Fly regnet med bröllopsfilmer
Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com

Fly regnet med bröllopsfilmer!

När sommaren inte bjuder på vädret många av oss hade önskat – sätt dig till rätta, inta det romantiska komedihumöret och mys med filmmaraton med bröllopstema.

En mulen dag när strand eller bröllopsplanering känns avlägset, gosa ner dig i soffan och bunkra upp med dina favoritgodsaker. Kryp ner ensam, med din partner eller med vänner. Här tipsar vi om 7 självklara klassiker - som vi kan se om och om igen!

 

Kalla fötter i Runaway Bride (1999)

Runaway-bride

När Julia Roberts och Richard Gere spelar mot varandra är romantiken ett faktum. Men hur går det egentligen för bruden att slutföra sina bröllop? Att få kalla fötter är ett omtalat fenomen, men hur många gånger på rad kan det ske egentligen? Nä, det är nog dags för denna bruden att bestämma sig.

Skön och galen humor i Bridesmaids (2011)

TheBridesmaids

Vem vill inte ha en bästa vän som Annie i filmen Bridesmaids? Visst, avundsjuka kanske inte är en egenskap man vill lyfta men det blir ju dråpligt och roligt när man tävlar om att vara brudens bästa och närmaste vän! För alla er som har en speciell brudtärna som står vid din sida i vått och torrt, vårda denna relation, se till att behålla vänskapen och avsätt tid för denna vän (och alla andra vänner) även när livet som gift väntar.

Kulturkrockar i Mitt Stora Feta Grekiska Bröllop (2002)

MittStoraFetaGrekiskaBrollop

Visst är det väl härligt när olika kulturer blandas? Kanske även när de krockar! Kärleken är större än allt och oavsett vilka hinder, missförstånd eller kulturkrockar ni står inför, njut av era olikheter och anamma allt ni kan lära av varandra.

Oväntade känslostormar i Min Bäste Väns Bröllop (1997)

Minbastevansbrollop

Kan en man och en kvinna verkligen bara vara vänner? Något som är oklart i en del fall. I "Min bäste väns bröllop" visar det sig att ett stundande bröllop kan få de riktiga känslorna att krypa fram. Och att kärlek verkligen kan få en ur balans och därmed leda till att man gör - minst sagt - irrationella handlingar.

Osämja vänner emellan i Bröllopsduellen (2009)

Brollopsduellen

Visst är det sorgligt att högt förväntade bröllopsdrömmar kan göra bästa vänner till rivaler? Det bästa vore väl om man fokuserade på sitt eget bröllop och inte jämförde alltför mycket med andras. Låt inte din eventuella inre Bridezilla ta över. Nu är det dock en dubbelbokning som förstör för bådas planer i denna film, men delad lycka är ju dubbel lycka, inte sant!

Separationsångest i Brudens Far (1991)

Father-of-the-Bride

Hur många har en pappa som inte ville att man skulle växa upp och fly boet? Och därefter följer bland annat giftermål som för en del betyder självständig på riktigt. Kanske inte lika vanligt längre med tanke på att många flyttar hemifrån långt före bröllopet sker, men ibland är det svårt att släppa taget om sin enda dotter. Något som Steve Martin verkligen har i denna film.


Mängder av bröllop i 27 Dresses (2008)

27-dresses

Tänk att älska bröllop och därmed fokusera så mycket på andras giftermål att man helt åsidosätter sin egen lycka. Men, å andra sidan får ju Jane i filmen mycket erfarenhet för att planera sitt eget efterlängtade bröllop. Det är inte alltid enkelt att finna den rätta, varken gällande klänning eller blivande man, men till slut så!

Brittisk succé i Fyra Bröllop och en Begravning (1994)

fyra-brollop-och-en-begravning

Sist men inte minst har vi filmen med Hugh Grant och Andie MacDowell, där flera bröllop och sammankomster speglas. Klassad som en av de bästa brittiska filmerna genom tiderna. I år, 25 år efter originalet kom dessutom uppföljaren och kortfilmen "One red nose day and a wedding", vilken hade premiär den 15 mars på BBC. Kanske värt att spana in?

 

Njut nu av goda skratt, tårar och kanske ett och annat kärlekspirr!

Relaterade artiklar

Magiskt vinterbröllop på hög höjd – ja, tack!

Magiskt vinterbröllop på hög höjd – ja, tack!

På Storhogna Högfjällshotell & Spa kan ni vigas – med naturen som granne och mäktiga 755 meter över havet! Här får brudpar och gäster en oväntad upplevelse och en magisk vy över det vackra Jämtland. Läs mer »

Skapa magi med blommor

Skapa magi med blommor

Nyligen tog Sarah Angelsiöö över Gullvivan på Karlavägen 53 – en av Stockholms äldsta blomsterbutiker med anor från 1905. Sara vill skapa magi med sin blomsterstil och hennes hjärta slår lite extra för just bröllop. Läs mer »

Kom i form – med sänggymnastik!

Kom i form – med sänggymnastik!

Många satsar på att bli sitt bästa jag under bröllopsdagen. Något som ibland innefattar att komma i form för att känna sig snygg, trygg och oemotståndlig framför sin blivande livskamrat. Bränn kalorier tillsammans – med sex.  Läs mer »

Stylingtips & Bröllopstrender

Stylingtips & Bröllopstrender

Allt om Bröllop har talat med stylisten och bröllopsplaneraren Amanda Koskela som berättar om nya stylingtjänsten hos Zalando – samt ger oss några av årets bröllopstrender! Läs mer »

Visa kärlek med en regnbågsfärgad ros!

Visa kärlek med en regnbågsfärgad ros!

Rosen som är starkt förknippad med kärlek blir nu flerfärgad! Plantagen lanserar en regnbågsfärgad ros i samband med Pridefestivalen, vilken ska uppmuntra till att våga visa mer kärlek. Läs mer »

Krispigt vinterbröllop

Krispigt vinterbröllop

Våga satsa på alla våra årstider och utnyttja vårt vackra landskap.Vintern bjuder oss på krispiga toner och magiska vinterkvällar – bunkra upp med filtar och ljus tillsammans med era nära och kära.  Läs mer »

Styling: Brud i vinterskrud

Styling: Brud i vinterskrud

Våga gå all in med det personliga när det gäller styling för ert bröllop – det är bara fantasin som sätter gränser uppmanar bröllopskoordinator och stylisten Jacqueline Rova. Tillsammans med sitt team har de skapat en stylad fotografering med temat frost för att inspirera er.  Läs mer »

Ute i sista stund? Lugn – så här räddar ni Alla Hjärtans-romantiken!

Ute i sista stund? Lugn – så här räddar ni Alla Hjärtans-romantiken!

En del planerar ljusår i förväg, medan andra knappt vet vad den 14 februari innebär. För er som gärna firar – men utan allför mycket planer eller budget – här får ni tipsen för dagen! Läs mer »

Kärleksgåvor till Alla Hjärtans Dag

Kärleksgåvor till Alla Hjärtans Dag

Idétorka inför vad du ska köpa till din partner? Här listar vi tips för henne, honom och flera gåvor som passar er båda! Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

 

Vinn lyxig vinkylare

Perfekta presenten när ni ska på fest nu i sommar!...Tävla här

Vinn lyxig vinkylare

 

Nyhetsbrev

Dj Hannes

Söker du DJ i Göteborg eller på Västkusten? Då har du kommit rätt! Med över 20 års erfarenhet hjälper vi er att få en oförglömlig kväll! ...Läs mer

Dj Hannes

VAD SÖKER DU?


 
 

Hitta din lokala bröllopsleverantör!

Letar du efter brudklänningar, blommor, ringar eller en koordinator? Här hittar du alla företag som kan hjälpa dig med ditt bröllop på just DIN ort!

AccessoarerAccessoarer

Foto: Natalia Kabliuk 

Bakverk/KonfektyrBakverk/Konfektyr

Foto: Shebeko 

BlommorBlommor

Foto: Lina Roos 

BrudgummenBrudgummen

Foto: Max Alm-Norell 

BrudkläderBrudkläder

Foto: Lina Roos 

BröllopskonsulterBröllopskonsulter

Foto: Alex Andrei 

CateringCatering

Foto: Birgersdotter 

DansskolorDansskolor

Foto: Emelie Petré 

Ekonomi/JuridikEkonomi/Juridik

Foto: Floral Deco 

FestlokalerFestlokaler

Foto: Frida Rönnholm 

FesttillbehörFesttillbehör

Foto: Tatiana Chekryzhova 

Foto/FilmFoto/Film

Foto: Floral Deco 

FrisyrFrisyr

Foto: Ladie C 

HotellHotell

Foto: Max Alm-Norell 

Hyr till festenHyr till festen

Foto: Birgersdotter 

InbjudningarInbjudningar

Foto: Frida Rönnholm 

MusikMusik

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

MöhippaMöhippa

Foto: IVASHstudio 

PlaneringPlanering

Foto: Max Alm-Norell 

PresenterPresenter

Foto: Birgersdotter 

Ringar/SmyckenRingar/Smycken

Foto: Mårten Levin 

SkönhetSkönhet

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

Slott/HerrgårdSlott/Herrgård

Foto: Max Alm-Norell 

SvensexaSvensexa

Foto: Birgersdotter 

TransportTransport

Foto: Lina Roos 

Tärna / NäbbTärna / Näbb

Foto: Birgersdotter 

VigselplatsVigselplats

Foto: Birgersdotter 

Upp