Camilla och Martin
Av Jacqueline Rova Foto Maria Wideman

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Allt om Bröllops omslagsbrud Camilla Eriksson sa JA till sin soulmate Martin ute på vackra Krägga Herrgård. Trots den rådande pandemin och med ett gästantal som först var tänkt att vara 70 gäster var de tvungna att nästintill halvera antalet gäster. Men inte ens ösregn kunde stoppa de två från att vigas utomhus vid vattnet tillsammans med sina nära och kära.

Camilla och Martin planerade sitt bröl­lop i 1,5 år i förväg och planeringen var i stort sett enbart rolig då de hade gott om tid på sig. Brudparet hade en klar vision om hur bröllopet skulle se ut och valde tidigt färgtema och tema till sina trycksa­ker. Allt från Save-the-date korten till tackkor­ten var i samma papperskvalitet och typsnitt samt färger. Texten var i silver och pappret i tjockare kvalitet i Ivory-vitt. Trycksakerna hade även ett monogram som Martin designat själv. Att de gjorde sitt eget monogram som skulle gå som en röd tråd genom alla trycksaker och detaljer på bröllopet var en fin personlig detalj.

Men så kom 2020. Året som på allas läppar mest handlar om kaoset i världen, COVID-19. Detta fick Camilla och Martin att pausa och dra ner tempot på planeringen och även ställa frå­gan, kommer detta gå att genomföra? Under ett par månaders tid så var det en rejäl paus i planeringen och de två pratade inte ens om bröllop under denna tid.

- Vi hade sänt ut ett Save-the-date kort un­der november 2019 för att våra gäster skulle kunna planera in sin sommar 2020. Sedan skickade vi ut inbjudan lagom till Alla hjärtans dag 2020, berättar Camilla. Efter att pandemin slog till fick de tänka om lite och anpassa sig.

- Vi valde ändå att genomföra vår stora dag och även ta vårt ansvar genom att banta gäst­listan från cirka 70 personer till 50 personer. Inbjudan hade ju redan gått ut och i stort sett alla trycksaker hade tryckts upp till bröllopet. Detta medförde även en hel del extra kostnader.

Hur gjordes urvalet? Vilka skulle få komma?

- Eftersom vi inte har några föräldrar kvar så valde vi att fira denna dag med enbart våra fina vänner och våra underbara barn, berättar Martin.

MariaWideman-178_websize_webb

HELA DAGEN FÖRLÖPTE HELT EXEMPLARISKT FÖRUTOM VÄDRET

Camilla och Martin valde att spendera hela helgen på plats. De anlände redan vid lunch­tid på dagen innan för att iordningställa med dekorationerna i middags- och festlokalen.

- Det är en romantisk plats med allt som man kan önska sig på sin bröllopsdag. Vigsel-platsen ligger vackert nere vid vattnet. Det finns gott om valmöjligheter när det gäller både vigselplatser och mingel för brudskål. Närheten till vattnet gör platsen magisk, säger Camilla.

- Bröllopssviten är utöver det vanliga och erbjuder allt man kan önska sig. Egen balkong och fyra rum i fil med utsikt över Mälaren. Herrgården från 1850 är smakfullt inredd och välbevarad. Efter att ha tittat på många olika anläggningar innan valet föll på Krägga Herr­gård eftersom det passade alla våra önskemål, fyller Martin i.

På bröllopsdagen vaknade de upp i ett av herrgårdens finaste rum med utsikt över Mäl-aren. De åt gemensam frukost med Camillas hårstylist och Martins bestman och deras barn. Därefter skiljdes de åt för att inte synas för var­andra förrän vid "First Look".

MariaWideman-82_websize_webb

MariaWideman-46_webb

ROMANTISK, TIDLÖS OCH VACKER

Från början var det mycket svårt att välja brud­klänning därför åkte jag på en visning i en helt annan stad och fick där möjligheten att välja ut en bland 1000 klänningar. Vi hade bokat in en tvåtimmars utprovning och där och då köptes en klänning som jag trodde var "JAG". Men sen fick jag se bilderna från utprovningen under dagen efter och kände ganska omgående att det var fel val. Paniken infann sig och samtalet med min blivande make lugnade mig ganska snabbt när han sa att vi bokar in en ny tid på en annan butik i Stockholm. Väl i Stockholm så fick jag ett helt annat bemötande och service. Dessutom hade de en hel uppsjö av klänningar i min stil. Efter att jag prövat fem klänningar så fann jag min drömklänning. Martin har alltid sagt att jag skulle passa så bra i en Mermaid­klänning och mycket riktigt så blev det en så­dan. Jag älskade den från första stund. Efter­som klänningen var bar på överkroppen valde jag till en slöja som var både lång och broderad med vackra stenar och pärlor. Den blev kronan på verket, berättar Camilla.

MariaWideman-112_webb

KLASSISKT OCH MANLIGT

- Det var inte helt lätt att välja kostym. Fär­gen var redan spikad, marinblå. Antingen två­delad eller tredelad. Jag prövade många olika märken och stilar innan jag till slut fann det rätta. Det blev en marinblå kostym från Cava­liere och till det en vit skjorta och ljusblå slips från Tiger. Cognacsbruna skor och skärp från Bugatti, manschettknappar i oystervitt och vitt guld från Hugo Boss samt morgongåvan som vi gav varandra på bröllopsdagens morgon, en klocka från Emporio Armani i rökfärgat stål med marinblå boett, berättar Martin.

SYMBOLISERAR DERAS KÄRLEK

Förlovningsringarna valde Martin helt själv i och med att det skulle vara en stor överrask­ning. Martin friade på Loka Brunn den 24 no­vember 2017. Vigselringarna valde Camilla och Martin tillsammans och eftersom förlovnings­ringen var så speciell skulle stilen, storleken och utseendet passa med vigselringen. Martins vigselring är densamma som förlovningsring­en men med en förändring. Tre stycken dia­manter skulle fräsas in på bredden och symbo­lisera kärleken. Camillas förlovningsring är en solitärring med upphöjd diamant med sex klor. Vigselringen är en alliansring med diamanter runtom hela ringen. Allt detta i vitt guld.

MariaWideman-160_webb

MariaWideman-169_webb

MariaWideman-378_webb

MariaWideman-401_webb

ETT MAGISKT ÖGONBLICK

De hade valt att göra ett övergripande körschema som innefattade alla berörda, men även personliga körscheman för stylister och fotografer. I och med denna planering så för­löpte dagen helt smärtfritt. Vädret kunde de dock inte styra över. De hade redan från för­sta början valt att hålla vigseln utomhus, då det fanns en fantastisk vigselplats utomhus vid vattnet. Med många timmar i SMHI-appen flera veckor innan och inpå bröllopsdagens morgon så valde de att genomföra vigseln utomhus trots risken för regn.

- Detta medförde lite extraarbete med att iordningställa vigselplatsen med regnskydd, där även våra musiker och artister skulle när­vara samt paraplyer till alla gäster. Vi hade valt levande musik vid vigselplatsen, framförd av artisterna Martin Ekman & Jenny Farkas. Föns­terskrapan gick varm på stolsitsarna innan alla gäster kunde slå sig ner! Vår plan B var ju att ha ett stort partytält där alla kunde få rum, men alla dessa var slutsålda i hela vårt närområde, berättar Martin. Vi såg även till att alla våra gäster fick vårt vigselprogram och en liten cel­lofanpåse med näsdukar, dessa var inslagna av vårt eget monogram och text - "Glädjetårar".

Brudgum gick tillsammans med bestman och tärnor. Därefter kom Bruden tillsammans med sina söner på varsin sida samt näbbarna bakom. Överlämningen skedde nedanför trap­pan till vigselplatsen. Precis när det var dags för ingångsmarschen började det regna och det regnade genom hela vigseln och brudskålen. Alla gäster hade svarta paraplyer och brudparet hade vita paraplyer.

- Känslan går inte att beskriva, det var verk­ligen så stort. Att höra musikerna spela musi­ken, att höra prästens anförande och att få säga Ja till varandra tillsammans med våra barn och vänner. En helt underbar känsla! Själva vigseln var större, mer mäktig och ännu mer känslor än vi kunnat föreställa oss. Vi visste innan att vi skulle få uppleva något stort, men inte att det skulle vara så stort, så mycket känslor, berättar Camilla.

Därefter hade de brudskålen vid vattnet. Lusthuset fylldes med Champagne och Cana­péer medan artisterna underhöll. De spelade blandade coverlåtar och partylåtar med inslag av kärlek och de slutade med allsång i lusthuset innan middagen tog fart.

MariaWideman-253_webb

MariaWideman-34_webb

MariaWideman-262_webb

ROMANTIK MED INSLAG AV LJUSROSA

Grunddukningen stod herrgården för men dekorationen av borden gjorde brudparet själva, samt floristen som gjorde blomster-arrangemangen på varje bord. Romantiskt tema med inslag av ljusrosa och vita rosor samt eukalyptus. De valde även tre ljusrosa hand­stöpta kronljus i små glasljusstakar som stod på runda bord som rymde sex personer per bord. Menykort i triangelform, där även infor­mation om hålltider fanns med. Varje gäst fick en liten vit ask med vita sidenband i form av ett hjärta med en liten present vid sin plats.

- Till Toastmaster valde vi en barndoms­kamrat till mig, berättar Martin. Han tog job­bet på fullaste allvar och höll i alla trådar på ett fullständigt professionellt sätt. Han var lyhörd för våra idéer och hittade även på egna små tokigheter. Vilket uppskattades otroligt mycket utav både oss och våra gäster.

VINET VALDES UT MED OMTANKE

Meny valdes efter att herrgården bjudit in alla kommande bröllopspar till en provsmak­ningsmeny en kväll i februari. Där bjöds de på olika alternativ till både förrätt och varm­rätt samt på förslag till passande viner. Vinet valde brudparet själva av sina favoriter som passade respektive måltid. Camilla och Martin valde att servera torsk då den var så otroligt fin och välkomponerad. De visste även att de skulle få en hel del gäster som älskar fisk. Men innan denna provsmakning hade de planerat att välja en kötträtt. Menyn bestod av en för­rätt Toast Pelle Janzon, på deras vis (Oxfilé, löjrom från Bottenviken, ägg, rödlök, brioche och pepparrot.) I glaset till detta serverades Chateau Ste Michelle, Chardonnay. Varmrätten var en smörstekt torskrygg med betor, sparris, hummersky, friterad persilja och färsk potatis. Desserten var en lokalproducerad osttallrik och bröllopstårtan var en hallonmoussetårta med mandelcrisp och lemoncurd. Till detta serverades kaffe och valfri Avec. Till midda­gen hade de Anna Petersson, artist och pianist, som framförde deras önskade sånger, såsom introlåt och deras tal.

- Vi själva valde att framföra våra tal via vår sångerska Anna Petersson. Vi båda hade hittat en varsin passande låt till var och en. Texterna var som skrivna utav oss själva, fast de egent­ligen var komponerade utav etablerade artis­ter. Martins tal till mig var David Pomeranz, On this day och mitt tal till Martin var Agnetha Fältskogs, Många gånger än, berättar Camilla.

STÅTLIGHET OCH ELEGANS

Festen hölls i festlokalen, Stallet, en anrik byggnad på 600kvm med 8 meter i takhöjd. Lokalen var perfekt att dela av i två delar, en restaurangdel med plats för sittande gäster och en festdel med nattklubb och bar. De hade en stor projektorduk som visade utvalda bilder av de två under hela kvällen. Till festen hade de hyrt in en DJ med ljus och ljudutrustning och dansade hela natten lång, långt in på små­timmarna. Bröllopsnatten spenderades sedan i bröllopssviten som ligger i herrgårdsbygg­naden, på övervåningen med utsikt över Mälaren.

- Vi valde även att genomföra en mini-smek­månad i ett par nätter på en annan herrgård i Sverige ett par dagar efter bröllopet. Allt för att bara vara, landa, njuta och smälta alla intryck ifrån bröllopet. Förhoppningsvis får vi chan­sen under sommaren 2021 att genomföra vår smekmånad, som blev inställd i år på grund av Covid-19. Ett par mysiga veckor i Europa, antingen på någon avslappnad romantisk ö i Grekland eller en rundtur i Italien med bil vore underbart, säger Camilla.

MariaWideman-281_webb

Tips från brudparet

1. Planera i god tid.

2. Lägg fokus på att hitta en riktigt bra fotograf.

3. Lägg mycket tid på att boka möten och tid för att kolla på olika anläggningar som passar era önskemål och drömmar.

MariaWideman-1_webb

Bröllopsfotograf- MARIA WIDEMAN

INSTAGRAM: mariawideman.se

BOR: Sigtuna

FOTAR BRÖLLOP: Fotar bröllop Utgår från Uppsala, tar mig ställen GPs:n hittar

ANTAL BRÖLLOP/ÅR: Ca 20

SE MER: www.mariawideman.se

Relaterade artiklar

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Agni och Tejinder hade väldigt höga förväntningar på sin bröllopsdag då de planerade att slå på stort efter indiska traditioner. Dessvärre fick paret skjuta upp bröllopet ett flertal gånger och ta tillbaka sin inbjudan från ett flertal av sina gäster på grund av restriktioner av pandemin. Men tack v Läs mer »

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson gifte sig 17 juni 2022 i Köpenhamns stadshus. Det var ett intimt bröllop med 20 gäster. Läs mer »

Destinations bröllop i södra Frankrike

Destinations bröllop i södra Frankrike

Max friade i november 2019 till sin kärlek Angela och två år senare gift de sig i södra Frankrike. Men 2,5 vecka före bröllopet skakades hela deras planering om och paret behövde byta lokal.  Läs mer »

Drömbröllop på Santorini

Drömbröllop på Santorini

Under en utflykt till Oia för att se den omtalade solnedgången tittade Mimmi ut över de vackra klipporna med de små vita husen med de blå kupolformade taken. Hon vände sig sedan mot sin mamma och sa med en bestäm röst att hon en dag skulle gifta sig där, på Santorini, med sin kärlek Kevin. Vilket ef Läs mer »

Två kontinenter sammanstrålar

Två kontinenter sammanstrålar

Det tog åtta månader för Tanvi och Patrik att planera sitt bröllop. De skickade ut digitalt Save the Date i mars, och efter det gick planeringen väldigt långsamt då brudparet inväntade information om hur restriktionerna skulle bli till sommaren. Att få till ett Svenskt-Indiskt bröllop i Sverige visa Läs mer »

Sommarbröllop i 30 graders värme

Sommarbröllop i 30 graders värme

Trots en högriskgraviditet stoppade det inte brudparet Ann-Katrin och Tobias från att viga sig tillsammans med sina nära och kära i Månsarps kyrka och avsluta bröllopet med en stor fest med dans in på natten.  Läs mer »

Att ställa in

Att ställa in

Det ända som blev som Sofia och Viktor först planerat var att det skulle bli en bröllopshelg och inte enbart en bröllopsdag. Brudparet gifte sig på Viktors föräldrars gård tillsammans med ett tjugotal gäster ute på Öland, med ett tredagars bröllop, och överraskades med en eldshow innan dansen drog i Läs mer »

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Med gäster ifrån alla kompassens riktningar var det svårt att planera ett bröllop mitt under pandemin. Trots det blev det ett 50 tal gäster som kunde närvara vid bröllopet och Camilla och Matt fick sin bröllopsdag som de så länge drömt om. Läs mer »

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Hållbarhetstänk var den återkommande nämnaren för Elin och Björns utomhusvigsel på landstället i den sörmländska skogen. Den rådande pandemin satte stopp för kramar under bröllopet men skapade istället den klassiska dansleken raketen, för att fira att brudparet sagt ja till varandra. Läs mer »

Två bröllop istället för ett!

Två bröllop istället för ett!

När Klara och Oskar insåg att deras bröllop inte skulle kunna gå att genomföra som de tidigare planerat, och de fortfarande ville bjuda alla sina planerade 80 gäster, beslutade de sig att dela upp sina gäster på två dagar och gifta sig två gånger. Det blev en helg fylld av kärlek med både vigsel i k Läs mer »

Sandcermoni och dans under stjärnorna

Sandcermoni och dans under stjärnorna

När Cornelia och Calle hade bestämt sig för att gifta sig i Marbella började de direkt att leta efter rätt plats att gifta sig på. Att gifta sig i kyrkan var inget paret drömde om, en utomhusvigsel och dansa under stjärnorna lockade desto mera. När de hittade Finca Villa Palma visste de att det var  Läs mer »

Förnyar sina löften vart femte år!

Förnyar sina löften vart femte år!

Michaela och Michael fick sitt drömmars bröllop och kom då fram till att detta inte var något som bara skulle vara en gång i livet. De vill fira sin kärlek till varandra med sina nära och kära vart femte år. En utmärkt idé om ni frågar oss på Allt om bröllop. Kärleken kan inte firas tillräckligt! Läs mer »

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Allt om Bröllops bloggare Sarah Applebee har äntligen fått säga ja till sin kärlek Steve Appelbee. Trots att bröllopet sköts fram ett år och med en oro över om bröllopet skulle kunna genomföras blev det ett fantastiskt bröllop med kyrklig vigsel i Källstorps Kyrka i Klagstorp.  Läs mer »

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Trots att Tina och Arash fick ändra om både datum och gästantal flera gånger vigdes de båda tillslut med en hinduisk vigsel på Dansbanan Fröjden i Jönköping. Paret hade en utomhus vigsel med tanken på pandemin och livestreamade åt släkt och vänner som inte kunde vara på plats. Läs mer »

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Att Lina och Viktor skulle gifta sig utomlands är något som föll sig naturligt då de älskar att upptäcka nya platser och har rest mycket tillsammans. Att det blev just Villa Buonvisi var en ren slump – men det blev en riktig dröm med välkomstmingel, poolparty, pizzakväll och ett bröllop som slutade  Läs mer »

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Wesley & Marília Sena viges utomhus i dagsljuset bland grönskan i Brasilien. En dröm som blev till verklighet där inte ett öga var torrt när paret vigdes framför sina nära och kära.  Läs mer »

Bröllop i Kroatien

Bröllop i Kroatien

Brudparet, Darija och Dejan, planerade att gifta sig i Kroatien, 2020, men på grund av Covid flyttades bröllopet fram till 2021. Då de båda älskar att planera och organisera var det givet att de skulle planera sitt eget bröllop. Läs mer »

Ett bröllop, två kulturer.

Ett bröllop, två kulturer.

Max friade till Atefeh under deras resa till Bali under 2017. Ett år senare, den 18 maj, gifte sig paret på Rockelstad Slott framför sina nära och kära. För paret var det viktigt att förena båda sina kulturer, persiskt och svenskt, i deras bröllop.  Läs mer »

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Sex bröllop. De planerade för två olika versioner men det blev hela sex stycken!  Läs mer »

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021, Louise Ekroth, har äntligen sagt JA till sin kärlek Anders på ett berg mitt emot Kebnekaise. Brudparet skulle gift sig på Kebnekaises glaciär, men i och med att vädret blev dåligt var inte det möjligt och brudparet valde då att gifta sig på ett berg mitt emot där v Läs mer »

Bröllop med temat Västkusten

Bröllop med temat Västkusten

Kristin och Simon gifte sig på Orust, där vigseln hölls i vackra och pittoreska Mollösund och festen i Nösund precis vid havet. Paret valde därför att ha västkusten som ett tema genom hela bröllopet.  Läs mer »

Med eller utan gäster!

Med eller utan gäster!

Nina och Andreas hade bokat bröllop och fest förra året, men var tvungna att boka om. I slutet av maj i år bestämdes Nina och Andreas att de skulle viga sig. Med eller utan gäster och med eller utan brudfölje. Tur nog, fick 50 personer närvara på vigseln. Brudparet valde bort sina vänner, och tog  Läs mer »

6-dagars bröllop på Bali

6-dagars bröllop på Bali

Linnea Larm-Svensson gifte sig med sin kärlek I Putu Sumarna på Bali, Nusa Lembongan & Tabanan i år. Brudparet hade ett bröllop som varade i sex dagar tillsammans med ca 50 gäster.  Läs mer »

En vacker skärgårdsvigsel

En vacker skärgårdsvigsel

Regnet hann avta i sista sekund innan det var dags för Malin och Tobias att säga ja till varandra i en utomhusvigsel på Marstrand. Brudgummens pappa stod som präst och ett femtiotal turister blev extra åskådare under dagens pekande moment.  Läs mer »

Ett musikalbröllop

Ett musikalbröllop

Anna och Joakim hade ett bröllop i dagarna tre med temat musikal som byggdes på deras kärlekshistoria. Även om de fick göra vissa ändringar p.g.a. pandemin så blev det ett storslaget bröllop med nittio gäster. Dock med lite mindre missöden som spöregn och en utebliven kock men vad gör det när man ha Läs mer »

De gifte sig två gånger

De gifte sig två gånger

Björn och Caroline hade gjort alla rätt och planerade sitt stora pampiga slott bröllop över ett år i förväg. Allt var bokat och klart när pandemin slog till. Då de insåg att deras planerade bröllop inte skulle kunna gå att genomföra fick de tänka om på nytt, men bröllop skulle det bli! Läs om hur Bj Läs mer »

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Karolina och Daniele fick ändra sina bröllopsplaner vid fem tillfällen pga pandemi. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera. Läs mer »

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

Vinn två fantastiska vårdofter

Denna gång kan ni vinna ett kit med två mycket exklusiva dofter! - En för brud och en för brudgum Totalt värde: 2 500 kr!! ...Tävla här

Vinn två fantastiska vårdofter

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet