Ljuvliga blommor
Av Jacqueline Rova Foto Alina Berkovskaia

Ljuvliga blommor

Madelene Ny driver Ljuvliga blommor och event och var den som skapade blomsterkreationerna till Allt om bröllops stora tävling Omslagsbrud 2022. Här berättar Madelene hur hon gick till väga samt ger tips till blivande brudpar i valet av blommor till bröllopet.

Berätta om hur det var att skapa blommor till omslagsbrud 2022?

Jag ville få blommorna att återspeglas och passa in i lokalerna på Norra Latin då det är otroliga lokaler med gammal anda som kräver lite eftertanke. Att ställa rätt blomsterdekoration på rätt plats vid bröllop är avgörande för hur stämningen upplevs. Tillslut så kom vi fram till att stora pampiga urnor skulle passa perfekt i Norra Latins stora lokaler, I dem så använde vi Delphinium, Avalanche rosor i två nyanser en sort som heter peach och en som heter Dorchester, även tistlar för att få in mera av det blåa samt vita prärieklockor och vita fresior Det var otroligt roligt att få göra dessa blomsterarrangemang och se hur lokalen verkligen lyftes.

165A9112 (2)_webb

Droppformad VS Vild bukett

Skillnaden mellan de två brudbuketterna, förutom själva formen, är att den ena är en så kallad handbunden brudbukett där den andra är en brudbukett i hållare. När man gör droppformade buketter görs de i hållare för att få till formen, alla blommor sitter då också i blöt oasis så de får

tillgång till vatten under hela tiden. Den är även lite mera kompakt och inte lika vild och spretig som den andra. Den droppformade buketten är lite mera arbetad och kräver mera tid att skapa. Den vildare buketten är något vi sett under en tid och ger en mer avslappnad känsla en den droppformade buketten.

165A9169 (2)_webb

Trender 2022

Brudpar vågar sig på mera färger. Vi ser fortfarande en hel del puder rosa och ljusrosa i buketterna men även persikofärgat, gult, ljuslila och liknande pastellfärger. Större arrangemang och bordsdekorationer. Jag tror att mixade pastellfärger kommer slå stort 2023, att man vågar sticka ut och ha en brudbukett som ser ut som en godispåse, även droppformade och mera arbetade buketter tror jag vi kommer få se mera av. Jag tror även att små vaser med enstaka blommor byts ut mot buketter i vackra vaser eller ett fång med utslagna rosor i glasvaser som är tidlöst och vackert.

image00007 (1)_webb

Ge floristen fria händer

Jag brukar alltid fråga vad brudparet har för färgtema samt vilken typ av bukett de tänkt och utefter deras önskemål frågar jag alltid om jag får fria händer till val av blommor. Om floristen kan välja fritt inom färgskalorna och inte är låst till en specifik blomsort kan man komma ner i pris. Vill brudparet absolut ha specifika blommor och de måste beställas blir det dyrare. När det kommer till övriga dekorationer på bröllopet ser jag gärna att blommorna kan ha fler användningsområden, exempelvis om brudparet har blommor i altargången kan de flytta med blommorna in på borden och vips så har ni dekorerat på två ställen till priset av ett. Blommor gör otroligt mycket för känslan på bröllopet och det behöver inte bli hutlöst dyrt med lite planering. Anpassa blommor efter säsong Att anpassa blommor efter säsong är smart och ekonomiskt då floristen kan välja blommor som gör att brudparet antingen kommer ner i pris alternativt får mera blommor för pengarna. Våga lita på floristen och låt oss göra det vi är bäst på.

IMG_20200711_204106_719 (1)_webbFoto Privat.

Madelene Ny driver Ljuvliga blommor & event. Madelene har arbetat som florist i över 12 år och brinner för bröllopsbinderier. Hon är svag för pastellfärger i alla dess slag och om hon får välja helt fritt är aprikos och ljusblått en klar favorit. I och med alla hennes år i branschen så är hon bred i sitt sätt att jobba vilket är roligt att få göra i varierade färger och former på brudbinderier. Se mer på Ljuvligablommor.com och instagram @Ljuvligablommorochevent

Relaterade artiklar

4 tips i valet av blommor

4 tips i valet av blommor

Sandra Nyman är floristen som inte låter hennes allergi mot blommor stoppa henne. För Allt om Bröllop delar hon med sig av sina bästa tips i valet av blommor till bröllopet.  Läs mer »

Tre brudbuketter att inspireras av

Tre brudbuketter att inspireras av

Till Allt om Bröllops stora modefotografering för tävlingen Omslagsbrud 2021 skapades de vackra brudbuketterna av elever som läser Florist steg 2 på Floristutbildarna. Här berättar eleverna hur de gick till väga.  Läs mer »

En blomstrande hållbar affär

En blomstrande hållbar affär

Rebeccas hobby blomstrade, bokstavligen talat, och blev till ett företag i mars 2020 precis när pandemin slog till. Hållbarhet, helhet och lokalt är Rebeccas tre ledord. Utan regler skapar hon med kreativitet, passion och med stor vördnad om miljön.  Läs mer »

Blommornas formspråk

Blommornas formspråk

Skapa balans! Smickra figuren genom att välja en bukett som verkligen framhäver klänningen.  Läs mer »

10 måsten i brudbuketten

10 måsten i brudbuketten

Valet av blommor till brudbuketten är för många nästan lika viktigt som val av klänning eller ring. Här har vi samlat 10 olika typer av blommor som vi på redaktionen älskar att se i buketten. Vilken är din favorit? Läs mer »

Välj dina blommor efter säsong

Välj dina blommor efter säsong

Idag går det faktiskt att få tag på i stort sett alla blommor året runt. Men det är fint att ta fasta på våra årstider och det finns dessutom en och annan krona att spara på att göra just det.  Läs mer »

5 enkla steg till drömbuketten

5 enkla steg till drömbuketten

Din brudbukett är den ultimata brudaccessoaren som har i uppgift att framhäva din klänning,dina former och ditt stilval. Så välj med omsorg. Här är bukettknepen som får dig att glänsa.  Läs mer »

Förgyll med blommor

Förgyll med blommor

Underskatta inte era bröllopsblommor. De kan påverka allt från brudens framtoning till känslan i festlokalen. Läs mer »

Välj säsongens blommor

Välj säsongens blommor

Vilken tid på året ni gifter er påverkar säkert stilen på ert bröllop. För att få en helhetskänsla och spara på budgeten kan ni välja blomsorter som är i säsong just då. Läs mer »

3 vanliga bukettformer

3 vanliga bukettformer

I dag kan brudbuketten anta alla möjliga former och färger, men det finns fortfarande klassiker som alltid fungerar. Rundbunden, spretig eller droppformad? Inspireras av tre vanligt förekommande bukettmodeller. Läs mer »

Blommor för allergiker

Blommor för allergiker

När våren nalkas njuter de flesta av grönskan men långt ifrån alla. Som allergiker kan även bröllopsdekoren utgöra ett problem då risken för allergiska reaktioner är stor. Här kommer ett blommande tips som garanterat är allergivänligt. Läs mer »

Färgval - det betyder blomman

Färgval - det betyder blomman

Färgvalet i brudbuketten styrs idag oftast av brudklänningen, smink, accessoarer och andra arrangemang. Men färgen på blommorna har också enligt gammal tradition olika betydelser, vilket ni kan ta hänsyn till vid val av blommorna. Läs mer »

Så hittar ni floristen

Så hittar ni floristen

Det är viktigt att hitta en florist som ni litar på och trivs med inför er stora dag. Vi vet vad ni ska tänka på i jakten efter den perfekta blomsterhandlaren. Läs mer »

Vilken ros passar dig?

Vilken ros passar dig?

Ros som ros? Inte alls. Vi presenterar tio olika rosor för tio olika teman och tillfällen. Läs mer »

4 buketter 4 stilar

4 buketter 4 stilar

Lekfull, vild eller traditionell? Inspireras av brudbuketterna och välj den som passar just dig och ert bröllopstema! Läs mer »

Floristens bästa tips

Floristens bästa tips

Det är inte alltid lätt att planera för bröllopsblommorna. Därför har vi tagit hjälp av Blombyrån Nyfiken Grön för att besvara de vanligaste frågorna. Läs mer »

Så väljer du brudbukett

Så väljer du brudbukett

Det kan kännas som en djungel där ute, men misströsta inte. Här är sakerna du ska tänka på för att hitta rätt brudbukett för just dig. Läs mer »

Bukett efter kroppstyp

Bukett efter kroppstyp

Brudbuketten är en viktig detalj. Förutom att den helst ska matcha det övriga bröllopstemat, är det bra om den passar din kroppsstorlek. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

VINN THE BRONZING COLLECTION FRÅN ARTDECO- VÄRDE 1 240 KR

Inspirationen för årets bronzing-kollektion tar oss till den italienska staden Ostuni och ett familjeföretag beläget mitt i Città Bianca, där handgjorda och unika keramik- och terrakottaföremål har p....Tävla här

VINN THE BRONZING COLLECTION FRÅN ARTDECO- VÄRDE 1 240 KR

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet