Anna och Joakim
Av Jacqueline Rova Foto Northern Visuals

Ett musikalbröllop

-The story of our love

Anna och Joakim hade ett bröllop i dagarna tre med temat musikal som byggdes på deras kärlekshistoria. Även om de fick göra vissa ändringar p.g.a. pandemin så blev det ett storslaget bröllop med nittio gäster. Dock med lite mindre missöden som spöregn och en utebliven kock men vad gör det när man har självaste Bolibompadraken som toastmaster.

Namn: Joakim von Scheele Fohlman och Anna von Scheele Fohlman fd Rakic

Vigsel: I Strängnäs domkyrka

Datum: 29/8 2020

Antal gäster: 90 st

Klädsel: Mörk kostym

Tema: The story of our love, The wedding musical

Färgtema: Pastell, beige, gammelrosa, aprikos och vitt.

 

Det var väldigt mycket att planera då Anna och Joakim planerade för ett tredagarsbröllop med många detaljer. Middagen skulle bestå av en show så planering gick åt att skapa en story, hitta en konferencier, artister, band, dj/ljud/ljustekniker. Tyvärr fick även pandemin Anna och Joakim även tänka om lite.

- Vi skulle egentligen skickat ut vår inbjudan till bröllop redan i mars-april. Vi hade skickat ut STD redan i september 2019 och många frågade när inbjudan skulle komma. Men så kom corona och vi började tveka lite kring hur vi skulle göra de första veckorna när allt var nytt och oklart. Ganska snart insåg vi att det framförallt var riskgrupper som kunde drabbas illa av corona, vi bestämde oss för att avvakta lite med att skicka inbjudan då vi var osäkra på hur många vi faktiskt skulle bjuda, att vi skulle ha vårt bröllop hade vi inga tvivel om, men vi visste inte hur många vi skulle våga bjuda berättar Anna.

Tiden gick och bättre prognoser visade sig komma. Sommaren kom och helt plötsligt var prognoserna riktigt bra. Då kände de ingen oro längre. De bestämde sig för att de skulle bjuda dem de ville bjuda och inte gå på antalet. Sagt och gjort i början av juli skickade de ut sina inbjudningar till ca 110 gäster, några från utlandet och några äldre, men de flesta i icke riskgrupp.

Bröllop Joacim anna_webb1

Anna och Joakim fick tillslut sitt musikabhgfRT45reqbhgfRT45reqlbröllop de så länge drömt om.

 

Informerade alla om deras corona åtgärder.

Deras inbjudningar såg ut som en musikalaffisch. Inbjudan var svår att designa och det krävdes två designers för att ta fram den känslan Anna och Joakim ville förmedla. De skrev även i sin inbjudan att de har en hemsida med corona info.

- Vi var noga med att informera på hemsidan att vi skulle iaktta alla corona åtgärder vi kunde. Sitta ute i tält vid små runda bord med handsprit vid varje bord. Serveringspersonalen hade fått tydliga instruktioner om hygien och det fanns handskar och munskydd att tillgå för den som ville. Vi var även uppdelade under vigseln. Vi skrev också tydligt att om man kände sig det minsta förkyld eller hade andra symptom så var det viktigt att man inte deltog på firandet. Två av gästerna ställde in dagen innan p.g.a. symtom och det tackade vi för, berättade Joakim.

De flesta äldre och de i riskgrupp samt de som bodde utomlands tackade nej till bröllopet men följde vigseln via streaming på instagram så de fick ändå känna att de var med. Paret var också noga med att ringa och tacka dem för deras digitala deltagande i efterhand och det var mycket uppskattat. På det stora hela kom det ändå ca 90 gäster och inte en enda rapporterade sig sjuk i efterhand.

- Vilket känns som ett bra betyg på att vi skötte oss. Jag tror att gästerna verkligen uppskattade vår bröllopsfest eftersom detta var nog årets höjdpunkt för de flesta. Vi lyckades också pricka in den månaden med lägst smittade vilken också var en fullträff. Vi är så tacksamma att vi hade vårt bröllop och kunde fullfölja det på det sätt vi ville. Tack vare våra fantastiska vänner och familj och alla underbara artister och personal blev detta en oförglömligt magisk dag berättar Anna och Joakim.

Kocken dök inte upp.

Deras gäster anlände på fredagen under eftermiddagen. Gästerna välkomnades av en dukad framsida där personal stod och försedde gästerna med dryck och snacks. Det fanns några ståbord där man kunde mingla. Tanken var att Anna och Joakim skulle ha en kock som skulle laga paella. Men av någon okänd anledning, de har ingen aning om varför, så dök han inte upp. Som tur var hade de köpt in maten själva och hade ett fantastiskt brudfölje som hoppade in som paella kockar och ställde sig och lagade maten framför de andra gästerna.

- På något sätt tror vi att detta bidrog mycket till den trevliga stämningen på fredagen för alla gäster ville vara delaktiga i paellatillagningen. Den var en riktig succé, berättar Anna.

Under middagen hade paret en sångerska som sjöng kärleksballader, ett väldigt uppskattat framträdande som de överraskade sina gäster med. Efter middagen gick några till relaxen som låg vid vattnet och bastade och badade i Mälaren. Anna och Joakim ordnade med det sista innan de gick och lade sig för att sova i herrgårdens svit.

Bröllop Joakim och Anna 156_webb

Magisk brudklänning från Nivana Catenolli.

 

Kärlek vid första ögonkastet.

Anna trodde att det skulle vara jättesvårt att hitta den perfekta brudklänningen och hon var helt säker på att hon ville ha en mermaid modell men när Anna provade brudklänningen hon sedan valde, en Nirvana Catenolli, så var lyckan total.

- Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag läste i en modetidning ett par månader senare att det var trendigt med gulddetaljer och bara axlar med bred skurning, jag som aldrig följer trender hade lyckats pricka in det utan att jag visste om det. Jag ville ha en ganska neutral look där jag inte såg för sminkad ut då jag sällan använder smink till vardags och inte ville känna mig obekväm berättar Anna.

Brudgummen ville främst passa ihop stilmässigt med Anna men också höra ihop med sina marskalkar. Joakim bar en svart smoking med silverkravatt och ivoryfärgad väst samt en corsage och lackskor

Gästerna följde vigseln från en bildskärm.

Anna och Joakim hade sett ut en plats tidigare som de tyckte mycket om och där skedde porträttfotograferingen och även första träffen på bröllopsdagen. Båda strålade och fick tårar i ögonen förstummade av varandras skönhet. Som tur var så regnade det inte under porträttfotograferingen men strax innan de skulle lämna för att åka till kyrkan började det regna.

- Vi bestämde oss också för att använda oss av plan B, ifall regnet skulle komma, vilket innebar att gäster som inte skulle delta i kyrkan kunde stanna kvar på herrgården istället för att stå utanför kyrkan i regnet. Där togs en stor bildkonferensskärm fram och gäster kunde följa vigseln live från bildskärmen. Det ställdes också fram dryck och snacks så att gäster kunde mingla lite. Det var tydligen mycket uppskattat och gästerna hade, fick vi höra senare, sjungit allsång till Stad i ljus när den framfördes under vigseln berättar Joakim.

Paret hade frågat en vän som spelar gitarr om han kunde sjunga och spela Imagine av John Lennon. Vidare sjöng Annas tvillingsyster Maria tillika brudtärna Dannys version Kärlekens skull med ackompanjemang av gitarr från vännen. Det sista inslaget av musik under vigseln var Stad i ljus och det är en av Joakims favoritsånger. Därefter höll prästen ett fint och personligt tal där han bland annat sa att Anna och Joakim har en speciell anknytning till domkyrkan då en ikon på Anna och Joakim som är jungfru Marias föräldrar finns i kyrkans källare.

Bröllop Joakim och Anna 112_webb

Tog båten mitt i ösregnet.

Efter vigsel och fotografering åkte familj och släkt tillbaka till herrgården och bruparet velade om de skulle ta båten som Joakims bror hade kommit med för att hämta dom eller inte med tanke på regnet. Men de valde trots allt att göra detta då de tyckte att det var en trevlig transport. Anna bytte ut sina brud skor till gummistövlar och började gå mot bryggan. När paret såg hur fint svåger och svägerska smyckat båten så vart de så glada att de ändå hade valt att ta båten trots regn. Svåger hade på sig sin kaptenshatt och de hade ordnat champagne och ost till Anna och Joakim. De åkte båten med regnet smattrandes mot kapellet vilket var väldigt mysigt. Paret fick en liten stund för dom själva vilket var skönt.

- Vi hade verkligen inga förväntningar när vi anlände då vi trodde att alla gäster skulle vara på övervåningen för brudskål men när vi anlände till herrgårdsbyggnaden överraskades vi av alla gäster som stod och tog emot oss med konfettibomber, ris och såpbubbelmaskin samt låten Celebration. Det var en fantastisk upplevelse och en sådan överraskning, berättar Anna.

Bolibompa draken som konferencier.

Deras inhyrde konferencier Patrik, som många känner till som Bolibompadraken, välkomnade alla gäster en trappa upp till brudskålen. Det bjöds på champagne, fruktfat och olika snittar och stämningen var på topp. Efter brudskålen var det dags för sittning till middag. Gästerna fick ett förskrivet sms som skulle skickas vid ett visst klockslag med information om vilket bordsnamn de skulle sitta vid. Uppdkningen bestod av tolv bord som var döpta efter resmål som brudparet besökt. På varje bord fanns en ram med en bild på ett typiskt landmärke för den platsen paret besökt med en personlig bild på Anna och Joakim.

När alla satt sig till bords inledde konferenciern med att berätta några ord om kvällen de hade framför sig, om att denna middag är en show som handlar om musikalen "the story of our love", dvs Anna och Joakims minnen och beskrivningar ur deras liv. Förrätten intogs och under tiden spelade ett känt jazzband bakgrundsmusik. Joakims mormor som är 92 år kunde inte närvara på bröllopet p.g.a. pandemin men hon höll ett tal via Facetime med hjälp av mikrofon. Efter den fantastisk middagen och alla tal och sånger var det dags för första dansen en trappa upp och där hade DJ:n riggat musikutrustning och ljus för en hel nattklubb. Baren var öppen och bartendern stod och tog emot drinkbeställningar bredvid dansgolvet. Anna och Joakim hade några signaturdrinkar som serverades; Daddy Cool (Annas pappas favoritdrink GT), Datedrinken (amarettosour vilket var första drinken Anna gjorde till Joakim på deras date) mm. Deras brudfölje delade ut tomtebloss och alla tände upp dessa när låten I will always love you med Whitney Houston började spela.

Kom i säng vid 05:00 på morgonen.

Därefter var det dags för tårta, avec och kaffe. Tårtan serverades i den stora salongen precis intill dansgolvet och det var en fantastisk kreation med tre våningar av olika smaker. Några fortsatte mingla men inne på dansgolvet var feststämningen på topp och alla dansade. Någon gång vid midnatt försvann brudföljet och brudgummen. Helt plötsligt börjar mystikmusik spelas och bruden fick en stol att sitta på mitt på dansgolvet. Därefter kommer brudföljet in dolda i svarta capes och masker med varsitt tänt ljus i handen. Låten Everybody med Backstreetboys drogs igång och Joakim kom in i mask och cape och tog tag i Annas hand precis när refrängen började i låten, ljusen blåstes ut och alla tog av sig sin förklädnad och börjar hoppa på dansgolvet. Vilken överraskning för Anna som inte hade någon aning om detta extra inslag. Annas mormor dansade säkert till 02:00 på natten och Joakims mamma kom i säng först vid 03:00. Dj:n förlängde spelningen från kl 03:00 till kl 04:00 vilket var mycket uppskattat då ingen ville sluta dansa. Natten avslutades med vickning i form av pizza och snacks och runt kl 05:00 på morgonen gick de nyblivna makarna och la sig i sin bröllopssvit.

Avslutade bröllopsdagarna med brunch och Steam hotell.

Morgonen efter serverades kalla rätter i foajén medan det i baren serverades varma rätter såsom scrambled eggs, bacon, korv och våfflor med tillbehör. Våfflorna var nog det mest uppskattade på buffén. Efter brunchen var det dags för gästerna att checka ut och åka hem. Anna och Joakim fortsatte vidare hem för att dagen därpå spendera sin första tid som gifta på Steam hotel. Det var även här som Joakim hade friat till Anna ca ett år innan på deras årsdag.

Brollop_Joacim_anna_webb2

Bröllop Joacim anna_webb

Bröllop Joakim och Anna 44_webb

Bröllop Joakim och Anna 147_webb

Bröllop Joakim och Anna 162_webb

Våra tre bästa tips till blivande brudpar:

  1. Sätt en vision och tema på festen.
  2. Kom ihåg att njuta av dagen.
  3. Saker och ting tar längre tid än man tror. Låt inte era gäster behöva vänta.

 

Letar ni efter den rätta festlokalen, fotograf, dj, brudklänning etc till ert bröllop?

My Wedding Planner finner ni alla leverantörer till ert bröllop!

www.myweddingplanner.net

Relaterade artiklar

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Agni och Tejinder hade väldigt höga förväntningar på sin bröllopsdag då de planerade att slå på stort efter indiska traditioner. Dessvärre fick paret skjuta upp bröllopet ett flertal gånger och ta tillbaka sin inbjudan från ett flertal av sina gäster på grund av restriktioner av pandemin. Men tack v Läs mer »

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson gifte sig 17 juni 2022 i Köpenhamns stadshus. Det var ett intimt bröllop med 20 gäster. Läs mer »

Destinations bröllop i södra Frankrike

Destinations bröllop i södra Frankrike

Max friade i november 2019 till sin kärlek Angela och två år senare gift de sig i södra Frankrike. Men 2,5 vecka före bröllopet skakades hela deras planering om och paret behövde byta lokal.  Läs mer »

Drömbröllop på Santorini

Drömbröllop på Santorini

Under en utflykt till Oia för att se den omtalade solnedgången tittade Mimmi ut över de vackra klipporna med de små vita husen med de blå kupolformade taken. Hon vände sig sedan mot sin mamma och sa med en bestäm röst att hon en dag skulle gifta sig där, på Santorini, med sin kärlek Kevin. Vilket ef Läs mer »

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Allt om Bröllops omslagsbrud Camilla Eriksson sa JA till sin soulmate Martin ute på vackra Krägga Herrgård. Trots den rådande pandemin och med ett gästantal som först var tänkt att vara 70 gäster var de tvungna att nästintill halvera antalet gäster. Men inte ens ösregn kunde stoppa de två från att v Läs mer »

Två kontinenter sammanstrålar

Två kontinenter sammanstrålar

Det tog åtta månader för Tanvi och Patrik att planera sitt bröllop. De skickade ut digitalt Save the Date i mars, och efter det gick planeringen väldigt långsamt då brudparet inväntade information om hur restriktionerna skulle bli till sommaren. Att få till ett Svenskt-Indiskt bröllop i Sverige visa Läs mer »

Sommarbröllop i 30 graders värme

Sommarbröllop i 30 graders värme

Trots en högriskgraviditet stoppade det inte brudparet Ann-Katrin och Tobias från att viga sig tillsammans med sina nära och kära i Månsarps kyrka och avsluta bröllopet med en stor fest med dans in på natten.  Läs mer »

Att ställa in

Att ställa in

Det ända som blev som Sofia och Viktor först planerat var att det skulle bli en bröllopshelg och inte enbart en bröllopsdag. Brudparet gifte sig på Viktors föräldrars gård tillsammans med ett tjugotal gäster ute på Öland, med ett tredagars bröllop, och överraskades med en eldshow innan dansen drog i Läs mer »

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Med gäster ifrån alla kompassens riktningar var det svårt att planera ett bröllop mitt under pandemin. Trots det blev det ett 50 tal gäster som kunde närvara vid bröllopet och Camilla och Matt fick sin bröllopsdag som de så länge drömt om. Läs mer »

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Hållbarhetstänk var den återkommande nämnaren för Elin och Björns utomhusvigsel på landstället i den sörmländska skogen. Den rådande pandemin satte stopp för kramar under bröllopet men skapade istället den klassiska dansleken raketen, för att fira att brudparet sagt ja till varandra. Läs mer »

Två bröllop istället för ett!

Två bröllop istället för ett!

När Klara och Oskar insåg att deras bröllop inte skulle kunna gå att genomföra som de tidigare planerat, och de fortfarande ville bjuda alla sina planerade 80 gäster, beslutade de sig att dela upp sina gäster på två dagar och gifta sig två gånger. Det blev en helg fylld av kärlek med både vigsel i k Läs mer »

Sandcermoni och dans under stjärnorna

Sandcermoni och dans under stjärnorna

När Cornelia och Calle hade bestämt sig för att gifta sig i Marbella började de direkt att leta efter rätt plats att gifta sig på. Att gifta sig i kyrkan var inget paret drömde om, en utomhusvigsel och dansa under stjärnorna lockade desto mera. När de hittade Finca Villa Palma visste de att det var  Läs mer »

Förnyar sina löften vart femte år!

Förnyar sina löften vart femte år!

Michaela och Michael fick sitt drömmars bröllop och kom då fram till att detta inte var något som bara skulle vara en gång i livet. De vill fira sin kärlek till varandra med sina nära och kära vart femte år. En utmärkt idé om ni frågar oss på Allt om bröllop. Kärleken kan inte firas tillräckligt! Läs mer »

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Allt om Bröllops bloggare Sarah Applebee har äntligen fått säga ja till sin kärlek Steve Appelbee. Trots att bröllopet sköts fram ett år och med en oro över om bröllopet skulle kunna genomföras blev det ett fantastiskt bröllop med kyrklig vigsel i Källstorps Kyrka i Klagstorp.  Läs mer »

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Trots att Tina och Arash fick ändra om både datum och gästantal flera gånger vigdes de båda tillslut med en hinduisk vigsel på Dansbanan Fröjden i Jönköping. Paret hade en utomhus vigsel med tanken på pandemin och livestreamade åt släkt och vänner som inte kunde vara på plats. Läs mer »

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Att Lina och Viktor skulle gifta sig utomlands är något som föll sig naturligt då de älskar att upptäcka nya platser och har rest mycket tillsammans. Att det blev just Villa Buonvisi var en ren slump – men det blev en riktig dröm med välkomstmingel, poolparty, pizzakväll och ett bröllop som slutade  Läs mer »

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Wesley & Marília Sena viges utomhus i dagsljuset bland grönskan i Brasilien. En dröm som blev till verklighet där inte ett öga var torrt när paret vigdes framför sina nära och kära.  Läs mer »

Bröllop i Kroatien

Bröllop i Kroatien

Brudparet, Darija och Dejan, planerade att gifta sig i Kroatien, 2020, men på grund av Covid flyttades bröllopet fram till 2021. Då de båda älskar att planera och organisera var det givet att de skulle planera sitt eget bröllop. Läs mer »

Ett bröllop, två kulturer.

Ett bröllop, två kulturer.

Max friade till Atefeh under deras resa till Bali under 2017. Ett år senare, den 18 maj, gifte sig paret på Rockelstad Slott framför sina nära och kära. För paret var det viktigt att förena båda sina kulturer, persiskt och svenskt, i deras bröllop.  Läs mer »

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Sex bröllop. De planerade för två olika versioner men det blev hela sex stycken!  Läs mer »

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021, Louise Ekroth, har äntligen sagt JA till sin kärlek Anders på ett berg mitt emot Kebnekaise. Brudparet skulle gift sig på Kebnekaises glaciär, men i och med att vädret blev dåligt var inte det möjligt och brudparet valde då att gifta sig på ett berg mitt emot där v Läs mer »

Bröllop med temat Västkusten

Bröllop med temat Västkusten

Kristin och Simon gifte sig på Orust, där vigseln hölls i vackra och pittoreska Mollösund och festen i Nösund precis vid havet. Paret valde därför att ha västkusten som ett tema genom hela bröllopet.  Läs mer »

Med eller utan gäster!

Med eller utan gäster!

Nina och Andreas hade bokat bröllop och fest förra året, men var tvungna att boka om. I slutet av maj i år bestämdes Nina och Andreas att de skulle viga sig. Med eller utan gäster och med eller utan brudfölje. Tur nog, fick 50 personer närvara på vigseln. Brudparet valde bort sina vänner, och tog  Läs mer »

6-dagars bröllop på Bali

6-dagars bröllop på Bali

Linnea Larm-Svensson gifte sig med sin kärlek I Putu Sumarna på Bali, Nusa Lembongan & Tabanan i år. Brudparet hade ett bröllop som varade i sex dagar tillsammans med ca 50 gäster.  Läs mer »

En vacker skärgårdsvigsel

En vacker skärgårdsvigsel

Regnet hann avta i sista sekund innan det var dags för Malin och Tobias att säga ja till varandra i en utomhusvigsel på Marstrand. Brudgummens pappa stod som präst och ett femtiotal turister blev extra åskådare under dagens pekande moment.  Läs mer »

De gifte sig två gånger

De gifte sig två gånger

Björn och Caroline hade gjort alla rätt och planerade sitt stora pampiga slott bröllop över ett år i förväg. Allt var bokat och klart när pandemin slog till. Då de insåg att deras planerade bröllop inte skulle kunna gå att genomföra fick de tänka om på nytt, men bröllop skulle det bli! Läs om hur Bj Läs mer »

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Karolina och Daniele fick ändra sina bröllopsplaner vid fem tillfällen pga pandemi. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera. Läs mer »

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

Vinn edt från Molton Brown

Den nya Molton Brown-doften är en engelsk kreation för en fräsch sommar med noter av hallon, litchi, pion, rosépeppar och cederträ-mysk. Parfymören Vanessa Prudent blev inspirerad av gastronomi och n....Tävla här

Vinn edt från Molton Brown

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet