrars gård tillsammans med ett tjugotal gäster ute på Öland, med ett tredagars bröllop, och överraskades med en eldshow innan dansen drog i Läs mer »

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Med gäster ifrån alla kompassens riktningar var det svårt att planera ett bröllop mitt under pandemin. Trots det blev det ett 50 tal gäster som kunde närvara vid bröllopet och Camilla och Matt fick sin bröllopsdag som de så länge drömt om. Läs mer »

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Hållbarhetstänk var den återkommande nämnaren för Elin och Björns utomhusvigsel på landstället i den sörmländska skogen. Den rådande pandemin satte stopp för kramar under bröllopet men skapade istället den klassiska dansleken raketen, för att fira att brudparet sagt ja till varandra. Läs mer »

Två bröllop istället för ett!

Två bröllop istället för ett!

När Klara och Oskar insåg att deras bröllop inte skulle kunna gå att genomföra som de tidigare planerat, och de fortfarande ville bjuda alla sina planerade 80 gäster, beslutade de sig att dela upp sina gäster på två dagar och gifta sig två gånger. Det blev en helg fylld av kärlek med både vigsel i k Läs mer »

Sandcermoni och dans under stjärnorna

Sandcermoni och dans under stjärnorna

När Cornelia och Calle hade bestämt sig för att gifta sig i Marbella började de direkt att leta efter rätt plats att gifta sig på. Att gifta sig i kyrkan var inget paret drömde om, en utomhusvigsel och dansa under stjärnorna lockade desto mera. När de hittade Finca Villa Palma visste de att det var  Läs mer »

Förnyar sina löften vart femte år!

Förnyar sina löften vart femte år!

Michaela och Michael fick sitt drömmars bröllop och kom då fram till att detta inte var något som bara skulle vara en gång i livet. De vill fira sin kärlek till varandra med sina nära och kära vart femte år. En utmärkt idé om ni frågar oss på Allt om bröllop. Kärleken kan inte firas tillräckligt! Läs mer »

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Allt om Bröllops bloggare Sarah Applebee har äntligen fått säga ja till sin kärlek Steve Appelbee. Trots att bröllopet sköts fram ett år och med en oro över om bröllopet skulle kunna genomföras blev det ett fantastiskt bröllop med kyrklig vigsel i Källstorps Kyrka i Klagstorp.  Läs mer »

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Trots att Tina och Arash fick ändra om både datum och gästantal flera gånger vigdes de båda tillslut med en hinduisk vigsel på Dansbanan Fröjden i Jönköping. Paret hade en utomhus vigsel med tanken på pandemin och livestreamade åt släkt och vänner som inte kunde vara på plats. Läs mer »

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Att Lina och Viktor skulle gifta sig utomlands är något som föll sig naturligt då de älskar att upptäcka nya platser och har rest mycket tillsammans. Att det blev just Villa Buonvisi var en ren slump – men det blev en riktig dröm med välkomstmingel, poolparty, pizzakväll och ett bröllop som slutade  Läs mer »

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Wesley & Marília Sena viges utomhus i dagsljuset bland grönskan i Brasilien. En dröm som blev till verklighet där inte ett öga var torrt när paret vigdes framför sina nära och kära.  Läs mer »

Bröllop i Kroatien

Bröllop i Kroatien

Brudparet, Darija och Dejan, planerade att gifta sig i Kroatien, 2020, men på grund av Covid flyttades bröllopet fram till 2021. Då de båda älskar att planera och organisera var det givet att de skulle planera sitt eget bröllop. Läs mer »

Ett bröllop, två kulturer.

Ett bröllop, två kulturer.

Max friade till Atefeh under deras resa till Bali under 2017. Ett år senare, den 18 maj, gifte sig paret på Rockelstad Slott framför sina nära och kära. För paret var det viktigt att förena båda sina kulturer, persiskt och svenskt, i deras bröllop.  Läs mer »

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021, Louise Ekroth, har äntligen sagt JA till sin kärlek Anders på ett berg mitt emot Kebnekaise. Brudparet skulle gift sig på Kebnekaises glaciär, men i och med att vädret blev dåligt var inte det möjligt och brudparet valde då att gifta sig på ett berg mitt emot där v Läs mer »

Bröllop med temat Västkusten

Bröllop med temat Västkusten

Kristin och Simon gifte sig på Orust, där vigseln hölls i vackra och pittoreska Mollösund och festen i Nösund precis vid havet. Paret valde därför att ha västkusten som ett tema genom hela bröllopet.  Läs mer »

Med eller utan gäster!

Med eller utan gäster!

Nina och Andreas hade bokat bröllop och fest förra året, men var tvungna att boka om. I slutet av maj i år bestämdes Nina och Andreas att de skulle viga sig. Med eller utan gäster och med eller utan brudfölje. Tur nog, fick 50 personer närvara på vigseln. Brudparet valde bort sina vänner, och tog  Läs mer »

6-dagars bröllop på Bali

6-dagars bröllop på Bali

Linnea Larm-Svensson gifte sig med sin kärlek I Putu Sumarna på Bali, Nusa Lembongan & Tabanan i år. Brudparet hade ett bröllop som varade i sex dagar tillsammans med ca 50 gäster.  Läs mer »

En vacker skärgårdsvigsel

En vacker skärgårdsvigsel

Regnet hann avta i sista sekund innan det var dags för Malin och Tobias att säga ja till varandra i en utomhusvigsel på Marstrand. Brudgummens pappa stod som präst och ett femtiotal turister blev extra åskådare under dagens pekande moment.  Läs mer »

Ett musikalbröllop

Ett musikalbröllop

Anna och Joakim hade ett bröllop i dagarna tre med temat musikal som byggdes på deras kärlekshistoria. Även om de fick göra vissa ändringar p.g.a. pandemin så blev det ett storslaget bröllop med nittio gäster. Dock med lite mindre missöden som spöregn och en utebliven kock men vad gör det när man ha Läs mer »

De gifte sig två gånger

De gifte sig två gånger

Björn och Caroline hade gjort alla rätt och planerade sitt stora pampiga slott bröllop över ett år i förväg. Allt var bokat och klart när pandemin slog till. Då de insåg att deras planerade bröllop inte skulle kunna gå att genomföra fick de tänka om på nytt, men bröllop skulle det bli! Läs om hur Bj Läs mer »

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Karolina och Daniele fick ändra sina bröllopsplaner vid fem tillfällen pga pandemi. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera. Läs mer »

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

Vinn två fantastiska vårdofter

Denna gång kan ni vinna ett kit med två mycket exklusiva dofter! - En för brud och en för brudgum Totalt värde: 2 500 kr!! ...Tävla här

Vinn två fantastiska vårdofter

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet