Camilla och Matt
Av Jacqueline Rova Foto Anna Lundgren

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Med gäster ifrån alla kompassens riktningar var det svårt att planera ett bröllop mitt under pandemin. Trots det blev det ett 50 tal gäster som kunde närvara vid bröllopet och Camilla och Matt fick sin bröllopsdag som de så länge drömt om.

Brudparet

Namn: Camilla och Matt Nilsson Evans

Datum: 29 augusti 2020

Vigsel och fest: Elisefarm

Färgtema: Rosa och blå. Brudparet ville få samma skiftningar som man kan få i en solnedgång.

Gästantal: Ca 50 st

Klädkod: "Tuscan vibes" formell men avslappnad sommar­klädsel

Camilla hade ingen aning om vilken brudklänning hon ville ha då ingen i hennes närhet tidigare gift sig och hon själv aldrig ens tänkt tanken eller ens fantiserat om sin bröllopsklänning. Så Camilla och en av hennes brudtärnor åkte till en brudbutik och provade brudklänningar i alla möjliga olika stilar.

- Gud vad vi skrattade! Resultatet var att vi hittade kriterierna; v-ringad, utan armar, öppen rygg, helst enkel med lätt broderi utan glitter och stenar berättar Camilla.

Brudgummens systrar är designers till yrke och tog Camilla med sig till en bröllopsbutik i England för att få råd. Tanken var inte att köpa en klänning där och då, men väl på plats hitta­de Camilla en perfekt känning från Wera Wang och kände sig jättefin.

- Dock var den brudklänningen så pass en­kel att den kändes mer som en festklänning, då kom min stylist med ett annat förslag som jag provade. Då visste jag att jag hittat rätt brud­klänning, berättar Camilla.

Det blev ett köp och brudklänningen kom från Galina Signature på David's Bridal i Birmingham.

- Jag fick tipset att även köpa en "second dress" då jag ville kunna dansa ordentligt på bröllopsfesten. Så jag köpte mig en sommar­klänning från Guess som jag kommer kunna använda flera gånger om. Jag hade stora pro­blem att köpa bröllopsskor då jag har breda fötter och hittade mina skor bara någon månad innan bröllopet. Antalet skor jag köpte och fick skicka tillbaka är pinsamt!

AnnaLundgren_0005_webb

AnnaLundgren_0008_webb

"SOMETHING OLD, SOMETHING NEW, SOMETHING BORROWED, SOMETHING BLUE, A SIXPENCE IN YOUR SHOE"

- Jag fick något nytt och blått ifrån mina svägerskor och från min svärmor lånade jag ett 100 år gammalt pund som låg i min bukett. I buketten visste jag tidigt att det skulle vara brudslöja som blomma, det är det enda jag har vetat sen barnsben att jag vill ha på mitt bröllop.

- Jag ville att brudbuketten skulle gå i vårt färgtema, samt ha tistlar och brudslöja, inte att den skulle vara spretig utan lite samlad.

Mats valde att klä sig i en tredelad midnatts­blå kostym från en kostymskräddare i England med ett par mörkbruna Grenson brogues och klockan fick bli en Triwa Humanium.

VASKADE FRAM GULD

Det var Matt som valde parets ringar. Tidigt i deras förhållande sa han att han ville vara den som friade. - För mig ska en ring berätta en historia och om det fanns en familjering så ville jag gärna ha den, berättar Matt.

Matt hade ingen familjering som var "ledig" och bestämde sig för att designa en egen till mig. Han fick hjälp av deras vän och designer, Dan, att göra en första skiss. Den tog han sedan till juvelerare Lora Leedham i sina hemtrakter i Birminghams Jewelery quarter. Där ändrades designen och tog sin slutgiltiga form och flera detaljer på ringen har olika betydelser.

- På banden är det ett Criss-Crossmönster som symboliserar Camillas familjeband som man kan spåra till de sista vikingarna i Sverige, berättar Matt.

- Diamantsättningen är i form av en snö­flinga/kompass för vi båda älskar snö och skidåkning och vi har behövt en kompass för alla de resor vi har gjort och kommer att göra. Våra vigselringar är av samma juvelerare och av slät design. På insidan av ringen finns guld som vi vaskade fram i Småland året innan.

GÄRSTER FRÅN UTLANDET

Det tog 16 månader att planera allt från att de bokade Elisefarm Golf Club i Hörby. Förutom att en pandemi kom och ställde till det så gick det bra. Att planera mitt i en pandemi är inte det lättaste och när över hälften av alla gäster kom från andra länder utanför Sveriges gränser. De gäster som kom utanför Europa kunde inte komma och några närstående som är riskgrup­per kunde tyvärr inte heller närvara. Brudparet hade en otrolig tur att så många kunde komma ändå. Tyvärr var en av personerna som inte kunde närvara ,brudens storebror, som var fast i Norge vilket var riktigt tråkigt. Varje vecka var det nya besked och det var inte förrän brud-paret stod framför alla sina gäster som det slog brudparet att de fick ett bröllop trots allt.

- Planen var att ha ca 80 gäster på bröllo­pet men med stängda gränser var vi glada att vi blev så många som vi blev, ett 50 tal gäster. 12 månader innan bröllopet skickade vi ut in­bjudningarna då vi hade så många internatio­nella gäster. Vi var inspirerade av idén att be våra gäster att "Pencil us in". Varje inbjudan var enkla och inkluderade en IKEA penna så att de hade en penna att skriva in datumet i sina kalendrar. Instruktionerna för bröllopet var visu­ella och med olika symboler för att Matt har en förkärlek till instruktioner och gillar grafisk de­sign. Så Matt gjorde all design för inbjudningar, bordskort och bordsplacering, berättar Camilla.

AnnaLundgren_0001_webb

AnnaLundgren_0041_webb

Vi är skidfantaster och skaffade ett par gamla träskidor som alla gäster signerade. Det står nu på display i vårt hem och påminner om oss om vårat fantastiska bröllop.

FESTEN BÖRJADE REDAN DAGEN INNAN

Då många av brudparets gäster anlände redan dagen innan bröllopet, så hade brudparet en gemensam grillkväll på kvällen där gästerna kunde mingla, äta och koppla av. Tanken var att ha grillkvällen utomhus men vädergudarna var inte på brudparets sida och såg inte ut att vara det inför bröllopsdagen heller.

- Det var kul för oss som brudpar att um­gås och ha tid att prata med alla gästerna innan själva bröllopet, berättar Camilla.

EN HIMMEL SOM ÖPPNADE SIG

Camilla var först upp på lördagen då hon och sju till i brudföljet skulle få hår och make-up fixat. En andra stylist kom strax efter att Camilla var färdig och sen var det full gång inne på rummet. Gästerna nyttjade anläggning­ens spa. Matt fixade i ordning det sista i lokalen och anslöt sedan han också till spa för att koppla av och umgås med gästerna. Brudens far åkte efter frukosten för att hämta blommorna hos floristen och ringde strax efter han åkt för att säga till Camilla att han kör i 30km/h på motor­vägen då det regnar så mycket att han knappt kunde se, varav Camilla knappt hinner lägga på luren när åskan hörs. Golftävlingen avblåses och himlen öppnar sig.

- Jaha, vad gör vi nu? tänkte jag. Tanken var att vi skulle ha vigseln ute på gräsmattan un­der ekarna. Jag hade lånat tält ifrån jobbet och jag och Elisefarm började planera var vigseln skulle vara i stället och om tälten skulle upp men Matt var optimistisk och sa till oss att av­vakta, att det ska sluta regna, vilket det även gjorde två timmar innan vigseln skulle ske, berättar Camilla.

Halv två började Camilla sminkas inför brudparets First Look medan himlen transfor­merades. Helt plötsligt blev den blå och Camilla såg stolarna komma upp på gården inför vig­seln. Anna, som var brudparets fotograf, an-lände och började ta kort på Camilla och de sista förberedelserna med henne och hennes tärnor. Matt sprang runt på gården och ställde upp spelen till brudsskålen och minglet. Efter en liten påtryckning från en brudtärna sprang Matt i väg för att duscha, raka sig och klä på sig. När klockan blev tre gick Camilla och tärnorna ut till platsen där Matt stod ute på en äng och väntade på henne. Camilla smög sig upp bak­om honom och när Matt vände sig om fick han se Camilla i sin brudklänning för första gången.

- Matt hade ingen aning om stilen på brud­ klänningen och blev positivt överraskad. Var­ken jag eller Matt kan riktigt beskriva vad som sades utan mer att tiden stod still. Då började det sjunka in att "vi ska gifta oss, IDAG. Detta händer!" Efter att vi tagit kort med tärnorna och Matts marskalk Thierry, gick Matt upp mot vig­selplatsen för att möta Andy, vår gitarrist som skulle spela under vigseln och minglet, samt vår vigselförrättare. Min syster var ansvarig för vig­seln och såg till så att alla var på rätt plats och kunde sitt schema, berättade Camilla.

AnnaLundgren_0013_webb

VILLE INTE ATT VIGSELN SKULLE TA SLUT

Då alla gästerna satt sig börjar Andy spela en långsam version av Learn to Fly av Foo Figh­ters. Camilla och hennes pappa gick tillsam­mans och strax innan de var framme vid vig­selplatsen fick Camilla en stor kram och gick sista biten fram till Matt själv.

- Min syster och brudtärna hälsade alla väl­komna och läste ett kort tal innan ordet gick över till vår vän Oana som höll. ett tal om kär­lek, resor och om oss som brudpar. Tårarna bör­jar rinna bland gästerna. Vår vigselförrättare överraskade sedan oss med ett tal som beskrev oss som brudpar väldigt detaljerat. Tänk att vår vigselförrättare lärt känna oss så bra under den korta timme vi hann ses. Vigselförrättaren började sedan läsa våra löften och helt plötsligt börjar låten "Stuck with you" med Huey Lewis spelas, som var en överraskning till Matt. Jag och Matt stod kvar och skrattade och hade helt glömt bort vad vi skulle göra. Vi var så lyckliga i den stunden och att all planering hade gått vägen. Brudtärnorna fick oss att förstå att det var dags att gå ner för vigselgången igen och väl där flög det blomsterblad omkring oss. Vi var äntligen gifta!

AnnaLundgren_0025_webb

MINGEL MED LEKAR

Efter vigseln vart det kramkalas och mer glädjetårar medan champagne serverades. Andy fortsatte spela och marskalken tog till orda och delade ut en brudskål till Brudparet. Efter det var det mingel och spel.

- Vi gillar att leka så till minglet hade vi förbe­rett tre spel. Ett gigantiskt Yenga, Flip-cup med tre-i-rad, utan dricka, och en tävling där två lag tävlar om vem som kan montera ihop IKEA pal­len "Bekväm" snabbast. En i varje lag hade en ögonbindel på sig medan den andra gav instruk­tionerna. I omgångar hämtade vi in folk och tog många gruppbilder. Vilka goda skratt!

AnnaLundgren_webb_1

AnnaLundgren_0032_webb

AnnaLundgren_0038_webb

BRUDENS FARS TAL GJORDE SUCCÉ

Klockan sex var det dags för en trerätter­smiddag. Inne i lokalen hade Matt satt upp ljuskällor i samma ton som brudparets tema vilka sken upp längs väggarna och skapade en känsla av solnedgång. Borden var namn­givna efter olika platser som brudparet bott på och kommer ifrån. Det var Matts bestman som var brudparets toastmaster då han vet hur man festar loss. Han hade nämligen även ar­betat som partyplanerare i London så han var bekväm i sin roll.

- Vi visste att vi ville ha en meny med fisk och mycket vegetariskt. Elisefarm kom med ett förslag till oss baserat på vad som var i säsong och deras leverantörer. Vi har tidigare ätit lunch och middag där så vi visste att maten var otroligt god och att de skulle ge oss en fan­tastisk god bröllopsmiddag. Då vår bröllops­koordinator på Elisefarm är en väldigt duktig sommelier litade vi på honom att välja rätt vin till rätterna tillsammans med kocken.

Förrätten serveras och efteråt kom första talet och det var brudens far.

- Min pappa som varit så nervös inför talet och att göra det på engelska fick rummet att vika sig av skratt. Han fick även våra internatio­nella gäster att förstå Sveriges speciella relation med Skåne och hur udda det är att hans dotter från Bohuslän kom att bosätta sig i Skåne. Extra roligt var det att få alla talen efteråt och sätta in det i vår scrapbook tillsammans med hälsningar och bilder som tagits under kvällen.

- Innan efterrätten höll jag och Matt våra tal till varandra, inte ett öga var torrt och efter många skratt senare smet jag och Matt ut för att fånga det sista ljuset och smälla av en rökbomb till fotograferingen, berättar Camilla.

Efter att det serverats efterrätt bjöds det på kaffe, bröllopstårta och cupcakes.

- Vi hade en tårta som vi delade och sen fick alla en egen cupcake. Enkla att ta, otroligt vackra konstverk och det bästa av allt var att de var veganska och allergivänliga. Så vi slapp tänka på allergier och specialkost.

Sedan var det dags för brudparets första dans.

- Till vår första dans hade en vän till oss lärt sig spela vår favoritartist, The killers, och deras låt "Runaways" i långsamt tempo. Den framfördes på ett piano som Elisefarm hade i rummet. Efter det fick jag en dans med min pappa innan vår DJ och vän Hardy drog i gång musiken. Basen och ljudsystemet som Matt fixat var en aningens överdimensionerat för lokalen. Men vilken fest det blev! Vi slog klack­arna i taket långt in på småtimmarna och jag hade bytt om till min vita sommarklänning så jag kunde dansa ordentligt. Den natten som­nade jag och Matt, som väldigt trötta men lyck­liga, Man och Fru Nilsson Evans.

AnnaLundgren_0027_webb

Tips från brudparet

Ha allt på en plats! Vi älskade att ha allt på en och samma plats. Vi slapp stres­sen av att flytta på alla och vi behövde inte ge den uppgiften till någon. Elisefarm och vi gjorde minut­schema tillsammans några veckor före och under bröl­lopet skötte vi allt tillsammans med vår toastmaster. Bonus var att Elisefarm har ett spa, golf och natur runt om gjorde att våra gäster fick en upplevelse och visste att de kunde festa hur länge de orkade.

Läs mer om bröllopsfotografen Anna Lundgren HÄR.

Relaterade artiklar

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Agni och Tejinder hade väldigt höga förväntningar på sin bröllopsdag då de planerade att slå på stort efter indiska traditioner. Dessvärre fick paret skjuta upp bröllopet ett flertal gånger och ta tillbaka sin inbjudan från ett flertal av sina gäster på grund av restriktioner av pandemin. Men tack v Läs mer »

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson gifte sig 17 juni 2022 i Köpenhamns stadshus. Det var ett intimt bröllop med 20 gäster. Läs mer »

Destinations bröllop i södra Frankrike

Destinations bröllop i södra Frankrike

Max friade i november 2019 till sin kärlek Angela och två år senare gift de sig i södra Frankrike. Men 2,5 vecka före bröllopet skakades hela deras planering om och paret behövde byta lokal.  Läs mer »

Drömbröllop på Santorini

Drömbröllop på Santorini

Under en utflykt till Oia för att se den omtalade solnedgången tittade Mimmi ut över de vackra klipporna med de små vita husen med de blå kupolformade taken. Hon vände sig sedan mot sin mamma och sa med en bestäm röst att hon en dag skulle gifta sig där, på Santorini, med sin kärlek Kevin. Vilket ef Läs mer »

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Allt om Bröllops omslagsbrud Camilla Eriksson sa JA till sin soulmate Martin ute på vackra Krägga Herrgård. Trots den rådande pandemin och med ett gästantal som först var tänkt att vara 70 gäster var de tvungna att nästintill halvera antalet gäster. Men inte ens ösregn kunde stoppa de två från att v Läs mer »

Två kontinenter sammanstrålar

Två kontinenter sammanstrålar

Det tog åtta månader för Tanvi och Patrik att planera sitt bröllop. De skickade ut digitalt Save the Date i mars, och efter det gick planeringen väldigt långsamt då brudparet inväntade information om hur restriktionerna skulle bli till sommaren. Att få till ett Svenskt-Indiskt bröllop i Sverige visa Läs mer »

Sommarbröllop i 30 graders värme

Sommarbröllop i 30 graders värme

Trots en högriskgraviditet stoppade det inte brudparet Ann-Katrin och Tobias från att viga sig tillsammans med sina nära och kära i Månsarps kyrka och avsluta bröllopet med en stor fest med dans in på natten.  Läs mer »

Att ställa in

Att ställa in

Det ända som blev som Sofia och Viktor först planerat var att det skulle bli en bröllopshelg och inte enbart en bröllopsdag. Brudparet gifte sig på Viktors föräldrars gård tillsammans med ett tjugotal gäster ute på Öland, med ett tredagars bröllop, och överraskades med en eldshow innan dansen drog i Läs mer »

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Hållbarhetstänk var den återkommande nämnaren för Elin och Björns utomhusvigsel på landstället i den sörmländska skogen. Den rådande pandemin satte stopp för kramar under bröllopet men skapade istället den klassiska dansleken raketen, för att fira att brudparet sagt ja till varandra. Läs mer »

Två bröllop istället för ett!

Två bröllop istället för ett!

När Klara och Oskar insåg att deras bröllop inte skulle kunna gå att genomföra som de tidigare planerat, och de fortfarande ville bjuda alla sina planerade 80 gäster, beslutade de sig att dela upp sina gäster på två dagar och gifta sig två gånger. Det blev en helg fylld av kärlek med både vigsel i k Läs mer »

Sandcermoni och dans under stjärnorna

Sandcermoni och dans under stjärnorna

När Cornelia och Calle hade bestämt sig för att gifta sig i Marbella började de direkt att leta efter rätt plats att gifta sig på. Att gifta sig i kyrkan var inget paret drömde om, en utomhusvigsel och dansa under stjärnorna lockade desto mera. När de hittade Finca Villa Palma visste de att det var  Läs mer »

Förnyar sina löften vart femte år!

Förnyar sina löften vart femte år!

Michaela och Michael fick sitt drömmars bröllop och kom då fram till att detta inte var något som bara skulle vara en gång i livet. De vill fira sin kärlek till varandra med sina nära och kära vart femte år. En utmärkt idé om ni frågar oss på Allt om bröllop. Kärleken kan inte firas tillräckligt! Läs mer »

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Allt om Bröllops bloggare Sarah Applebee har äntligen fått säga ja till sin kärlek Steve Appelbee. Trots att bröllopet sköts fram ett år och med en oro över om bröllopet skulle kunna genomföras blev det ett fantastiskt bröllop med kyrklig vigsel i Källstorps Kyrka i Klagstorp.  Läs mer »

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Trots att Tina och Arash fick ändra om både datum och gästantal flera gånger vigdes de båda tillslut med en hinduisk vigsel på Dansbanan Fröjden i Jönköping. Paret hade en utomhus vigsel med tanken på pandemin och livestreamade åt släkt och vänner som inte kunde vara på plats. Läs mer »

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Att Lina och Viktor skulle gifta sig utomlands är något som föll sig naturligt då de älskar att upptäcka nya platser och har rest mycket tillsammans. Att det blev just Villa Buonvisi var en ren slump – men det blev en riktig dröm med välkomstmingel, poolparty, pizzakväll och ett bröllop som slutade  Läs mer »

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Wesley & Marília Sena viges utomhus i dagsljuset bland grönskan i Brasilien. En dröm som blev till verklighet där inte ett öga var torrt när paret vigdes framför sina nära och kära.  Läs mer »

Bröllop i Kroatien

Bröllop i Kroatien

Brudparet, Darija och Dejan, planerade att gifta sig i Kroatien, 2020, men på grund av Covid flyttades bröllopet fram till 2021. Då de båda älskar att planera och organisera var det givet att de skulle planera sitt eget bröllop. Läs mer »

Ett bröllop, två kulturer.

Ett bröllop, två kulturer.

Max friade till Atefeh under deras resa till Bali under 2017. Ett år senare, den 18 maj, gifte sig paret på Rockelstad Slott framför sina nära och kära. För paret var det viktigt att förena båda sina kulturer, persiskt och svenskt, i deras bröllop.  Läs mer »

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Sex bröllop. De planerade för två olika versioner men det blev hela sex stycken!  Läs mer »

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021, Louise Ekroth, har äntligen sagt JA till sin kärlek Anders på ett berg mitt emot Kebnekaise. Brudparet skulle gift sig på Kebnekaises glaciär, men i och med att vädret blev dåligt var inte det möjligt och brudparet valde då att gifta sig på ett berg mitt emot där v Läs mer »

Bröllop med temat Västkusten

Bröllop med temat Västkusten

Kristin och Simon gifte sig på Orust, där vigseln hölls i vackra och pittoreska Mollösund och festen i Nösund precis vid havet. Paret valde därför att ha västkusten som ett tema genom hela bröllopet.  Läs mer »

Med eller utan gäster!

Med eller utan gäster!

Nina och Andreas hade bokat bröllop och fest förra året, men var tvungna att boka om. I slutet av maj i år bestämdes Nina och Andreas att de skulle viga sig. Med eller utan gäster och med eller utan brudfölje. Tur nog, fick 50 personer närvara på vigseln. Brudparet valde bort sina vänner, och tog  Läs mer »

6-dagars bröllop på Bali

6-dagars bröllop på Bali

Linnea Larm-Svensson gifte sig med sin kärlek I Putu Sumarna på Bali, Nusa Lembongan & Tabanan i år. Brudparet hade ett bröllop som varade i sex dagar tillsammans med ca 50 gäster.  Läs mer »

En vacker skärgårdsvigsel

En vacker skärgårdsvigsel

Regnet hann avta i sista sekund innan det var dags för Malin och Tobias att säga ja till varandra i en utomhusvigsel på Marstrand. Brudgummens pappa stod som präst och ett femtiotal turister blev extra åskådare under dagens pekande moment.  Läs mer »

Ett musikalbröllop

Ett musikalbröllop

Anna och Joakim hade ett bröllop i dagarna tre med temat musikal som byggdes på deras kärlekshistoria. Även om de fick göra vissa ändringar p.g.a. pandemin så blev det ett storslaget bröllop med nittio gäster. Dock med lite mindre missöden som spöregn och en utebliven kock men vad gör det när man ha Läs mer »

De gifte sig två gånger

De gifte sig två gånger

Björn och Caroline hade gjort alla rätt och planerade sitt stora pampiga slott bröllop över ett år i förväg. Allt var bokat och klart när pandemin slog till. Då de insåg att deras planerade bröllop inte skulle kunna gå att genomföra fick de tänka om på nytt, men bröllop skulle det bli! Läs om hur Bj Läs mer »

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Karolina och Daniele fick ändra sina bröllopsplaner vid fem tillfällen pga pandemi. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera. Läs mer »

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

Vinn edt från Molton Brown

Den nya Molton Brown-doften är en engelsk kreation för en fräsch sommar med noter av hallon, litchi, pion, rosépeppar och cederträ-mysk. Parfymören Vanessa Prudent blev inspirerad av gastronomi och n....Tävla här

Vinn edt från Molton Brown

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet