Gifta sig som gravid
Av Fridah Jönsson

Att gifta sig som gravid

Ibland står stjärnorna i linje och två av livets största händelser inträffar samtidigt. Men orkar man med ett bröllop som gravid, hinner man planera som man vill – och vad händer med klänningen? Designern, butiksägaren och bruden i vecka 36 reder ut frågetecknen.

BETINA BRAENDGAARD är en av ägarna till danska klädmärket Lilly, som tillverkat och sålt brud­klänningar sedan 90-talet. Efter trettio år i branschen ser Betina ett mycket större klänningsutbud för gravida idag än när hon började.

- Om man ser tillbaka till 80-talet var det inte lika vanligt att man gifte sig gravid som det är idag, berättar hon. Då fanns det inte lika mycket att välja på och kvinnan var tvungen att passa klänningen, medan vi idag har speciella kollektioner för gravida som istället får klänningen att passa kvinnan.

Enligt Betina är önskemålen sam­ma från brudar som är gravida och de som inte är det: De vill ha en klänning som är både fin och bekväm. Däremot är det sistnämnda extra viktigt för den gravida, vilket Lilly tagit fasta på i sin design när det gäller allt från material till modell.

- Man kan ha chiffongklänningar eller olika former av spets, för det är viktigt att materialet är skönt att bära. En av våra bästsäljande Maternity-klänningar har axelband så man kän­ner sig fin men inte för naken, den har extra tyg över magen så man kan ha klänningen oavsett hur stor man hun­nit bli och man kan fortfarande bära bh under, vilket de allra flesta gravida brudar vill.

Som gravid kan det vara frestande att tänka att man bara kan köpa en vanlig brudklänning i en lite större storlek, men Betina förklarar att det ändå finns en poäng i att köpa en mammaklänning.

- Det som är bra med graviditets­kollektioner är att klänningen passar över både mage och byst. Om man tar en vanlig klänning i en eller två storlekar större än man brukar ha så passar den kanske över magen men blir ofta för stor i bysten, medan en graviditetsanpassad klänning i din vanliga storlek sitter bra överallt.

Med sin långa erfarenhet kan Lillys personal sina saker. Betina menar att vikten av att få hjälp av proffsen i en brudklänningsbutik istället för att köpa online är extra stor när man går i väntans tider, eftersom det då är ännu svårare att veta hur ens kropp kommer att förändras.

- Vi som jobbar med det här vet så mycket om olika faser av graviditeten, när vi tittar på en kroppstyp kan vi hitta exakt rätt storlek som anpas­sar sig efter hur bruden kommer att förändras. Vi kan välja en klänning 40 dagar före ett bröllop och ändå veta hur den sitter på den stora dagen.

"DET MESTA GÅR ATT LÖSA"

I Årjäng ligger Nordic Wedding Store, en outlet för bröllop- och festkläder dit kunderna vallfärdar från hela Sverige och Norge. Ägaren Angelica Morten­sen träffar ibland brudar som hunnit köpa sin klänning innan de blivit gravida och hon intygar att mycket går att lösa så länge man inte låser sig vid hur man tror att man kommer att se ut.

- En a-linjeformad klänning eller en prinsessmodell brukar kunna fungera, men en mermaid-modell kan vara lite svårare om inte tyget är stretchigt eftersom de är tighta hela vägen. Men det beror på hur magen ser ut, en del blir jättestora snabbt och på en del syns ingenting förrän sista månaderna. Vi hade en brud som berättade att hon var i vecka 30 och vi kunde inte alls se det! Så vi ger inga råd förrän bruden varit här och provat så man faktiskt kan se vad som passar istället för att gissa.

Angelica berättar att det skiljer sig mycket från brud till brud om man vill dölja magen eller ställa den i centrum.

- De flesta väljer en lång klän­ning, men det är 50-50 mellan de som inte vill att magen ska synas och de som vill framhäva den. Om man vill gömma den kan man till exempel välja en tyllklänning med hög midja eller större kjol på klänningen, och om man vill att den ska synas kan man satsa på en spetsklänning i stretchigt material. Sedan Angelica öppnade Nordic Wed­ding Store 2015 har hon samlat på sig ett antal knep när det gäller bröllop med gravida brudar, och hon ger ett specifikt designtips.

- Det kan vara bra att ha snörning på klänningen, då kan man anpassa storleken och om man känner att det börjar bli obekvämt framåt kvällen är det enkelt att släppa upp den lite. Om man inte gillar snörning brukar en del sömmerskor kunna lägga in en kil i tyget så att klänningen kan bli större i midjan. Mycket går att fixa!

"JAG FICK KOMBINERAD MÖHIPPA OCH BABYSHOWER"

En som vet allt om att gifta sig gravid är Jenny Riksén som var i vecka 36 på sitt bröllop i juni 2018.

- Vi tyckte att det skulle vara mysigt att gifta oss innan vår son kom och vi hade ett borgerligt bröllop. Vår närms­ta familj var med på vigseln och våra vänner samlades utanför rådhuset och skålade efter ceremonin, efter det hade vi ett mingel och sedan åkte vi till vår favoritrestaurang på Avenyn där vi åt en stor sharing-meny. Tanken var att vi skulle lägga det på en rimlig nivå, för när vi började planera på våren visste vi ju inte alls hur jag skulle må eller hur trött jag skulle vara, så det var vik­tigt för mig att släppa förväntningarna och inte tänka på hur jag skulle ha velat ha det om jag inte var gravid.Ganska kort efter förlovningen drog Jenny ut på klänningsjakt, vilket vi­sade sig vara ett svårt projekt.

- Att gå ut och leta klänning i värmebölja med svettiga, onda fötter var inte så roligt! Jag var ute flera gånger med mamma och tittade i allt från bröllopsbutiker till vanliga kedjor. Inget kändes helt klockrent för det är svårt att hitta något, när man är så pass gravid, som både känns festligt och sitter snyggt. Till slut beställde jag hem 20-30 olika klänningar från nätet i olika storlekar och började prova. Jag fastnade för en som kändes bröllopsfin, de övriga var mer gå-ut-klänningar men den här var lite "brudig" utan att vara tårtaktig. Jag köpte den ungefär en och en halv månad före bröllopet och valde den för att den var lite plisserad så att det fanns plats och utrymme kvar för att magen skulle växa.

En fundering hos många gravida brudar (och deras vänner) är vad som händer med möhippan. Drömmen om den galna tjejresan till Ibiza känns kan­ske inte lika aktuell i skenet av trötthet och en svullen kropp. Jennys kompisar löste det galant.

- Jag fick en kombinerad möhippa och babyshower, det var helt fantas­tiskt! På morgonen kom en av mina äldsta vänner och sa att vi skulle till hennes pappas båt i Göteborgs hamn. Sedan dök fler av mina närmsta vänner upp med en stor barnvagn full med en massa grejer och jag blev jätteförvånad för jag trodde inte att det skulle bli någonting! Vi tog båten ut till skärgården i Göteborg, badade och hade picknick och det var så mysigt, en kanondag!

Nervositet inför den stora dagen uppstår hos i princip alla som gifter sig, och det är lätt att tänka att det är extra skakigt hos den som dessutom är gravid. Men inte hos Jenny.

- Dagen blev verkligen så bra den kunde bli, det var så KUL att gifta sig! Det enda jag funderade på inför bröl­lopet var om jag inte skulle orka utan behöva lägga mig och sova, men i så fall hade jag bara fått ta en powernap, det hade ju inte varit det värsta som kunde hända. Det var det mindset jag hade i planeringen, att jag skulle göra det som kändes bäst för mig i stunden. Och man kan ju faktiskt gifta om sig hur många gånger som helst, vi kan ha en sådan här fest varje år om vi vill!

Jennys tre viktigaste tips till andra gravida brudar:

  • Var realistisk, din ork kan vara mindre än du tror. Jämför dig inte med andra eller med hur det hade varit om du inte var gravid, lyssna på vad du själv känner.
  • Låt någon annan ha hand om en nödväska åt dig med plat­ta skor, vattenflaska, snacks och kanske ett bekvämt ombyte om du vill ha det.
  • Ha allting klart på bröllops-dagen. Det är så lätt att tänka "det fixar jag på morgonen för det blir bättre då", men nej, det blir det inte!

 

Läs mer om gravidabrudar:

Ett bröllop, två kulturer.

Relaterade artiklar

Valerie Aflalo

Valerie Aflalo

Med en blandning av svensk design och fransk lyx känner man igen ett plagg designat av Valerie Aflalo. Valerie designar med kvinnokroppen i fokus, där varje plagg tillför det lilla extra i vardagen. Stilrena, feminina siluetter med inspiration från kvinnorna hon möter eller från platser hon själv be Läs mer »

Redo för fest!

Redo för fest!

Är du bjuden på bröllop men vet inte vad du ska ha på dig? Steg ett är att följa brudparets dresskod men efter det tycker vi att du ska utgå ifrån vad som passar din personlighet och självklart ha på dig något så du kan dansa utan begränsning på dansgolvet. Läs mer »

Bohemiskt brudmode

Bohemiskt brudmode

Enligt Wikipedia beskrivs bohemen ”ofta som sorglös, ansvarslös och som en person som tar dagen som den kommer”. Vilket är tvärtemot många blivande brudar som planerar sitt bröllop in i minsta detalj under ca 1,5 års tid. Men visst vore det lite härligt att våga släppa lite på kontrollen?  Läs mer »

Viktor&Rolf Mariage vår/sommar kollektion 2022

Viktor&Rolf Mariage vår/sommar kollektion 2022

Med Viktor&Rolf Mariage introducerade modekonstnärerna Viktor Horsting och Rolf Snoeren brudkläder med en modetwist. Den här säsongen firar de 5-årsjubileet för Mariage kollektionen – genom att lyfta fram dess moderna och glamorösa inställning till brudkläder med en twist.  Läs mer »

Blomstrande tider

Blomstrande tider

Nu går vi mot ljusare tider med förhoppning om blomstrande ängar, fågelkvitter och brudklänningar i pastell. Vi välkomnar våren och sommarens alla bröllop.  Läs mer »

Couture för alla kroppar

Couture för alla kroppar

Malena Ekström är en Svensk Couture-designer med en touch en touch av rock n roll som inte är rädd för att ta plats. Hennes plagg har synts på Linda Hallberg, Fredrik Robertsson, Felicia ”Fräulein Frauke” Bichard med mera samt i Vogue, på Grammy Awards i LA och på många svenska röda mattor som Elleg Läs mer »

Curvy collection 2022

Curvy collection 2022

En blandning av modern romantik och tidlös elegans, Sophia Tolli hyllar mångfald, femininitet och individualitet. Med visionen att få varje brud att känna sig självsäker och vacker på sin speciella dag, är varje Sophia Tolli brudklänning handgjord med kärlek och designad för att bli ihågkommen för a Läs mer »

Suzanne Neville Nova Collection 2022

Suzanne Neville Nova Collection 2022

Suzanne Neville Nova Collection 2022 är ett överflöd av ljus, textur och modern rörelse. Halsdetaljer, enkelt strukturerade kroppar, böljande ärmar och delade organza-kjolar. Klassiska silhuetter tänds med en ny energi. Kollektionen har en luft av lugn och fräschör när tradition möter modernt i ett  Läs mer »

The little white dress

The little white dress

"Den lilla svarta" har nog de flesta kvinnor i sin garderob och nu har "den lilla vita" blivit populär till bröllop. Många brudar väljer att ha en klassisk lång brudklänning till själva vigseln/ceremonin för att sedan byta om till en kortare, mer dansant variant, till själva bröllopsfesten. Här komm Läs mer »

ADELE

ADELE

Christie Nicole Bridal, som ursprungligen specialiserat sig på skräddarsydda klänningar, har skapat "Adele", en samling dramatiska, edgy och eteriska plagg som brudar drömmer om att bära. Varje design är ett flöde av Christies känslor och representerar allt hon är som person och varumärke.  Läs mer »

Bröllopsgästen i fokus

Bröllopsgästen i fokus

Ingen gäst bör stå still på bröllopets dansgolv. Låt er svepas med av musikens toner och slå era klackar i taket.  Läs mer »

SAVE THE DATE

SAVE THE DATE

Alla i hela Sverige kan tävla om att vinna tävlingen Allt om Bröllops Omslagbrud 2022. Ladda upp en bild på vår sajt och bli en av 3 lyckliga vinnare som bjuds in till Stockholm, den 25 mars, där blir du stylad av ett helt team. Hårstylister från Rapunzel of Sweden och make-up artister från Face Sto Läs mer »

Brud i de fyra årstiderna

Brud i de fyra årstiderna

Vi vill gärna slå ett slag för att gifta sig året om. Ett vackert vinterbröllop med krispig snö under fötterna fullt med levande ljus, ett friskt höstbröllop med toner av trädens vackra löv. Varför inte ett bröllop i vår när solen börjar värma och fjärilarna tittar fram eller ett idylliskt sommarbrö Läs mer »

Lisa Anckarman visar brudmode

Lisa Anckarman visar brudmode

Sensuell, ljuv och lekfull. Influensen och Youtube stjärnan visar brudmode. I år ska Lisa gifta sig med sin kärlek Henrik och vi får följa Lisa fram till altaret. Här är del ett av modet och i Allt om Bröllops utgåva nummer 1, 2022, kommer del två.  Läs mer »

Ida Sjöstedt

Ida Sjöstedt

Ida Sjöstedt är en svensk designer som skapar brudklänningar i en lekfull och feminin stil. När Ida startade sitt märke i Stockholm för tjugo år sedan, sågs hon som en främmande fågel på den svenska mode-scenen, som då främst präglades av minimalism och vardagskläder. Numera gör hon fyra kollektione Läs mer »

Margaux Dietz visar brudklänningar

Margaux Dietz visar brudklänningar

Vi fotograferade influenser stjärnan Margaux Dietz en solig dag ute på Lejondals slott. Med ett härligt team skapade vi ett lekfullt brudmode med inspiration ifrån Marie Antoinette. Läs mer »

Bride to be

Bride to be

Bröllopsdagens morgon. En stund att landa i dig själv. Fjärilar i magen, nervositet och ett bubblande lyckorus. Dagen du väntat på är äntligen här.  Läs mer »

Brudkollektion för den moderna bruden

Brudkollektion för den moderna bruden

Christopher Kane är en skotskfödd designer som skapat en brudkollektion för den moderna bruden. Han är känd för att leka med olika material så som skinn, plast och dragkedjor. Läs mer »

Vinnarna av Omslagsbrud 2021 visar brudmode

Vinnarna av Omslagsbrud 2021 visar brudmode

Vi presenterar stolt årets tre vinnare av Allt om Bröllops stora digitala tävling, Omslagsbrud 2021, Susanne Nilsson, Louise Ekroth och Sandra Cederholm. Det blev en heldag fotograferandes framför Maria Wideman kamera på vackra Van der Nootska Palatset i Stockholm Läs mer »

Bröllopsbutik rånad

Bröllopsbutik rånad

Brudklänningar för miljonbelopp stals i från Ivory & Grace i Mölndal. Under lördagsmorgonen larmades polisen om ett stort inbrott i bröllopsbutiken på Metangatan. Ägaren Erene Perryson möttes av glassplitter och insåg snabbt att hundratals bröllopsklänningar blivit stulna. Läs mer »

Fyra tips på brudklänningsbutiker

Fyra tips på brudklänningsbutiker

Att prova ut sin brudklänning är inte alltid lätt men med hjälp av proffs blir det till en rolig och minnesvärd upplevelse. Här kommer fyra tips på brudklänningsleverantörer som kan hjälpa er hitta er drömbrudklänning.  Läs mer »

Kunglig elegans

Kunglig elegans

Vad vore inte en dag på slottet? Glittrande tiaror med långa dramatiska släp. More is more. Inget för den blyga utan låt dig själv ta plats som en riktig prinsessa på din bröllopsdag.  Läs mer »

Monique Lhuillier Bridal collection fall 2021

Monique Lhuillier Bridal collection fall 2021

Monique Lhuillier brudkollektion för hösten 2021 är kunglig och tidlös med en överflöd för att omfamna kärlek och liv! Hennes design fångar essensen av sofistikerad lyx genom att provocera femininitet, lockelse och glamour som har gjort henne känd i designvärlden. Läs mer »

Angelica Blick visar brudmode

Angelica Blick visar brudmode

Hon är en av Sveriges största influencers och redan vid starten av sitt bloggande 2009 hamnade hon snabbt i rampljuset. För Allt om Bröllop visar hon brudmode med bohemiska inslag. Läs mer »

Ida Sjöstedt exklusiv för NA-KD

Ida Sjöstedt exklusiv för NA-KD

Designern Ida Sjöstedt återvänder med en andra kollektion, exklusiv för NA-KD. Med en fascination för skönhet och en passion för känsliga material har hon designat ett urval av klänningar i transparenta tyger som spets, tyll och chiffong.  Läs mer »

Newbie lanserar en bröllopskollektion för både vuxna och barn

Newbie lanserar en bröllopskollektion för både vuxna och barn

Den 2 mars 2021 släpper Newbie för första gången en bröllopskollektion – Newbie Dreamy Wedding.  Läs mer »

ELLE International Bridal Awards 2020

ELLE International Bridal Awards 2020

Juryn i den fjärde upplagan av ELLE International Bridal Awards har delat ut priserna till de vinnande företagen under gårdagens ceremoni som sändes på Valmont Barcelona Bridal Fashion Week Digital Experience-plattform.  Läs mer »

Sustainable Bride

Sustainable Bride

Satsa på plagg som funkar lika bra efter vigseln, ett par kaxigt vita shorts med blazer där shortsen blir ett givet plagg i sommargarderoben. Eller varför inte en jumpsuit som passar lika bra till vardag som fest. En äkta fashionista bortser från gräddbakelseplagg och kör en minimalistiskt snygg sti Läs mer »

Beach Bride

Beach Bride

Bli en strandbrud med stjärnglans. Spännande och sensuell. Skapa en look med dramatiska skärningar och sensuell 30-tals glamour och blanda vintage med årets mode. Inspireras av vårt mode och skapa din egen beach bride.  Läs mer »

En midsommarnattsdröm

En midsommarnattsdröm

Skira material, spetsar och spännande linjer är rätt för dig som söker en flärd av boho-romantik på bröllopsdagen. Vi har valt ut några favoriter att inspireras av.  Läs mer »

Hollywood Wedding Glamour

Hollywood Wedding Glamour

För den trendmedvetna bruden finns det många spännande skärningar och voluminösa vackra brudklänningsmaterial. Här visar välkända bloggaren Emelie Walles upp några av redaktionens favoriter från röda mattan som passar en bridefashionista.  Läs mer »

Öken Glamour

Öken Glamour

Superfeminin och romantisk brudlook i varma toner av guld och rosa, med egenplockade kvistar och en doft av sand.  Läs mer »

Hippie Chick Wedding

Hippie Chick Wedding

Säsongens coolaste bröllopstema är definitivt hippielooken i sann 70-tals anda. Spetsa bröllopet ett par decibel och boka en retro vespa, istället för en sedvanlig limousine som åkdon. Läs mer »

Prinsessa på vift - Romantik och dramatik

Prinsessa på vift - Romantik och dramatik

Brudklänningar att hänföras och inspireras av. Med inspiration hämtad från filmens värld med dramatiska former som ger uttryck för din personlighet. Våga vara den du är och vill vara. Läs mer »

En studie i vitt

En studie i vitt

Bred ut dig på din dag med en imponerande kjolvidd i skinande vitt. Låt tyll och spets få visa vad de går för- Störst går först! Läs mer »

Brudklänningar - the look 2020

Brudklänningar - the look 2020

Här är årets look för bruden 2020  Läs mer »

Brudklänningar för varje smak och figur

Brudklänningar för varje smak och figur

Alla ser vi olika ut och har olika smak och behov. Kort, lång, kurvig eller gravid? Här kommer tips på brudklänningar för just dig.  Läs mer »

Tylldrömmar och Romantik

Tylldrömmar och Romantik

Skira mjuka spetsar, frasiga sidentyger och applikationer. Spänannde tyger och struktur. Välj en stil som passar dig. Våga ta ut svängarna! Läs mer »

Vintage Wedding

Vintage Wedding

Bröllop med vintagelook. Hyr en lokal och inred tillsammans med era vänner. Blanda gammalt, lånat och nytt. Gör planeringen till en fest. Läs mer »

Romantiska Capri

Romantiska Capri

Kärlek och dramatik på vackra Capri. En plats som osar romantik och som gjord för ett bröllop eller smekmånad.  Läs mer »

Spets For Ever

Spets For Ever

En tuff brud i spetsförpackning – klassiska spetsar stylas med bohemiska hårband, uppsatta flätor och en avskalad makeup i guldiga toner. Läs mer »

Romantic elegance

Romantic elegance

Aldrig har det väl varit mer aktuellt med att ordna ett bröllop själva, i en lada någonstans i Sverige. Det går absolut att skapa ett underbart vackert romantiskt och elegant bröllop i dessa tider.  Läs mer »

7 tips i jakten på brudklänningen – från vår bloggare Sara

7 tips i jakten på brudklänningen – från vår bloggare Sara

För Sara blev det femte gången gillt. Men nu hänger klänningen äntligen och väntar till den stora dagen den 22 augusti! Läs mer »

Bröllopskollektion från IVY&OAK

Bröllopskollektion från IVY&OAK

Tillsammans med sommarkollektionen lanserar IVY&OAK även bröllopsplagg denna säsong. Skira vackra klänningar i feminina klassiska snitt och material. Läs mer »

Finn din inre Bella Donna – med By Malinas Bridal 2020 collection!

Finn din inre Bella Donna – med By Malinas Bridal 2020 collection!

Nu släpper By Malina Bridal sin kollektion för 2020 – Bella Donna. Med Italiens kust och romantik som grund har den detaljrika kollektionen inspirerats av varma, ljusa toner från stenhus och solnedgångar. Läs mer »

Stylingtips & Bröllopstrender

Stylingtips & Bröllopstrender

Allt om Bröllop har talat med stylisten och bröllopsplaneraren Amanda Koskela som berättar om nya stylingtjänsten hos Zalando – samt ger oss några av årets bröllopstrender! Läs mer »

Handplockade material och fina detaljer

Handplockade material och fina detaljer

Under året släppte Ellos sin första kollektion med brudklänningar. Här kan bruden med lite mindre budget hitta både smakfulla klassiker och mer moderna plagg! Läs mer »

Drömmen som kläddesigner blev sann

Drömmen som kläddesigner blev sann

Frida Jonsvens som designar klänningar till många av Sveriges kändisar tillhör just nu en av landets mest spännande designers. Hennes vackra och spännande kreationer ser man ofta i TV-rutan och dom sticker ut. – Många designers har minimalistiska klänningar men jag gör tvärtom, jag tycker att vi be Läs mer »

Till minne av Karl Lagerfeld – brudklänningar genom tiderna

Till minne av Karl Lagerfeld – brudklänningar genom tiderna

Modeskaparen Karl Lagerfeld har nu tagit sitt sista andetag. I årtionden har han skapat magiska bröllopskreationer för modehuset Chanel och vi bjuder här på en tillbakablick på åren som gått.  Läs mer »

Klänningsakuten – när olyckan slår till

Klänningsakuten – när olyckan slår till

Fotografering i det fria, rödvin till middagen och barfotadans framåt småtimmarna kan lätt resultera i en missprydande fläck. Men oroa dig inte, här är knepen som hjälper dig ur knipan. Läs mer »

Vårda din brudklänning

Vårda din brudklänning

Kanske vill du att din egen klänning ska gå i arv, säljas second hand eller spara som ett minne? En brudklänning är ofta skör, men om du vårdar den på rätt sätt kommer den att hålla och utgöra ett minne för livet. Läs mer »

Bubbleroom startar bröllopsbutik

Bubbleroom startar bröllopsbutik

Bubblerooms wedding-guide -allt du behöver inför bröllopet.  Läs mer »

Hållbar look i begagnad bröllopsklänning

Hållbar look i begagnad bröllopsklänning

För dig som inte är helt säker på exakt vilken klänning du letar efter och inte behöver en specifik designer eller ett helt nytt plagg – välj bland ett utbud av begagnade bröllopsklänningar. Besök Clarion Hotel Amaranten den 2 mars! Läs mer »

5 heta brudtrender genom tiderna

5 heta brudtrender genom tiderna

Bruddesignerna har sneglat på brudmodet genom tiderna och plockat russinen ur kakan. Här är 5 trender som vi faktiskt sett förut. Läs mer »

Vera Wang brudkollektion hösten 2019

Vera Wang brudkollektion hösten 2019

I sin nya kollektion inspireras Vera Wang av den franska kungen Louis XIV, även kallad solkungen. Hon menar att han var den första moderockstjärnan som någonsin levt. I höstens kollektion ser vi en fortsättning på vårens couture-liknande klänningar med en känsla för storhet och rikedom i spets och t Läs mer »

Svenska märket Abby Waits ger sig ut på turné

Svenska märket Abby Waits ger sig ut på turné

Abby Waits klänningar är lätta, följsamma och skapta i noggrant utvalda tyger och spetsar. Nu ger dem sig ut på Abby Waits on Tour där du kan testa 2019 års kollektion VIVID SKY och skissa på din drömklänning med skaparen och designern Louice Hedin.  Läs mer »

Trendspaning: Fjäderlätta klänningar

Trendspaning: Fjäderlätta klänningar

Catwalken fylls av många olika iögonfallande detaljer just nu, men en av de stora trenderna som återkommit hos designerna är fjädrar. De kommer i alla dess former och mängder, från detaljer på ärmen till heltäckande klänningar. Våga stå ut och säg ja i en fjäderlätt klänning! Läs mer »

Vera Wang – konst i bröllopsform

Vera Wang – konst i bröllopsform

Vera Wangs 2019 års vårkollektion är rena rama konstutställningen. Klänningar i klassisk vit och ivory byts ut till nude med detaljer i regnbågens alla färger.  Läs mer »

Klänningsfrossa för tärnorna

Klänningsfrossa för tärnorna

Val av tärnklänningar – mixat eller matchat, kort- eller långklänning, i färgskala eller inte? Valen är många och här är ett axplock av klänningar för alla typer av plånböcker! Läs mer »

Viktoria Chan – nytt märke i bröllopsvärlden

Viktoria Chan – nytt märke i bröllopsvärlden

Klädmärket Viktoria Chan ger sig in på brudmarknaden och kommer att hålla en ”Trunk show” med sin nya bröllopslinje den 24-29 april i Stockholm. Ta chansen att få personlig konsultation av Viktoria och testa de 30 brudklänningar som kommer att finnas på plats.  Läs mer »

H M satsar på bröllopskollektion

H M satsar på bröllopskollektion

Nu ska Hennes & Mauritz ge sig in i bröllopsbranschen på allvar och släpper en ny kollektion endast på nätet  Läs mer »

10 saker att tänka på innan du väljer brudklänning

10 saker att tänka på innan du väljer brudklänning

När det är dags för troligen det roligaste under hela bröllopsplaneringen kan det vara skönt vara förberedd. Här har vi samlat 10 tips som kan vara bra att tänka på innan du ger dig ut i djungeln av bröllopsklänningar.  Läs mer »

Plånboksvänlig Bohem-lyx

Plånboksvänlig Bohem-lyx

Petra Tungården designar en bröllopskollektion för Nelly.com Läs mer »

Allt om Bröllop på Capri

Allt om Bröllop på Capri

Behind the scen när Allt om Bröllop plåtar ett superfint mode för utgåva nr 1 & 2 2018 av Allt om Bröllop på magiska ön Capri, Italien. Tjuvkika lite redan nu. Resten finns i tidningen, nr 1 ligger ute redan nu  Läs mer »

7 moderna material

7 moderna material

Du ska inte bara välja klänningsmodell utan även vilket material den ska vara tillverkad av. Vi ger dig en snabb guide i materialdjungeln. Läs mer »

4 sätt att blända gästerna

4 sätt att blända gästerna

Midja, längd, rygg och ringning – det finns många val och varianter av brudklänningar. Här är 4 sätt att blända gästerna. Läs mer »

Vanliga frågor om att välja brudklänning

Vanliga frågor om att välja brudklänning

Är det dags att välja klänning? Här är de 10 vanligaste frågorna som dyker upp när det är dags att välja brudklänning.  Läs mer »

8 glamourösa brudfavoriter

8 glamourösa brudfavoriter

Såhär förvandlar du en kort brudklänning till en läcker röda mattan-favorit! Välj rätt accessoarer för en personlig brudlook.  Läs mer »

Utvalda favoriter

Utvalda favoriter

Visst går det att fynda både klänningar och accessoarer. Här är några favoriter i svalt pastelliga toner för den moderna bruden och hennes tärna. Läs mer »

Trendspaning 2016

Trendspaning 2016

Är du en sann fashionista? Vill du ha koll på trenderna? Så här kommer några av våra favoriter  Läs mer »

Prinsessan Sofia valde Ida Sjöstedt

Prinsessan Sofia valde Ida Sjöstedt

Ida Sjöstedt designade Prinsessan Sofias brudklänning. I en exklusiv intervju med Allt om Bröllop säger Ida Sjöstedt att ”mina klänningar ska vara ögongodis".  Läs mer »

Omslagsplåtningen - bakom kulisserna!

Omslagsplåtningen - bakom kulisserna!

Se hur det gick till när våra vinnare av tävlingen Årets omslagsbrud 2015 hamnade på Allt om Bröllops omslag. Tanja, Madalena och Emma stylades i brudklänningar och fotograferades i vår studio.  Läs mer »

5 Asymmetriska

5 Asymmetriska

Brudklänning med eller utan axelband? Kan du inte välja, gå på den asymmetriska kompromissen. Allt om Bröllop listar några favoriter.  Läs mer »

Maskulint feminint

Maskulint feminint

Den här säsongen är kostymen till henne hetare än någonsin och balansen mellan kvinnligt och manligt är elegant hårfin. Satsa på superfeminina accessoarer och smink till en maskulin klädsel för en fantastisk brudstil med sylvass trendkänsla.  Läs mer »

4 klänningar 4 stilar

4 klänningar 4 stilar

Årets brudtrender bjuder på flera olika snitt och stilar. Vi har handplockat klänningarna med det lilla extra. Bara för dig. Läs mer »

Urringningens utveckling

Urringningens utveckling

Fyrtiotalets uppstramade hals, åttiotalets nerhasade ringning över axlarna eller den axelbandslösa megahiten från 2000-talet? Oavsett vilken urringning du föredrar har 2014 års brudmode något för dig. Läs mer »

Fransk brudcouture i Göteborg

Fransk brudcouture i Göteborg

Zetterbergs vackra kreationer - och matchande håraccessoarer och skärp - finns nu enkelt tillgängliga i centrala Göteborg! Läs mer »

Så fyndar du vintageklänningen

Så fyndar du vintageklänningen

Vem har sagt att du behöver vara klädd i en nyproduktion på din stora dag? Vi har rotat i gömmorna och vaskat fram flera härliga och klimatsmarta secondhandbutiker där du kan fynda din brudklänning. Läs mer »

Snörning eller knäppning?

Snörning eller knäppning?

Dags att köpa brudklänning? Valen är många, och en vanlig fråga är om du vill ha snörning eller dragkedja i ryggen. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen. Här guidar vi dig rätt efter just dina förutsättningar. Läs mer »

Svart på bröllop?

Svart på bröllop?

Förr var svart på bröllop helt oacceptabelt eftersom färgen förknippades med sorg. I dag har svart blivit ett allt vanligare bröllopstema och brudar med svarta kläder eller accessoarer bryter nu friskt mot gamla traditioner. Läs mer »

Hon ger klänningar en andra chans

Hon ger klänningar en andra chans

Sveriges vintageprinsessa Elsa Billgren vurmar för brudklänningar. Vi träffade Elsa i hennes studio i Stockholm för att prata om vintagepassioner och om alla klänningar som hon samlar på. Läs mer »

Brudmodets historia - 1900-talets trender

Brudmodets historia - 1900-talets trender

En snabb guide till brudmodet genom ett århundrade av krigsdrabbade tider, lyxiga sagobröllop och barfota hippiebrudar. Vi tar er från det dekadenta 20-talets la Garconnes via Jackie Kennedys pastellfärgade miniklänning, de enorma puffärmarnas 80-tal till Hollywoodglamourens ständiga återkomst. Läs mer »

Material - vad är vad?

Material - vad är vad?

Satin och siden, chiffong eller organza. Du ska inte bara välja klänningsmodell utan även vilket material den ska vara tillverkad av. Vilket tyg är fördelaktigt när du eftersträvar volym och är det så stor skillnad på äkta vara och syntet? Vi ger dig en snabb guide i materialdjungeln. Läs mer »

Figurguiden

Figurguiden

På bröllopsdagen ska du verkligen skina. Se till att välja en klänning som passar dig och din kroppsform. Här har vi några riktigt bra tips som du bör ha i åtanke när du besöker mässan Bröllopsfeber och inspireras av alla klänningar där.  Läs mer »

Välj rätt skärning på din brudklänning

Välj rätt skärning på din brudklänning

Jakten på den perfekta brudklänningen kan vara krävande. En bra start är att fundera över vilken skärning och längd du vill ha. Välj utifrån din personliga smak, kroppsform och stil – vi guidar dig genom sex klassiska snitt!  Läs mer »

Så hittar du klänningen

Så hittar du klänningen

Utbudet av brudklänningar är enormt. Det finns massor av olika modeller, olika stilar och framförallt olika prisklasser. Det är inte lätt att hitta rätt i klänningsdjungeln, men vi på Allt om Bröllop hjälper dig att välja rätt brudklänning. Läs mer »

Maräng eller fodral?

Maräng eller fodral?

Att välja modell på sin brudklänning kan vara precis lika självklart som det är oklart. Kort eller lång, bar eller påklädd men också – voluminös maräng eller tight fodral. Ja, vad ska man egentligen välja?  Läs mer »

Drömklänningar för vintageälskaren

Drömklänningar för vintageälskaren

Den brittiska butiken Heavenly Vintage handplockar gamla brudklänningar från hela världen, restaurerar dem omsorgsfullt till sitt forna skick och låter sedan lyckliga brudar hitta sina favoriter. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

VINN THE BRONZING COLLECTION FRÅN ARTDECO- VÄRDE 1 240 KR

Inspirationen för årets bronzing-kollektion tar oss till den italienska staden Ostuni och ett familjeföretag beläget mitt i Città Bianca, där handgjorda och unika keramik- och terrakottaföremål har p....Tävla här

VINN THE BRONZING COLLECTION FRÅN ARTDECO- VÄRDE 1 240 KR

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Matina Ekman
Matina Ekman

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet