Flora_Binderi
Av: Jacqueline Rova Foto: Olivia Flodén

En blomstrande hållbar affär

Rebeccas hobby blomstrade, bokstavligen talat, och blev till ett företag i mars 2020 precis när pandemin slog till. Hållbarhet, helhet och lokalt är Rebeccas tre ledord. Utan regler skapar hon med kreativitet, passion och med stor vördnad om miljön.

 

Rebecca Bromander har alltid haft ett brinnande intresse för blommor och odling och är uppvuxen med att hennes mormor och morfar är självförsörjande. Hållbart tänkande är självklart i Rebeccas hjärta, som även tar sig i uttryck i hennes arbete som florist. Hon arbetar enbart efter säsong och cirkulär ekonomi. Rebeccas tre ledord är hållbart, helhet och lokalt.

-  Jag arbetar med blommor efter säsong, blommorna som inte blir till buketter torkas och om blommor går av återanvänder jag blommorna i mina hårsmycken. Jag brukar alltid försöka få mina brudpar att öppna upp sig och se till helheten med blommorna till bröllopet. Att istället för att skapa en brudbukett utifrån en specifik inspirations bild eller specifika blommor vidga perspektivet till att utgå från säsongens paletter och färgtoner. Det gynnar även prisbilden att välja blommor efter säsong. Alla blommor jag arbetar med handlar jag så lokalt som möjligt eller så plockar jag blommorna ur min egen odling.

Flora Binderi, Fotoliv-6_webb

Rebecca är utbildad inom odling.

Flora Binderi, Fotoliv-12_webb

Hållbarhet har varit viktigt i flera generationer i Rebeccas familj.

En gåva som blir till ett fint minne för livet.

Rebeccas hårsmycken har blivit en succé och är en populär gåva för bruden att ge till sina tärnor i present.

- Eftersom jag inte följer några regler när jag skapar så provar jag och testar mig fram. Då jag märkt att hårsmycken i plast är väldigt populärt prövade jag att skapa ett hårsmycke ur ett hållbart perspektiv med mina torkade blommor vilket uppmärksammades mycket på mina sociala medier. Eftersom jag endast skapar dem efter beställning blir varje hårsmycke unikt, vilket är väldigt fint att matcha med sin brudbukett.

En vanlig eukalyptus blir oftast till något annat.

Att sprida sin kunskap om hållbarhet gör hon inte bara via workshops, sin hemsida eller sina sociala medier utan hon delar även med sig till alla sina brudpar rätt verktyg, för att de ska kunna göra de bästa valen utifrån sin vision och budget.

- Jag försöker få brudparen att släppa kontrollen och istället vara en del i skapandeprocessen där vi delar nya tankar och ideér. Då många brudpar inte vet vad blommor kostar eller ens vad det finns för olika valmöjligheter i kvalité så öppnar jag alltid upp till diskussion så brudparen förstår vad det är de betalar för. En vanlig eukalyptus, som är så otroligt populärt på bröllop, blir oftast till något annat efter att vi pratat.

Flora Binderi, Fotoliv-10_webb

Blommorna försöker hon handl så lokalt som möjligt eller plockar från sig egna odling.

Flora Binderi, Fotoliv-5_webb

Flora Binderi arbetar utifrån sitt eget kök och gör endast ett bröllop per helg då hon vill ge all sitt fokus och engagemang till ett brudpar åt gången.

 

Flora Binderi, Fotoliv-14_webb

 

Läs mer om Flora Binderi på My Wedding Planner!


Relaterade artiklar

Ljuvliga blommor

Ljuvliga blommor

Madelene Ny driver Ljuvliga blommor och event och var den som skapade blomsterkreationerna till Allt om bröllops stora tävling Omslagsbrud 2022. Här berättar Madelene hur hon gick till väga samt ger tips till blivande brudpar i valet av blommor till bröllopet. Läs mer »

4 tips i valet av blommor

4 tips i valet av blommor

Sandra Nyman är floristen som inte låter hennes allergi mot blommor stoppa henne. För Allt om Bröllop delar hon med sig av sina bästa tips i valet av blommor till bröllopet.  Läs mer »

Tre brudbuketter att inspireras av

Tre brudbuketter att inspireras av

Till Allt om Bröllops stora modefotografering för tävlingen Omslagsbrud 2021 skapades de vackra brudbuketterna av elever som läser Florist steg 2 på Floristutbildarna. Här berättar eleverna hur de gick till väga.  Läs mer »

Blommornas formspråk

Blommornas formspråk

Skapa balans! Smickra figuren genom att välja en bukett som verkligen framhäver klänningen.  Läs mer »

10 måsten i brudbuketten

10 måsten i brudbuketten

Valet av blommor till brudbuketten är för många nästan lika viktigt som val av klänning eller ring. Här har vi samlat 10 olika typer av blommor som vi på redaktionen älskar att se i buketten. Vilken är din favorit? Läs mer »

Välj dina blommor efter säsong

Välj dina blommor efter säsong

Idag går det faktiskt att få tag på i stort sett alla blommor året runt. Men det är fint att ta fasta på våra årstider och det finns dessutom en och annan krona att spara på att göra just det.  Läs mer »

5 enkla steg till drömbuketten

5 enkla steg till drömbuketten

Din brudbukett är den ultimata brudaccessoaren som har i uppgift att framhäva din klänning,dina former och ditt stilval. Så välj med omsorg. Här är bukettknepen som får dig att glänsa.  Läs mer »

Förgyll med blommor

Förgyll med blommor

Underskatta inte era bröllopsblommor. De kan påverka allt från brudens framtoning till känslan i festlokalen. Läs mer »

Välj säsongens blommor

Välj säsongens blommor

Vilken tid på året ni gifter er påverkar säkert stilen på ert bröllop. För att få en helhetskänsla och spara på budgeten kan ni välja blomsorter som är i säsong just då. Läs mer »

3 vanliga bukettformer

3 vanliga bukettformer

I dag kan brudbuketten anta alla möjliga former och färger, men det finns fortfarande klassiker som alltid fungerar. Rundbunden, spretig eller droppformad? Inspireras av tre vanligt förekommande bukettmodeller. Läs mer »

Blommor för allergiker

Blommor för allergiker

När våren nalkas njuter de flesta av grönskan men långt ifrån alla. Som allergiker kan även bröllopsdekoren utgöra ett problem då risken för allergiska reaktioner är stor. Här kommer ett blommande tips som garanterat är allergivänligt. Läs mer »

Färgval - det betyder blomman

Färgval - det betyder blomman

Färgvalet i brudbuketten styrs idag oftast av brudklänningen, smink, accessoarer och andra arrangemang. Men färgen på blommorna har också enligt gammal tradition olika betydelser, vilket ni kan ta hänsyn till vid val av blommorna. Läs mer »

Så hittar ni floristen

Så hittar ni floristen

Det är viktigt att hitta en florist som ni litar på och trivs med inför er stora dag. Vi vet vad ni ska tänka på i jakten efter den perfekta blomsterhandlaren. Läs mer »

Vilken ros passar dig?

Vilken ros passar dig?

Ros som ros? Inte alls. Vi presenterar tio olika rosor för tio olika teman och tillfällen. Läs mer »

4 buketter 4 stilar

4 buketter 4 stilar

Lekfull, vild eller traditionell? Inspireras av brudbuketterna och välj den som passar just dig och ert bröllopstema! Läs mer »

Floristens bästa tips

Floristens bästa tips

Det är inte alltid lätt att planera för bröllopsblommorna. Därför har vi tagit hjälp av Blombyrån Nyfiken Grön för att besvara de vanligaste frågorna. Läs mer »

Så väljer du brudbukett

Så väljer du brudbukett

Det kan kännas som en djungel där ute, men misströsta inte. Här är sakerna du ska tänka på för att hitta rätt brudbukett för just dig. Läs mer »

Bukett efter kroppstyp

Bukett efter kroppstyp

Brudbuketten är en viktig detalj. Förutom att den helst ska matcha det övriga bröllopstemat, är det bra om den passar din kroppsstorlek. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

VINN IDUN Minerals

TRE personer (!) har chans att vinna IDUN Minerals OIL-INFUSED TINTED LIP ELIXIR (SPF 15) i alla färgerna. Till ett värde av 595 kr per kit. ...Tävla här

VINN IDUN Minerals

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet