Emeile och Karl
Av: Ronja Willners Foto: Anna Lauridsen/Kullafoto

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.

Namn: Emelie Aulik & Karl Holmström
Vigdes i: Hovs kyrka
Datum: 7 juni 2019
Klädsel: Smoking
Antal gäster: 90

08.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

03.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

04.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

30.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

06.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

05.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

27.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

17.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

18.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

 

Att välja brudklänning
Ledorden var fransk chick romantik,​ jag ville att klänningen skulle utstråla​ romantik med klassiska drag. Samtidigt​ ville jag att den skulle vara unik​ med många detaljer och vintagekänsla.​ Jag hade en bild i huvudet hur​ den skulle se ut, men då jag varken hittade det jag önskade i butik eller på nätet bestämde jag mig för att designa den själv. Jag tyckte det var roligt att få bestämma helt fritt hur den skulle se ut och eftersom jag har tecknat en del tidigare så blev det även ett spännande projekt. Jag gjorde​ en skiss av klänningen och gick sedan till en syateljé​ som sydde​ upp den. Klänningen var ivoryfärgad i​ spets med 3D-blomsterapplikationer, transparenta långa armar, öppen​ rygg i form av ett upp och nedvänt V​ samt ett vackert släp.

Brudgummens look
Jag hade en dubbelknäppt smoking från Jens Dahlström i Stockholm.

Maffig bukett
Jag ville ha en maffig bukett i storleken extra large men kunde knappt hålla den med en hand för den var så tung. Men buketten var ljuvlig så det var värt att ha den stor. Blommorna valdes efter säsong och bestod av stjärnflocka, en dramatisk king protea, "coral sunset"-pioner, blå tistlar och vackra luktärter för den ljuva doften, runt och inuti buketten flödade eukalyptus och de blanka hypericumbären gav ett djup och ytterligare en textur och färg. Jag blev oerhört glad när jag såg vad Nettan på Kullafloristen hade skapat.

 

33.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

37.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

38.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

49.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

39.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

 

Personliga ringar
Amanda på LWL Jewelry designade våra ringar och gjorde dem unika och tidlösa. Det som är roligt med hennes smycken är att man har stor egen frihet att utforma ringarna på det sättet man själv önskar då allt tillverkas på förfrågan.

Hindersprövning och energibars
Regnet öste ner och det blåste storm när jag drog upp rullgardinen på morgonen. Lagom till vigseln sprack det upp och solen började skina. När vi kom fram till Hovs kyrka övade vi en minut med våra tärnor och marskalker på hur vi skulle gå in i kyrkan och vart vi skulle stå. Vi åt energibars och det kändes som om vi höll på att ladda inför en fotbollsmatch. Kyrkoherden kom in och efterfrågade hindersprövningen, vilket jag helt hade glömt bort men som tur var fiskade Karl upp den ur sin väska. Vi båda drog en lättnadens suck över att i alla fall en av oss hade koll på denna lilla men onekligen viktiga detalj. Vigseln var momentet med mest nervositet inblandat under dagen, det var så högtidligt och vi fick båda kämpa för att hålla tillbaka tårarna, säger Emelie.​

 

51.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

57.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

65.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

70.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

73.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

81.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

 

Lokalproducerad meny
Vi visste att Norrvikens Trädgårdar är väldigt erfarna på fester och att platsen är så pass speciell och magisk i sig  så det kändes helt rätt att ha middagen och festen där. Vi fick komponera vår egna meny och provsmaka innan. Vi ville ha lokalproducerad mat i den utsträckning som gick och därför var den skånska oxryggen ett självklart val. Jag föredrar egentligen fisk men ska man hålla igång en fest är det bra att grunda med en rejäl köttbit, berättar Emelie.

Pangfest i dagarna tre
Kvällen innan bröllopet hade vi mingel med hamburgergrillning hemma i trädgården och dagen efter​ körde vi White party brunch på Papas/​Peppes bodega. Vi ville ha​ en pangfest i dagarna tre för att verkligen få tid att prata med alla gästerna, berättar Karl.

