Talking shoes walking art
Av Jacqueline Rova Foto Charlotte Wanninger

Talking shoes walking art

-Låt skorna visa vem du är.

Det började som en rolig hobby där Charlotte fick utlopp för sin kreativitet men när hon märkte att det var något som efterfrågades tog hon det till nästa nivå och startade sitt eget företag, Talking shoes walking art. Grundfilosofin ligger i hållbart mode och att istället för att slänga sina välanvända och slitna, men fullt fungerade, skor ger hon dem ett nytt liv med målar penseln.

Jag målandes_webb

Charlotte i sitt arbetsrum

Det började som en kreativ lösning. När Charlotte Wanninger ville måla men hade slut på papper fick hon syn på sina vita välanvända Stan Smith sneakers och tänkte att de skulle få sig ett lyft. Med skon som canvas började hon måla med starka, glada, färger ett abstrakt konstverk på sina skor. När hon målat klart postade hon en bild på det färdiga resultatet på sitt instagramkonto,  vilket ledde till att hennes nära och kära fick upp ögonen för hennes konst. Då började hon pimpa sina vänners skor med härliga målningar och peppande ord för att sprida extra kärlek och uppskattning till dem.

När Charlotte märkte att efterfrågan växte och att även brudpar ville att hon skulle måla deras bröllopsskor så vågade hon till slut, ett år senare, starta sitt eget företag. Företaget fick namnet Talking shoes walking art då det pasande nog är exakt vad det hela handlar om. Charlotte vill att skorna ska berätta vem personen som bär dem är eller vart i livet den personen befinner sig, själsligt eller mentalt.

Då även hållbarhet är något Charlotte brinner för är det en av grundpelarna i hennes företag. Hon vill att alla slitna skor som samlar damm på skohyllan får nytt liv med färg och på så sätt förlänger hon livet på skor som kanske annars hade hamnat i soptunnan eller i bästa fall skänks bort.

- Det speciella är att ingen sko blir den andra lik, alla skor blir unika eftersom jag målar allt för hand. Det kan ta upp till sexton timmars arbete då det är både research, planering av design, prepp av skor, själva målandet och sedan efterbehandling av skor för att färgen ska hålla. Det är svårt att förmedla hur mycket arbete det ligger bakom varje skopar. Allt utförs med noggrannhet, eftertänksamhet och kärlek, säger Charlotte.

- Jag älskar att måla med starka färger, det har blivit lite av mitt signum, då det sprider lite extra glädje och kärlek i vardagen, tycker jag. Både för den som bär skorna och dess omgivning. Livets färg är inte beige!

Charlotte börjar med att dela in skon i olika delar där tån och insidan är vad personen vill peppa sig själv med och resten är vad man vill säga till sin omgivning.

IMG_3166_webb

Perfekta skor att dansa i på bröllopsfesten.

 

- Om det är till ett bröllop så önskar brudparet ofta ha symboler, datum och motiv vilka representerar dem själva, men det är upp till varje brudpar vad dom önskar, berättar Charlotte. Det roliga för mig är att de inte vet hur resultatet kommer att bli. Brudparet ger mig direktiv och eventuellt ett färgtema men sen får jag fria tyglar att skapa fritt utifrån det.

Flower power skokartong_webb

Flower power silkespapper_webb

Charlotte stylar även skokatongens in och utsida så den passar ihop med skorna som levereras till kund.

 

Se mer av Talking shoes walking art på My Weding planner

Relaterade artiklar

Skor till bröllopet

Skor till bröllopet

Spets, glitter, färg, klackar, ballerina eller sneakers? Ett eller två par? Oavsett ditt val av brudskor till bröllopet är det bra att gå in skorna och ta med de ut för en sväng om innan bröllopet. Det sista du vill på din bröllopsdag är att få ont i fötterna av dina skor.  Läs mer »

Så slipper du ömma fötter på bröllopsdagen

Så slipper du ömma fötter på bröllopsdagen

Ömma fötter är inget att leka med och kan snabbt förstöra ens glada humör. Brudskorna är en viktig del till din bröllopslook och ifall du inte går in dem i tid kan det kosta dig dyrt, i både kropp och danssteg. Läs mer »

Glöm inte gummit!

Glöm inte gummit!

Gummistövlar är oumbärligt för brudar som gifter sig i Sverige. Att det kan regna på er bröllopsdag är tyvärr något ni måste ta med i beräkningarna. Ladda därför upp med ett par regntäta skor så att du tar dig igenom fotografering och transport med brudskorna i behåll. Läs mer »

Hitta lyxiga brudskor i London

Hitta lyxiga brudskor i London

Vill du skämma bort dig själv med ett par specialdesignade brudskor? Då ska du resa till London och besöka Emmy Shoes. Läs mer »

Färgglada skor på bröllopet?

Färgglada skor på bröllopet?

Det är inget som står skrivet i sten vad gäller dina brudskor. Utgå från personligt tycke och smak och bryt av din vita look med ett par trendigt färgfulla klackar! Läs mer »

Skor med lappsjuka?

Skor med lappsjuka?

Ett par snygga nya skor är ett måste till bröllopet. Det finns dock något som inte är lika snyggt som kommer på köpet – prislapparna under sulorna! Läs mer »

Lär dig att gå som ett proffs i dina klackar

Lär dig att gå som ett proffs i dina klackar

Ingen vill plågas av ömmande fötter på sin bröllopsdag, därför är just skorna avgörande för att du ska kunna njuta av festligheterna. Vi vet hur du skrider fram snyggt i dina klackar. Läs mer »

Så väljer du rätt skor

Så väljer du rätt skor

Det är lätt hänt att man bara tänker på klänningen och glömmer bort hur viktiga brudskorna är. Förutom att du ska känna dig fin i dem ska du också kunna gå, stå och dansa hela dagen och halva natten. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

VINN IDUN Minerals

TRE personer (!) har chans att vinna IDUN Minerals OIL-INFUSED TINTED LIP ELIXIR (SPF 15) i alla färgerna. Till ett värde av 595 kr per kit. ...Tävla här

VINN IDUN Minerals

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet