Festlokaler - Slott/Herrgård

Festlokaler - Slott/Herrgård

Gunnebo Slott och Trädgårdar

Bröllop!
Välkommen att förverkliga drömmen på Gunnebo Slott och Trädgårdar

Gunnebo Slott är en av Sveriges främsta 1700-talsanläggningar, och mitt i Västsveriges första Kulturreservat. Gunnebo Slott ligger vackert beläget mellan Stensjön och Rådasjön i Mölndals stad, strax söder om Göteborg. Ett bröllop hos oss innebär därför en unik miljö - en resa tillbaka i tiden men med moderna bekvämligheter.

Gunnebo Slott byggdes I slutet av 1700-talet som sommarvilla åt den förmögna familjen Hall. Det har varit en plats för stora fester och bjudningar I over 200 år. Sedan mitten av 1990-talet pågår arbetet med att återskapa 1700-talet.

VIGSEL PÅ SLOTTET
Vigselcermonin äger rum i salongen inne på slottet där det finns möjlighet att ta emot 65
sittande gäster. Ni anlitar själva en vigselförättare. Vi arrangerar ett vigselbord med linneduk, levande ljus och en bukett som trädgårdsmästaren ordnar. I rummet finns en flygel som får användas i samband med vigsel. Gunnebos guider fungerar som värdar/värdinnor.

MIDDAG
Bröllopsmiddagen intas antingen i vagnboden (74 platser) i den södra flygelbyggnaden eller i hönshuset (40 platser) i tjänstefolksbyggnaden. Borden är vackert dukade med linnedukar och linneservetter och dekoreras om det är möjligt med blommor från vår egen trädgård.

FOTOGRAFERING
Brudparet har möjlighet att fotograferas inomhus i slottet före vigselceremonin.

EKOLOGI OCH NJUTNING
Festmenyerna från Gunnebo Kaffehus och Krog ändras efter årstiderna och råvarorna kommer bland annat från vår egen köksträdgård. Inte bara maten utan hela upplevelsen inspireras av platsen.

FRÅGOR OCH BOKNING
Ni når oss under kontorstider på vardagar. Telefon 031-334 16 00 eller E-post kontakt@gunneboslott.se

Gunnebo Kaffehus och Krog är certifierad av KRAV och Västsvensk mersmak samt rekommenderas av White Guide och Sveriges bästa konditorier och kaféer. Kaffehus och Krog ligger i tjänstefolksbyggnaden och serverar hembakade läckerheter och rätter tillagade av grönsaker från vår egen köksträdgård eller av andra ekologiska råvaror. Fullständiga rättigheter finns.