Musikaliska uppträdanden
Vi har turen att ha familjer med musikaliska​ förmågor som bjöd på gitarrspel,​ sång och italiensk opera i kyrkan. Det var​ väldigt känslomässigt och gick rakt in​ i hjärtat på oss båda. På kvällen spelade​ en grym DJ och det blev riktigt bra​ ös på dansgolvet.


83.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

87.a.emelie_karl_wedding_annalauridsen_kullafoto

Relaterade artiklar

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

aob-3-2020

 

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Bröllopsbloggen
Bröllopsbloggen

AoB testar Hårspa

Hej vänner hur mår ni? Idag var det ruskigt kallt när jag lämnade barnen på dagis, förlåt menar förskolan men dagis låter mer lekfullt. Jag behöver införskaffa en varm mössa, vantar och en vinter jacka för de två jag har nu har jag haft i flera år...Läs inlägget

Sarah Müller
Sarah Müller

Vår festlokal

Ganska kort efter förlovningen så åkte vi till Sverige för att kolla på olika festlokaler till bröllopet.Vi visste att vi ville gifta oss i Skåne då min familj bor där, så vi bokade in ett tiotal visningar under 2 veckor. Alla var väldigt olika va...Läs inlägget

Lovisa Swärd
Lovisa Swärd

Dejtnight

Tänkte att ni ska få veta vad vi göra på våra dejtnights när vi planerar bröllopet. Vi börjar med att göra det mysigt hemma, tända ljus, köper oftast hem någon plockmat eller dylikt som är mysigt att äta på länge. Efter att vi ätit och surrat igen...Läs inlägget

Maria Busck
Maria Busck

Första motgången och boende för våra gäster

Hej på er. Nu har vi äntligen ordnat boende för våra gäster. Men först tänkte jag berätta om vår första motgång i bröllopsplaneringen. Vi gifter oss på Hofra Bed & Breakfast i Delsbo, Hälsingland. Det ligger ute på landet kan man säga, utan ko...Läs inlägget

Angela Nakitende
Angela Nakitende

Vilken hashtag?

Lite längre fram tänkte jag visa er hur vår bröllopssida ser ut. Med tanke på att vi har ett bröllop utomlands under flera dagar kändes det sjävklart att vi behövde en sida för det. Är det något jag älskar att pilla med är det detaljer och design....Läs inlägget

Linda Sturesson
Linda Sturesson

Äktenskapsförord?

J har sina skivor, några gitarrer och en katt. Jag har barn, en lägenhet, mina bokmanus och några signerade böcker. Därför skrev vi ett äktenskapsförord. Det var självklart även om vi såklart har tänkt att vara tillsammans för all framtid och evig...Läs inlägget

Stefanie Bäfvenberg
Stefanie Bäfvenberg

En liten uppdatering.

Hej alla. Det har verkligen känts motigt att skriva här under en lång tid. Största anledningen har varit för att jag har verkligen inget nytt att komma med. Vi står fortfarande på 0 när det kommer till att planera om hela bröllopet. Den 18/7 skull...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

TILLBAKA PÅ RUTA 1

Efter mycket funderande fram och tillbaka har vi till slut beslutat oss för att flytta fram bröllopet ett år. Hejdå 2020 – du är ändå inte ett år man vill minnas, och Hej 2021! Jag ser fram emot att lära känna dig.  Sist vi hördes – fö...Läs inlägget

Sofia Redmo
Sofia Redmo

Det börjar närma sig

Hej! Nu är vi bara 36 dagar ifrån den stora dagen, förstår ni?! Jag är så förväntansfull och samtidigt stressad, men konstigt vore det väl annars.   Vi har enats om utomhusvigsel om vädret tillåter och jag tror att det mesta börjar falla på p...Läs inlägget

Upp